Mersin'de Engelli Çocukların Annelerine Dikiş Kursu! Anneler Hem Üretiyor, Hem Eğleniyor

Engelli bireylerin sosyal hayatta aktif rol alması için çalışmalarını sürdüren Mersin Büyükşehir Belediyesi, engelli çocukların annelerini de unutmuyor.

19 Ocak 2020 Pazar, 15:05
Mersin'de Engelli Çocukların Annelerine Dikiş Kursu! Anneler Hem Üretiyor, Hem Eğleniyor
-

Engelsiz Mesleki Eğitim Merkezi’nde çocuklarını çeşitli aktivitelere getiren annelere, bekleme süreleri boyunca vakitlerini aktif değerlendirebilmeleri için dikiş kursu açıldı.
Kursun ilk modülü olan “Dekoratif Minder Dikimi”ne ilginin yoğun olduğunu gören Büyükşehir Belediyesi, “Salon Takımları Dikimi” modülü olan ikinci kursu açtı. İlk defa kendilerine vakit ayırdıklarını mutlulukla dile getiren anneler, haftanın 5 günü sabahtan öğlene kadar hem üretiyor, hem sosyalleşiyor.
Engelli bireylerin sosyal hayatta aktif rol alması için çalışmalarını aralıksız sürdüren Mersin Büyükşehir Belediyesi, engelli çocukların annelerini de ihmal etmiyor. Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi’ne bağlı Engelsiz Mesleki Eğitim Merkezi’ndeki etkinliklere çocuklarını getiren annelere, bekleme süreleri boyunca vakitlerini aktif değerlendirebilmeleri için dikiş kursu açıldı.
Kursun ilk modülü olan “Dekoratif Minder Dikimi”ne ilginin yoğun olduğunu gören Büyükşehir Belediyesi, “Salon Takımları Dikimi” modülü olan ikinci kursu açtı. Toroslar Halk Eğitim Merkezi’nden görevlendirilen Usta Öğretici Özlem Ünal tarafından verilen kurs hafta içi her gün saat 08.00-13.30 arası gerçekleşiyor.
Büyükşehir her alanda kadınların yanında
Büyükşehir Belediyesi engelli bireylerin sosyal hayatta aktif rol alabilmesi için çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi’ne bağlı Engelsiz Mesleki Eğitim Merkezi’nde faaliyette olan spor salonu, el sanatları, duyu bütünleme, seramik gibi kurslarla özel çocuklar hem akranlarıyla bir araya geliyor, hem de çeşitli aktivitelerde bulunuyor.
Engelli çocukların anneleri de unutulmuyor. Çocuklarını bekleyen annelerin vaktini etkin değerlendirebilmesi için açılan dikiş kursunun ilk modülüne ilginin yoğun olduğunu gören Büyükşehir Belediyesi, kursun devamını getirerek, kadınlara kendilerine ait zaman yaratmasına imkan tanıyor.
Kadınlar dikiş kursunda geri dönüşüme de katkı sunuyor
Zamanının tümünü engelli çocuklarının bakımına ve eğitimine adadıklarını belirten kadınlar, dikiş kursunda hem üretiyor hem sosyalleşiyor. Kadınlar, el emeğiyle yaptıkları çanta, önlük, nevresim takımı, kırlent gibi ürünlerin kumaşlarının çoğunu eski kotlardan ve kullanılmayan kumaşlardan elde ederek geri dönüşüme katkı sunuyor.
Düzenlenecek kermes ile kadınlar ev ekonomilerine katkı sunacak
18 Şubat’a kadar devam edecek olan kurs sürecinde kadınlar, el emeği göz nuru ürünlerini düzenleyecekleri kermeste satışa sunarak ev ekonomilerine katkı sağlayacak.
Usta öğretici Özlem Ünal, kursa haftada 1-2 gün ile başlayan annelerin artık hafta içi her gün geldiklerini belirterek, kendilerine ayırdıkları zamandan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ünal, “Burada arkadaşlar engelli çocuklarını spora, aktivitelere getiriyorlar. Onları beklerken kendilerine zaman ayırdılar, kursa katıldılar. Kursumuz pazartesiden cumaya haftanın beş günü sabahtan öğleye kadar devam ediyor. Kursumuzda geri dönüşüme katkı sunuluyor. Eski kotlardan yelekler, mutfak önlükleri çantalar, koltuk kartelalarından cüzdanlar, nevresim takımları, masa örtüleri, runnerlar hazırladılar. Kermesimiz olacak inşallah. Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer Bey’e bize böyle bir imkan sağladığı için, engelli ailelerinin adına da kendi adıma da teşekkür ediyorum, devamını diliyoruz” dedi.
“İlk defa kendimize zaman ayırdık”
Kursların devamını isteyen Lemiye Bozdağ, “Engelli annesiyim. Burada oğlumu beklerken, kursun açıldığını duydum, katıldım. Çok mutluyum, yeni şeyler üretiyoruz. İlk defa kendimize zaman ayırdık. Burada olmaktan, yeni şeyler üretmekten çok mutluyum. Eski kotları geri dönüşüm olarak kullanıyoruz, daha önce dikiş makinesi kullanmayı bilmiyordum. Hocam sayesinde öğrendim, kursların devamını istiyoruz” diye konuştu.
Anneler kursların devamını istiyor
Dikiş kursundan aldığı keyfi dile getiren Celile Yazgan, “Davultepe’den geliyorum. Nevresim ve yeni çantalar dikiyorum. Amacım ara sıra gelip gitmekti. Öğretmenimi, arkadaşlarımı çok sevdim, haftanın beş günü geliyorum. Belediye Başkanımız Vahap Seçer’e teşekkür ederim. Kursun devamını isteriz” dedi.
Çok uzakta oturmasına rağmen çocuğu etkinliklere katılabilsin diye Engelsiz Mesleki Eğitim Merkezi’ne gelen Nursen Coşkun, “Down sendromlu bir kızım var. Çok uzaktayım ama çocuğum için geldim. Burada kızımı beklerken anneler için kurs olduğunu söylediler. Hayatımda hiç dikiş makinesine oturmamıştım ama kendimi makinenin önünde buldum. O kadar güzel şeyler çıkarttık ki cüzdanlar, eski kotlardan çantalar, kutu süslemeleri, nevresim takımları. Mutlu oldum, kızımı getirdiğim müddetçe katıldım. Baktım duramıyorum. Çok keyif aldım. Kızımı okula bıraktım kendim için geldim. İlk defa bu yaşımda kendime zaman ayırdım. Belediyemizden bu faaliyetlerin kesilmeyeceğinden eminim, devamını da diliyorum” ifadelerine yer verdi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan İşçi Kıyımı Söylentilerini Net Bir Dille Yalanladı
Başkan Seçer, Mersin Halkıyla Bir Araya Gelmeyi Sürdürüyor
CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç Seçim Çalışmalarını Sürdürüyor
Carettalar Gölgaşı Bld. Ted Ankara’ya Fark Attı, MSK’nın Galibiyet Serisi Sürüyor
Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, 31 Mart Seçimlerindeki Rakiplerine Seslendi
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Now Tv’de İlker Karagöz’e Konuştu
Büyükşehir’den Mersin’in Doğu Girişine Gerdanlık Gibi Yol, Liman Yolu Yenilendi
Mersin’in Mut İlçesinde Devrilen Tarım Aracının Sürücüsü Hüseyin Bozca Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer, Atıksu Arıtma Tesisi Ve Tarımsal Destek İçin Gülnarlılarla Buluştu
Mersin Büyükşehir, Sokak Canları İçin Gönüllülerle İş Birliğine Devam Ediyor