Mersin’de Bir İlk: “Ulusal Bilgi Güvenliği Zirvesi”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin Valiliği himayelerinde, Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Çukurova Kalkınma Ajansı’nın işbirliği ile Mersin’de ilk defa düzenlenen ‘Ulusal Bilgi Güvenliği Zirvesi’ne katıldı.

03 Kasım 2017 Cuma, 18:11
G: 03.11.2017 - 18:18
Mersin’de Bir İlk: “Ulusal Bilgi Güvenliği Zirvesi”
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
MERSİN’DE BİR İLK: “ULUSAL BİLGİ GÜVENLİĞİ ZİRVESİ”
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin Valiliği himayelerinde, Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Çukurova Kalkınma Ajansı’nın işbirliği ile Mersin’de ilk defa düzenlenen ‘Ulusal Bilgi Güvenliği Zirvesi’ne katıldı.
Ulusal Bilgi Güvenliği Zirvesi’ne, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın yanı sıra, Mersin Valisi Ali İhsan Su, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Önder Gürbüz, Mersin Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Ercan, Mersin İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, Mersin İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Yusuf Ziyaeddin Cavlak, Mersin Sahil Güvenlik Komutanı Vekili Tuğamiral Bülent Olcay, Çukurova Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Lutfi Altunsu, rektörler, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, panelistler, bölge ve il müdürleri ile kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı.
Mersin’de yapılan Ulusal Bilgi Güvenliği Zirvesi’nin önemine değinen Mersin Valisi Ali İhsan Su, “Bugün çok önemli bir toplantıya ev sahipliği yapıyoruz. Bilgi güvenliği günümüzde çok önemli bir konu. Tarih boyunca tarihin her döneminde en önemli olgulardan bir tanesi bilgi olgusudur. Bilgi üretmek ve uygulamaya geçirmek çok önemlidir. O zaman da ortaya bu bilgilerin güvenliği çıkmaktadır. Bugün burada yapılan ulusal bilgi güvenliği zirvesi ile daha fazla sayıda bilgi güvenliği uzmanlarına ihtiyacın olduğunun altını çizmiş oluyoruz. Bilgi güvenliği ile ilgili ülkemizde de çalışmalar devam ediyor. İnşallah en kısa zamanda bu çalışmalarla ilgili çok güzel projeler ortaya çıkacak” dedi.
“Bilgi artık dijital olarak üretiliyor”
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, konuşmasının başında Hakkari’de şehit olan güvenlik güçlerine başsağlığı diledi.
Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak ‘Ulusal Bilgi Güvenliği Zirvesi’ konularında yaptıkları çalışmalardan bahsederek, konuşmasına devam eden Başkan Kocamaz,“Bildiğiniz gibi dünyadaki en önemli güç bilgidir. Eskiden kamu kurumları olarak bu bilgiyi fiziki olarak üretiyorduk. Aynı şekilde bilgi akışını da fiziki olarak yapıyorduk. Ancak devir değişti. Bilgi artık dijital olarak üretiliyor, bilgi akışı da dijital ortamda sağlanıyor” diye konuştu.
“15 Temmuz’da görüldüğü gibi bilgi güvenliğinin önemi daha çok anlaşılmıştır”
Teknolojinin insan hayatının her alanına yoğun bir şekilde girerek, insanlara büyük avantajlar sağlamasının yanı sıra, siber güvenlik kavramının da önemli bir risk olarak günlük hayatta yerini aldığını belirten Başkan Kocamaz, “Uluslararası risklerle birlikte ulusal anlamda özellikle 15 Temmuz hain darbe girişimi süreci sonrasında da görüldüğü gibi bilgi güvenliğinin önemi daha da çok anlaşılmıştır. Kamu kurumlarının, oluşturdukları bilginin güvenliğinin sağlanması konusunda yaşadığı problemler neticesinde ulusal stratejiler belirleme gerekliliği daha çok önem kazanmıştır. Sorunu kaynağında önlemek ya da ortaya çıkan sorunlara hızlı çözümler üretebilmek amacıyla biz de Büyükşehir Belediyesi olarak gerekli adımları atarak Bilgi İşlem Dairemiz bünyesinde Siber Olaylara Müdahale Ekibimizi (SOME) kurduk” şeklinde konuştu.
“Siber güvenlik şansa bırakılamayacak kadar hayati bir konudur”
Bir tehdidin önlenebilmesi ve algılanabilmesi için toplumsal farkındalık oluşmasının gerekliliğine vurgu yapan Başkan Kocamaz, “Siber güvenlik şansa bırakılamayacak kadar hayati bir konudur. Şüphesiz bir tehdidin önlenebilmesi için öncelikle algılanması, algılanabilmesi için de toplumsal bir farkındalık oluşması gerekir. Bugün bizleri burada bir araya getiren zirvenin de öncelikli amacı, özellikle kamu çalışanlarında siber güvenlik olgusu hakkında farkındalık oluşturmaktır. Siber güvenlik sadece teknik ekibin değil, bütün çalışanların bilinçlendirilmesiyle sağlanabilecektir. Bu nedenle siber saldırılara karşı kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan tüm personelin bilinçli ve uyanık olması gerekiyor” ifadelerini kullandı.
“Ülke olarak siber güvenlik sektöründe çalışacak yetenekli gençlere ihtiyaç var”
Son verilere göre Türkiye’de 30 binden fazla siber güvenlik uzmanına ihtiyaç duyulduğunu söyleyen Başkan Kocamaz, “Ülkemizin 30 binden fazla siber güvenlik uzmanına ihtiyacı olduğu halde bu konuda çalışan bin civarında uzmanımız bulunuyor. Bu alandaki yetişmiş insan açığımız net bir şekilde ortadadır. Elbette kamu hizmeti veren bütün kurum ve kuruluşlar gibi Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak biz de yazılım teknolojisi konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla çeşitli projeler yürütüyoruz. Ülke olarak yazılım ve siber güvenlik sektöründe çalışacak böylesine yetenekli gençlere ihtiyacımız var. Siber güvenlik hakkında hem farkındalık oluşturmak, hem de bu alandaki yetenekleri keşfetmek noktasındaki gayretlerimizi artırarak devam ettirmek kararındayız” diye belirtti.
Çukurova Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Lutfi Altunsu ise gittikçe küreselleşen dünyada bilgi ve bilişim teknolojilerinin vazgeçilmez olduğunu sözlerine ekleyerek, “Söz konusu teknolojilerin ülkeler tarafından önemi anlaşılmış ve öncelikli alanlar içerisinde yer almaktadır. Ülkemizde de bilgi ve bilişim teknolojileri öncelikli alanlar içerisindedir. Geri dönülemez ve karşı konulamaz bir biçimde vazgeçilemez hale geldiğimiz bilgi teknolojileri diğer taraftan da farklı güvenlik eksiklikleri nedeniyle insanların yaşam tarzını önemli ölçüde tehdit eder hale gelmektedir. Kalkınma Ajansı olarak bilgilerin erişilebilirliği ve gerekli durumlarda da gizliliğinin sağlanmasına oldukça önem veriyoruz. Bundan dolayı Valiliğimiz ve Büyükşehir Belediyemiz ile böyle bir zirveyi yapmaktan dolayı onur duyuyoruz” dedi.
Ulusal Siber Güvenlik Akademisi Yönetim Kurulu Başkanı Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Alkan da bir konuşma gerçekleştirerek, etkinlik kapsamında yapılan paneller hakkında katılımcılara bilgi verdi.
Konuşmaların ardından Ulusal Bilgi Güvenliği Zirvesi, 3 oturumdan oluşan panel ile devam etti. 
 







Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Meteoroloji’den Aşırı Sıcak ve Toz Taşınımı Uyarısı, 23 Nisan Salı Gününden Sonra Kavrulacağız
Mersin’in Tarsus ve Yenişehir İlçelerinde Meydana Gelen İki Ayrı Kazada 3 Kişi Hayatını Kaybetti, 6 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir’in Çocuk Gelişim Merkezlerinde ‘23 Nisan’ Coşkuyla Kutlandı
Yenişehir Barbaros İlkokulu Öğrencilerinden Seçer’e Ziyaret, Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Çocuklarla Bir Araya Geldi
23 Nisan Dolayısıyla Mersin’e Gelen Romanyalı Çocuklar, Danslarıyla Büyüledi
MSK’nın Süper Lig Yolu Galibiyetlerle Dolu, Çayırova’yı 79-67 Yendi
Mersin Büyükşehir Ve Tarsus Belediyesi Ekiplerinden Ortak Cadde Yıkama Çalışması
23 Nisan Coşkusu 7’den 70’e Büyük Bir Heyecan Ve Coşkuyla Sürüyor, Uluslararası Çocuk Festivali’nde Mersin’in Dört Bir Yanından Çocuk Sesleri Yükseldi
Başkan Seçer, ‘Yerel Yönetimler Çalıştayı’nın Son Gününde Seçim Başarısının Formülünü Anlattı
Mersin Büyükşehir’in 1. Uluslararası Çocuk Festivali Tüm Coşkusuyla Başladı