Mersin'de Ekipler Teyakkuz Halinde

Mersin Büyükşehir Belediyesi, son günlerde etkili olan sağanak yağışların yarattığı olumsuzlukları ivedi şekilde ortadan kaldırıyor.

25 Aralık 2019 Çarşamba, 10:26
Mersin'de Ekipler Teyakkuz Halinde
-

Ülke genelinde olduğu gibi, son günlerde Akdeniz kıyı şeridinde de etkili olan sağanak yağışın yarattığı lokal sorunlar, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin acil müdahale ekiplerinin özverili çalışmalarıyla bir bir ortadan kaldırılıyor.

Tarsus kent merkezinde sorun yaşanan noktalarda acil çalışmalar gerçekleştiren ekipler, merkeze bağlı Özel Bahşiş Mahallesinde de, vatandaşlardan gelen şikayetlere kısa sürede müdahale ederek, birçok noktada su tahliyesi yaptı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarsus-Çamlıyayla Şube Müdürlüğü Koordinatörü Ali Boltaç’ın yakından takip ettiği çalışmalar kapsamında farklı birimlerde çalışan personel, MESKİ ve İtfaiye ekipleri, Özel Bahşiş Mahallesinde gece saatlerinde birçok noktada su tahliyesi gerçekleştirdi.

Zaman zaman etkisini arttıran yağmura rağmen Özel Bahşiş Mahallesinde petrol istasyonu civarı, Yeşilova bölgesi, okul çevresi ve ara sokaklarda motopomplarla su tahliyesi, kanal açma ve temizlik çalışması yapan ekipler, yollarda biriken suları da tahliye ettiler.

Vatandaşın imdadına yetiştiler

Büyükşehir ekipleri, evinin içi tamamen yağmursuyu ile kaplanan vatandaşında imdadına yetişti. Gazi Duran Caddesi üzerinde bulunan 6 çocuk babası İsmail Esin’e ait evde, su tahliyesi için özverili şekilde çalışan Büyükşehir ve İtfaiye ekipleri, motopomplarla suyu tahliye ettiler.

İş makinalarının kullanıldığı ve onlarca personelin görev yaptığı çalışmalar kapsamında Özel Bahşiş Mahallesinde yağmur nedeniyle oluşan sorunların büyük bölümü ortadan kaldırıldı.

Kent merkezinde de çalışmalar yaptılar

Son 48 saat boyunca sürekli teyakkuz halinde olan Büyükşehir Belediyesi Tarsus-Çamlıyayla Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, dün gece aşırı yağış nedeniyle yer yer sorunlar yaşanan Tarsus merkez Azerbaycan Caddesi, Mehmet Akif Ersoy Caddesi, İstiklal Caddesi, Yüzbaşı Yaşar Caddesi ve bazı bulvarlarda yağmur suyu tahliye ve yol ıslah çalışması gerçekleştirdiler. Vatandaşlar, 444 2 153 Büyükşehir Belediyesi Çağrı Merkezi’ni ve Alo 185 MESKİ Çağrı Merkezi’ni arayarak ihbarda bulunabilir veya yardım isteyebilirler.

Büyükşehir personeli ve MESKİ ekipleri, yağış etkisini kaybedene kadar hazır bekletilmeye devam edecek.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali Gala Yemeğiyle Sona Erdi
Play-Off’a Kalan Carettalar’dan Baskan Seçer’e Tebrik Ziyareti
Mersin Büyükşehir Ekipleri, Çamlıyayla’da İlaçlama Çalışmalarını Sürdürüyor
Büyükşehir’in Uluslararası Çocuk Festivali İle Mersin Sokakları Karnaval Alanına Döndü, Mersin’in En Coşkulu, En Renkli Festivali: Uluslararası Çocuk Festivali
Başkan Seçer, Çocukların Bayram Neşesine Ortak Oldu, Mersin Büyükşehir İle Özlenen Bayram Günleri Yeniden Yaşatıldı
Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Çocuklarla Bir Araya Geldi: “23 Nisan Demokrasiyi Ve Egemenliğin Kayıtsız Şartsız Millete Ait Olduğunu İfade Ediyor”
Mersin’de Coşkulu 23 Nisan Kutlaması, Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Düzenlenen Törene Katıldı
Seçer, CHP Mersin İl Başkanlığı’nın 23 Nisan Kutlama Programına Katıldı
TADEKA’da Merhum Ressam Mehmet Karaçor Anıldı
Büyükşehir’in Kır Çiçekleri Mersin’e Döndü, 23 Nisan’da Geleceğin Aydınlık Yüzü Kır Çiçeklerinden Yeni Bir Başarı