Mersin’de Başarılı Öğrenciler Üniversiteye Ücretsiz Hazırlıyor, Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Başvuruları Başladı

Mersin Büyükşehir Belediyesi, başarılı olmasına rağmen maddi durumu elverişli olmayan öğrencileri üniversiteye ücretsiz hazırlıyor. Yeni dönem Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs kayıtları başladı.

29 Temmuz 2019 Pazartesi, 02:10
Mersin’de Başarılı Öğrenciler Üniversiteye Ücretsiz Hazırlıyor, Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Başvuruları Başladı
-

Kayıtları 18 Ağustos’a kadar devam edecek kurslar, Mersin (merkez), Tarsus, Anamur, Gülnar, Silifke, Mut ve yeni faaliyete başlayacak Erdemli ve Bozyazı şubeleriyle hizmet verecek.
Başarılı olmasına rağmen maddi durumu elverişli olmayan öğrenciler, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurslarıyla üniversiteye hazırlanıyor. 2018-2019 eğitim-öğretim yılının sona ermesi ve geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın ardından Büyükşehir Belediyesi’nin yeni dönem kurs kayıtları alınmaya başladı. Kurslar, yeni dönemde Mersin (merkez), Tarsus, Anamur, Gülnar, Silifke, Mut ve yeni faaliyete başlayacak olan Erdemli ve Bozyazı şubeleriyle hizmet verecek.
Başvurularda % 50 başarı, % 50 sosyo-ekonomik durum gözetilecek
Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na hazırlanan öğrenciler için ücretsiz olan Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kursları’ndan gerekli kriterleri yerine getiren öğrenciler faydalanabilecek. Mersin ili sınırları içerisinde ikamet eden öğrencilerin başvuru yapabileceği kurslara, öğrencilerin % 50 başarısı, % 50 sosyo-ekonomik yapısı gözetilerek alımlar yapılacak. Birinci dereceden şehit ve gazi yakınları (anne, baba, kardeş) hiçbir koşul aranmadan kurstan yararlanabilecek.
Başvuru için ne yapılması gerekiyor?
Kurslara başvuru yapmak isteyen öğrencilerin, www.mersin.bel.tr adresini ziyaret ederek, ön kayıt yaptırması gerekiyor. Başvurular için detaylı bilgiler de yine www.mersin.bel.tr adresinde yer alıyor. Öğrencilerin web sitesine girdikten sonra başvuru formunu doldurup, “gönder” butonuna basarak, ekrana gelecek olan “Dosya Yükle” butonundan istenilen belgeleri tarattıktan sonra sisteme yükleyip, cep telefonuna/ekrana gelen evrak numarasını mutlaka not etmesi gerekiyor. Bu şifre daha sonra başvurunun ne aşamada olduğunu kontrol etmek için kullanılabilecek.
Kayıtlar, 18 Ağustos’ta sona erecek
Okula devam eden öğrencilerden öğrenci belgesi, aile gelir durumu bildirir belge (SGK, maaş bordrosu, vergi mükellef belgesi) ve not ortalamasını gösterir belge (9, 10, 11. sınıflar için transkript) istenirken, mezun öğrencilerden ise diploma fotokopisi, aile gelir durumu bildirir belge (SGK, maaş bordrosu, vergi mükellef belgesi) ve adli sicil kaydı (e-devletten alınacak) isteniyor.
18 Ağustos’a kadar devam edecek olan ön kayıtlar değerlendirilmeye alındıktan sonra kontenjana giren öğrencilerden kesin kayıt için evraklar talep edilecek.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Uzaya Mersin Üniversitesi İmzası: Ülkemizin İlk Astronotu Alper Gezeravcı Uzaya Götürdüğü Yörük Kültürüne Ait Nesneleri İlk Kez Mersin Üniversitesi’nde Açıkladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Turgut Reis Mahallesi’nde Kurulan İftar Sofrasına Misafir Oldu
Başkan Seçer, MEP İle Bir Araya Geldi
Mersin İkinci Yüzyılın Parlayan Yıldızı Olacak, Mersinliler Mersin’de Yaşamanın Mutluluğunu Hissetmeye Devam Edecek
Akkuyu NGS’de Çalışan İşçileri Taşıyan Servis Silifke’de Kaza Yaptı, 23 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden Tarsus Gaziler Mahallesi’nde İftar Programı
Carettalar, Yalovaspor’u Yine Yeniden Mağlup Etti
Büyükşehir’in ‘Minikbüs’ Projesiyle Öğrenciler Kenti Geziyor
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Forum AVM’de Kurduğu Etkinlik Alanında Vatandaşların Mersin’i Yeniden Keşfetmesini Sağladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak, Nusratiye Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi Üzerinde Faaliyet Gösteren Esnafı Ziyaret Etti