Mersin'de Bir Günde 11 Köy Ziyaret

“Bu yörelerin insanları bugüne kadar yeterince hizmet alamadı”

06 Ocak 2018 Cumartesi, 16:51
Mersin'de Bir Günde 11 Köy Ziyaret
-

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Tarsus ilçesinde bir günde 11 köye çıkarma yaptı.
Mersin genelinde dur durak bilmeden çalışmalarını sürdüren Başkan Kocamaz, Tarsus ilçesinin Gömbece, Sanlıca, Keşli, Kuşçular, Eminlik, Emirler, Kuzoluk, Çokak, Çavuşlu, Koçömerli ve Yanıkkışla köylerini ziyaret etti. Köylerde vatandaşların yoğun ilgi ve sevgisiyle karşılanan Başkan Kocamaz, mahalle sakinlerini tek tek dinleyerek, köylerin ihtiyaçlarının en kısa sürede tamamlanacağını belirtti.
Tarsus ilçesine bağlı 11 köyü ziyaret eden ve vatandaşlarla gerçekleştirdiği sohbet toplantısında onların taleplerini dinleyerek, hayata geçirdiği ve gerçekleştirmeyi planladığı projeleri anlatan Başkan Kocamaz, “Bu yörelerin insanları bugüne kadar yeterince hizmet alamadılar. Ama kendi içlerinden çıkmış birisinin göreve gelmesiyle ihmalden ve unutulmaktan kurtularak belli bir hizmete kavuştular”  dedi.
Ziyaret esnasında vatandaşların ikram ettiği sıcak çay eşliğinde vatandaşların sorunlarını dinleyen ve köylülerle samimi bir sohbet gerçekleştiren Başkan Kocamaz, vatandaşlarla görüş alışverişinde bulunarak onların istek, öneri ve şikâyetlerini dinledi. Başkan Kocamaz, köylerin ihtiyaçları, vatandaşların talep ve isteklerinin ele alındığı ziyarette köy halkının istek, öneri ve şikâyetlerini dinleyerek yapılan çalışmaları yerinde inceledi.
Ziyaret ettiği 11 köydeki muhtar ve köy sakinleri ile bir araya gelen Başkan Kocamaz, köylerin sorunlarını yerinde görmek, vatandaşlarla bir araya gelmek ve taleplerini dinlemek için geldiklerini söyledi.
“Vatandaşlarımızla bir araya gelip hemhal olmak istiyoruz”
Göreve geldikleri günden itibaren mahalle statüsüne geçen ve yıllardır hizmet görmeyen köylere büyük bir ilgi gösterdiklerini kaydeden Başkan Kocamaz, “Fırsat buldukça köyden mahall
eye dönmüş yerleşim birimlerimizi ziyaret ediyoruz. Bugün de güzergâhımız Tarsus oldu. Ben öncelikle bu yağmurlu havada bizi karşıladığınız ve bizleri dinleme nezaketi gösterdiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. Bizler vatandaşlarımızla bir araya gelip, dertleşmek, hemhal olmak istiyoruz. Hizmetlerle ilgili eksiklerimiz varsa onları yerinde görmeye ve tamamlamaya çalışıyoruz. Sadece köy yazısının kaldırılıp da mahalle demekle buralar mahalle olmuyor, onun içinin doldurulması gerekiyor” dedi.
“20 küsur yıldır bizi çok yakından tanıyorsunuz”
Başkan Kocamaz, köylere hizmet götürmek, eksiklerini yerinde incelemek amacıyla başlattığı ziyaretlerinde köylülerinin sorunlarını dinledi ve “Hemşerilerim, kendimizi size anlatmaya gerek yok. 20 küsur yıldır bizi çok yakından tanıyorsunuz. Tabi 20 yıllık Tarsus tecrübemizden sonra Cenab-ı Allah nasip etti, sizlerin temsilcisi olarak Adana’dan Antalya’ya kadar olan, İstanbul’un 3 katından daha fazla bir alana sizlerin adına yönetici olduk, hizmet vermeye çalışıyoruz. Yaklaşık 1 milyon 800 bin insana hizmet veriyoruz. Sizlerin güvenini boşa çıkarmamaya, başını yere eğdirmemeye gayret ediyoruz. Mersin dünyada yaklaşık 50 ülkeden daha büyük bir alana sahip, işimiz kolay değil. Ama sizlerde biliyorsunuz ki biz bugüne adar hep zor işlere talip olduk ve vatandaştan tekrar tekrar destek gördük. Onların duaları ve destekleriyle bugünlere geldik” şeklinde konuştu.
“Belediyecilik hem çok zor hem de veballi bir iş”
Belediyeciliğin hem çok zor hem de veballi bir iş olduğunu kaydeden Başkan Kocamaz, “1 milyon 800 bin insanın vebali omuzlarımızda. Bu yükün altından kalkmak için de yoğun bir gayret içerisindeyiz. Elbette eksiklerimiz var ama eski durumla bugünü kıyasladığımız zaman arada dağlar kadar fark olduğunu sizler de görüyorsunuz. Bu yörelerin insanları bugüne kadar yeterince hizmet alamadılar ama kendi içlerinden çıkmış birisinin göreve gelmesiyle ihmalden ve unutulmaktan kurtularak belli bir hizmete kavuştular. Bizler, bugüne kadar hizmette mağdur olan köylere öncelik tanıyoruz. Susuz ve asfaltsız köy bırakmayacağız dedik. Biz Mersin’i doğusuyla, batısıyla, kuzeyiyle, güneyiyle bir bütün olarak düşünüyoruz Nerede bir eksiklik varsa oraya ulaşmaya çalışıyoruz. Cenab-ı Allah bizlere sağlık verdiği sürece bu millete hizmet etmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Her ziyaret sonrasında köylülerle hatıra fotoğrafı çektiren Başkan Kocamaz daha sonra ziyaretlerini tamamladıktan sonra vatandaşlar tarafından uğurlandı. 
 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin Büyükşehir’in Maharetli Ustaları Ekipmanları Baştan Sona Yeniliyor, Maharetli Ustalar Maliyeti Azaltıyor Kesintisiz Hizmet Sağlıyor
Başkan Seçer’den İlçe Belediye Başkanlarına Ziyaret: “Her Zaman Yanı Başınızdayım”
Bir Dönem Mersin İdman Yurdu’nda Top Koşturan Kamerunlu Futbolcu Joseph Boum Hayatını Kaybetti
Mersin’in Tarsus İlçesinde Yalnız Yaşayan Suna S. İsimli Kadın Evinde Ölü Bulundu
Mersin’in Erdemli İlçesinde Sandık Dolu Depoda Çıkan Yangın Büyümeden Söndürüldü
Mersin Büyükşehir Belediyesi Erkek Basketbol Takımı (Msk), Pizza Lazza Harem Spor’u 81-92 Mağlup Etti
Mersin’de Düzenlenen Euroleague Fınal Four Sona Erdi, Fenerbahçe Alagöz Holding İkinci Kez Avrupa Şampiyonu
Başkan Seçer’den Sma Hastası Mehmet Ali Bebeğin Kampanyasına Destek: “Mehmet Ali’yi Bir An Önce Tedaviye Göndereceğiz”
Tarsus Doğa Parkı Ve Gençlik Kampı, Bayramda Ziyaretçi Akınına Uğradı
13 – 14 Nisan Hafta Sonu Günleri Mersin’de Nöbetçi Noter Uygulaması Var Mı? 13 Nisan 2024 Cumartesi ve 14 Nisan 2024 Pazar Günleri Noterler Açık mı?