Mersin'de Caddeler, Can Dostlar ve Ağaçlar Büyükşehir’e Emanet

Mersin Büyükşehir Belediyesi, hafta sonları uygulanan sokağa çıkma yasağında kentin birçok noktasında hizmetlerini sürdürdü.

19 Ocak 2021 Salı, 09:48
Mersin'de Caddeler, Can Dostlar ve Ağaçlar Büyükşehir’e Emanet
-

Temizlik, budama ve toplu taşıma gibi hizmetler devam ederken, Zabıta ve İtfaiye personeli ise görevini yasakta da yerine getirdi. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi’ne bağlı temizlik ekipleri, araç ve insan trafiğinin azalmasını fırsata çevirerek yağışların bıraktığı izleri ortadan kaldırdı. Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi Başkanlığı ekipleri de patili dostları yalnız bırakmadı.

Caddelerde bitkiler budandı
Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı’na bağlı budama ekipleri, cadde ve bulvarlardaki bitki budama çalışmalarını hafta sonu da gerçekleştirdi. Hastane ve Kuvayi Milliye Caddeleri’nde çınar ağacı budaması yapan ekipler, 117. Cadde üzerinde de zakkum ve ateş dikeni budadı. Ekiplerin 117. Cadde’de gerçekleştirdiği çalışmalarla cadde estetik bir görünüme kavuşurken, trafik de daha güvenli bir hale getirildi. Kültür Park içerisinde bir süredir devam eden palmiye budama çalışmaları hafta sonu da sürdü.

Otobüsler seferde, Zabıta görevdeydi
Belediye otobüsleri, sokağa çıkma yasağında görevini sürdürmesi gereken vatandaşlar için yollardaydı. Zabıta personeli ise genelgeye göre yasakta uyulması gereken kuralları gözeterek vazifesini yerine getirdi. 7/24 görev yapan İtfaiye personeli de gelen ihbarlara hızla müdahalede bulundu. Sokağa çıkma yasağında sahipsiz hayvanlar için sahada çalışma yürüten Büyükşehir, birçok birimiyle hafta sonu Mersinliler’in hizmetindeydi.

Yağmurdan artakalan izler temizlendi
Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, sokağa çıkma yasağında yoğun bir çalışma yürüttü. Pazar günü yağışların etkisinin azalmasıyla birlikte ortaya çıkan izler, ekipler tarafından temizlendi. Kaldırım ve caddelerde kapsamlı bir temizlik çalışması gerçekleştirildi.
Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’nda görevli temizlik şefi Danyal Güngör, 178 personelle sahada yürüttükleri görevle yağmur sonrası dökülen yaprakları ve budama sonrası oluşan kalıntıları ortadan kaldırdıklarını söyledi.
Sokağa çıkma yasağını fırsata çevirip çalışmaları yoğunlaştırdıklarını belirten Güngör, “Küçük süpürge araçlarıyla kaldırım üstlerini sürekli temizliyoruz. Büyük süpürge araçlarımızla cadde ve sokakları temizliyoruz. Arazözle de en son dezenfeksiyon işlemlerini yapıyoruz. Hem trafiğin sakin olması, hem de insanların sokakta olmaması bizim için çok büyük bir avantaj. Onun için daha rahat bir çalışma ortamı sunuyor bize. Biz de o fırsatı değerlendiriyoruz. Mersin’i gece gündüz yaşanabilir bir kent haline getirmeye çalışıyoruz” dedi.

Patili dostlar için mama ve su bırakıldı
Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi Başkanlığı ekipleri de sokakta yaşayan patili dostlar için görevdeydi. Ekipler, gönüllülerle birlikte kedi ve köpek besleme odaklarının yanı sıra kentte patili dostların bulunduğu bölgelerde mama ve su dağıtımı gerçekleştirildi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan İşçi Kıyımı Söylentilerini Net Bir Dille Yalanladı
Başkan Seçer, Mersin Halkıyla Bir Araya Gelmeyi Sürdürüyor
CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç Seçim Çalışmalarını Sürdürüyor
Carettalar Gölgaşı Bld. Ted Ankara’ya Fark Attı, MSK’nın Galibiyet Serisi Sürüyor
Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, 31 Mart Seçimlerindeki Rakiplerine Seslendi
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Now Tv’de İlker Karagöz’e Konuştu
Büyükşehir’den Mersin’in Doğu Girişine Gerdanlık Gibi Yol, Liman Yolu Yenilendi
Mersin’in Mut İlçesinde Devrilen Tarım Aracının Sürücüsü Hüseyin Bozca Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer, Atıksu Arıtma Tesisi Ve Tarımsal Destek İçin Gülnarlılarla Buluştu
Mersin Büyükşehir, Sokak Canları İçin Gönüllülerle İş Birliğine Devam Ediyor