Mersin’de Corona Virüsüne Karşı İlçe Belediyeleri İle Koordineli Çalışacak

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer öncülüğünde, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Olcay Tok, Corona virüsüne (COVID-19) karşı alınan önlemleri artırmak ve bu kapsamda ilçe belediyeleri ile birlikte koordineli olarak çalışmak için, Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları ile birlikte ilçe belediye temsilcileriyle bir araya geldi.

14 Mart 2020 Cumartesi, 17:02
Mersin’de Corona Virüsüne Karşı İlçe Belediyeleri İle Koordineli Çalışacak
-

Toplantıda, tüm ilçe belediyelerinin Corona virüsüne karşı aldığı önlemlerin koordinasyon halinde yürütülmesinin yolları konuşuldu. İlçe belediyeleri ile birlikte Kriz Merkezi oluşturarak Corona virüsüne karşı yapılacak çalışmaların birlikte yürütüleceğini belirten Genel Sekreter Vekili Olcak Tok, “Yöntemimiz belli. Merkezde bir Kriz Merkezi oluşturuyoruz. İlçelerimiz de birer Kriz Merkezi oluşturacak. İlçelerimiz aynı zamanda buradaki merkezle de bağlantı kurabilecek” dedi.
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer öncülüğünde, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Olcay Tok, Corona virüsüne (COVID-19) karşı alınan önlemleri artırmak ve bu kapsamda tüm ilçe belediyeleri ile birlikte koordineli olarak çalışmak için, Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları ile birlikte ilçe belediye temsilcileriyle bir araya geldi.
Mersin’de Corona virüsüne karşı maksimum düzeyde önlem almak, dezenfeksiyon çalışmalarını artırmak ve virüsle ilgili eğitim seminerlerinin koordinasyonunu sağlamak amacıyla bir araya gelinen toplantıda, tüm ilçe belediyelerinin Corona virüsüne karşı aldığı önlemlerin koordinasyon halinde yürütülmesinin yolları konuşuldu.
Olcay Tok: “Yöntemimiz belli. Kriz Merkezi oluşturuyoruz”
Büyükşehir Belediyesi Encümen Salonu’nda gerçekleşen toplantıda, daire başkanları ve ilçe belediyelerinin temsilcileri ile bir araya gelen Genel Sekreter Vekili Olcay Tok, Corona virüsüne karşı birlikte hareket etmenin ve bu anlamda bir güç oluşturmanın önemini vurguladı. Tok, “Bu işi uygulayacak olanlar bu masanın etrafındaki arkadaşlar. Merkezde, Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanlığımız’da bir kriz masası oluşturalım. Tüm bilgilerin hepsi burada toplansın ve buradan yönlendirme yapılsın. Daha sonra da eğitim programlarına geçelim. Çok teşekkür ediyorum, duyarlı yaklaşımınız için. Önemli bir konu ama panik yapılmaması gereken bir konu. Yöntemimiz belli, merkezde bir Kriz Merkezi oluşturuyoruz. İlçelerimizde birer Kriz Merkezi oluşturuluyor. İlçelerimiz aynı zamanda buradaki merkezle de bağlantı kurabilecek” ifadelerine yer verdi.
Önlemler koordineli yürütülecek
Tüm dünyayı etkisi altına alan ve çok sayıda kişinin ölümüne neden olan Corona virüs salgınıyla ilgili Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin tamamı, sorumluluk alanları içinde yer alan bölgelerde önemli tedbirler alarak dezenfeksiyon çalışmaları yürütüyor.
Bu çalışmaların gücünün artırılması ve yurttaşların virüs tehdidi altına girmemesi için Büyükşehir Belediyesi, tüm ilçe belediyeleri ile bir araya gelerek iletişimin kesintisiz olarak sağlanacağı Kriz Merkezi oluşturuyor.
Yetkililere uzmanlar tarafından eğitim verilecek
Büyükşehir Belediyesi Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi bünyesinde kurulacak olan Kriz Merkezi, diğer ilçe belediyeleriyle koordineli bir şekilde Corona virüsüne karşı çalışmalarını yürütecek. Bu kapsamda ilçe belediyelerinin yetkili kişilerine de uzmanlar tarafından eğitim verilecek.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Meteoroloji’den Aşırı Sıcak ve Toz Taşınımı Uyarısı, 23 Nisan Salı Gününden Sonra Kavrulacağız
Mersin’in Tarsus ve Yenişehir İlçelerinde Meydana Gelen İki Ayrı Kazada 3 Kişi Hayatını Kaybetti, 6 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir’in Çocuk Gelişim Merkezlerinde ‘23 Nisan’ Coşkuyla Kutlandı
Yenişehir Barbaros İlkokulu Öğrencilerinden Seçer’e Ziyaret, Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Çocuklarla Bir Araya Geldi
23 Nisan Dolayısıyla Mersin’e Gelen Romanyalı Çocuklar, Danslarıyla Büyüledi
MSK’nın Süper Lig Yolu Galibiyetlerle Dolu, Çayırova’yı 79-67 Yendi
Mersin Büyükşehir Ve Tarsus Belediyesi Ekiplerinden Ortak Cadde Yıkama Çalışması
23 Nisan Coşkusu 7’den 70’e Büyük Bir Heyecan Ve Coşkuyla Sürüyor, Uluslararası Çocuk Festivali’nde Mersin’in Dört Bir Yanından Çocuk Sesleri Yükseldi
Başkan Seçer, ‘Yerel Yönetimler Çalıştayı’nın Son Gününde Seçim Başarısının Formülünü Anlattı
Mersin Büyükşehir’in 1. Uluslararası Çocuk Festivali Tüm Coşkusuyla Başladı