Mersin'de Başkan Seçer, Maraton ve Yılbaşı Pazarı İçin Davette Bulundu

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Seçer, Mersinlileri 14 Aralık'ta gerçekleştirilecek maraton ve 12 Aralık'tan itibaren başlayacak yılbaşı pazarına davet etti. Seçer, maratona 33 ülkeden 2 bin 156 sporcunun katılacağını belirtti. Ayrıca, yılbaşı pazarında el emeği hediyeler ve yöresel lezzetler sunulacağını ifade etti.

Mersin'de Başkan Seçer, Maraton ve Yılbaşı Pazarı İçin Davette Bulundu
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Seçer, Mersinlileri 14 Aralık'ta gerçekleştirilecek maraton ve 12 Aralık'tan itibaren başlayacak yılbaşı pazarına davet etti. Seçer, maratona 33 ülkeden 2 bin 156 sporcunun katılacağını belirtti. Ayrıca, yılbaşı pazarında el emeği hediyeler ve yöresel lezzetler sunulacağını ifade etti.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Seçer, gerçekleştirdiği toplantıda Mersinlileri yaklaşan etkinliklere davet etti. 14 Aralık Pazar günü Özgecan Aslan Meydanı'nda düzenlenecek olan '7. Uluslararası Mersin Maratonu'na 33 ülkeden ve 55 ilden 2 bin 156 sporcunun kayıt yaptırdığını aktaran Seçer, "Maratonumuzu ‘Tarih ve doğaya, spora ve dostluğa, attığın her adımda Mersin koşar arkanda’ mottosuyla gerçekleştiriyoruz. Tüm yurttaşlarımızı bu önemli spor organizasyonuna davet ediyoruz" dedi.

Bunun yanı sıra, 12 Aralık ile 4 Ocak tarihleri arasında aynı meydanda kurulacak 'Yılbaşı Pazarı'nın bu yıl farklı bir konseptle sunulacağını belirten Seçer, "El emeği hediyeler, yöresel lezzetler ve çeşitli etkinliklerle keyifli bir atmosfer oluşturacağız. Tüm yurttaşlarımızı yeni yıl coşkusunu birlikte yaşamaya davet ediyorum" diye ekledi.

Seçer, meclis üyelerinin etkinlik alanları ile ilgili taleplerini de yanıtladı. Kent içindeki organizasyonların içeriğe göre farklı alanlarda planlandığını belirten Seçer, Özgecan Aslan Meydanı'nın yoğun insan trafiği nedeniyle sık tercih edildiğini ifade etti. Ayrıca, üretici kadın pazarları için katlı otopark üzerindeki meydanın düzenlendiğini, Kırmızı Lacivert İş Hanı ile Özel İdare İş Hanı'nın yıkıldığı alanda yeni bir Kent Meydanı oluşturulacağını duyurdu.

Cumhur İttifakı meclis üyeleri tarafından sunulan 'yatırım hizmetlerinin takip ve izlenmesi' ile 'belediye şirketlerinin hesaplarının incelenmesi' için yeni komisyon kurulması taleplerine de değinen Seçer, mevcut komisyonların yeterli olduğunu belirtti ve önerilerin gündeme alınmasını uygun görmedi. Önergeler, mecliste oy çokluğuyla reddedildi.

Seçer, Atatürk Parkı'nın uzun süre Büyükşehir Belediyesine devredilmemesi nedeniyle verimli bir şekilde kullanılamadığını vurguladı. "Oranın tüm bakımını biz yapıyoruz ama tahsisi bir türlü bize verilmiyor. Bu durum hizmet üretmemizi zorlaştırıyor" dedi. Meclis toplantısı, gündem maddelerinin oylanmasının ardından sona erdi.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin