Mersin'de, "Erdemli E-ticaret Dijital Dönüşüm Projesi" Kapsamında, 4 Bin Arıcı E-ticarete Adım Attı: "4 Bin Arıcı E-ticarete Adım Attı, İlk Ballar Sağlıkçılara"

Arıcılar e-ticaretteki ilk ballarını, pandemi sürecinin kahramanları sağlık çalışanları ile paylaştı.

30 Aralık 2020 Çarşamba, 17:21
G: 30.12.2020 - 18:09
Mersin'de, "Erdemli E-ticaret Dijital Dönüşüm Projesi" Kapsamında, 4 Bin Arıcı E-ticarete Adım Attı: "4 Bin Arıcı E-ticarete Adım Attı, İlk Ballar Sağlıkçılara"
-

MERBAL markasıyla e-ticarette yerini alan Mersinli arıcılarından 1,5 ton balı, Erdemli Belediyesi aldı ve ilçedeki yaklaşık bin beş yüz sağlık çalışanına hediye etti. Pandemi sürecinde, üretici ve esnafın pazar sorununu ortadan kaldırmak için Erdemli Belediyesi tarafından başlatılan ‘Erdemli E-Ticaret Dijital Dönüşüm Projesi', meyvelerini veriyor. Erdemli Belediyesi ilk olarak, Türkiye’nin en iyi e-ticaret uzmanlarının içerisinde olduğu bir ekiple arıcıları buluşturdu. Ardından arıcılara, 21 gün süren temel eğitim verildi.
Pandemi kurallarına göre düzenlenen eğitimde, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliğide yerini aldı. Erdemli ilçesinde 800, Mersin genelinde ise 4 bin üyesi bulunan birlik, e-ticaret sisteminin de kurulmasıyla hazırlığını tamamladı.
Mersin Arıcılar Birliği, MERBAL markasıyla kendi bal markasını kurdu. Üretici kendi ürettiği balı, aracısız tüketiciye ulaştırmak için ilk adımı atarken, gelecekten de ümitli.
Türkiye’nin bal üretiminde Mersin’in önemli bir yeri olduğuna dikkat çeken Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Mersinli arıcılarla el birliği ve gönül birliği yaparak çalışmalar yürüttüklerini belirtti. Başkan Tollu, “Tarımda senede üç sefer verim elde ettiğimiz bu toprakların ürünlerini, Dünya pazarıyla buluşturmak adına, ‘E Ticaret Dijital Dönüşüm Projesini’ başlattık. Bu dönüşüm projesi kapsamında Erdemli'de ürettiğimiz ürünlerin tamamını, Dünya pazarı ile buluşturmanın gayretini yaşıyoruz. Arıcılık, Erdemlimizde gerçekten çok önemli bir geçim kaynağı. Çok önemli bir ekonomik değer. Erdemlimizde şu anda derneğe kayıtlı olan 800 tane arıcımız var. Mersin genelinden bunu düşündüğümüzde 4 binden fazla üyesi olan bir birliğimiz var. Bu teşkilatın mensuplarıyla biz el birliği, gönül birliği içerisinde oluyoruz. Erdemlimizde katkısız olan, doğal olan ballarımızı Dünya pazarı ile buluşturuyoruz" dedi.

Ürünleri Dünya pazarı ile buluşturuyoruz
“Belediyelerin rutin hizmetlerinin yanı sıra kentin geleceğine vizyon oluşturması, geleceği doğrultusunda yol çizmesi gerekiyor" diyen Başkan Tollu, "Üreticilerimiz Mersin Arıcılar Birliği Balı (MERBAL) markasını oluşturma gayreti içerisindeler. Malumuz ürünlerini Dünya pazarı ile buluşturmanız için mutlaka bir markanızın oluşması gerekiyor. Özellikler arıcılar birliğimiz, birlik başkanımız vasıtasıyla Mersin’deki bütün üreticileri bir araya getiren MERBAL adında bir teşkilat kurdular. Bu teşkilatla birlikte biz Dünyanın en kaliteli balını, Dünya pazarı ile buluşturuyoruz ve hem Erdemlili arıcılarımıza hem de ülke ekonomimize katkıda bulunuyoruz” diye konuştu.
2006 yılında MERBAL markasıyla patentlenen Mersin arıcılarının balları, dijital pazardaki yerini almasıyla hak ettiği değere kavuşacak. Sistem sayesinde aracısız olarak dijital pazara ulaşacaklarını ifade eden Mersin Arıcılar Birlik Başkanı Adem Kurt, “Biz Mersin’de 4 bin üyemizle, Türkiye’nin en güzel ballarının üretimini yapmaktayız. Erdemli Belediyesi ciddi bir şekilde bize desteklerini sundular. Sanal pazarlama konusunda, ciddi bir alt yapı oluşturduk. Biz üyemizin elinde bulunan, kendi ürettiği o Toroslar’dan ve bölgeden ürettiği o balları toparlayıp, e-ticaret üzerinden tüketiciye, bütün Türkiye’ye ve Dünyaya direk satışa sunma imkanı sağlayacağız” diye konuştu.
Mersinli arıcılar ise dijital pazardan umutlu. Ürettikleri en iyi balları aracısız olarak satmanın heyecanını yaşayan arıcı Elif Altıner ise “Şimdi kendim 150-200 arı kovanına bakıyorum. Çocuklarımla birlikte, eğitimimizi tamamladık. Göçebe arıcılık yapıyoruz. Bölgemizin havası, iklimi mükemmel. Çeşit çeşit çiçekler var, tek bir bitkiye bağlı değil. Binlerce çiçekten bal alıyorlar. Artık bizde ballarımızı değerinde satabiliriz. Analizlerini yaptırıp, hak ettiği değere satabiliriz. Biz kendimizi ifade edemiyoruz. Ama başkanımız, belediye başkanımız, arkamızda olursa ilerleriz. Hakkıyla balımızı satarız” diye konuştu.

Başkan Tollu'dan sağlık çalışanlarına bal hediyesi
MERBAL markasıyla e-ticarette yerini alan Mersinli arıcıların 1,5 ton balı Erdemli Belediyesi tarafından satın alınarak, ilçedeki yaklaşık 1500 sağlık çalışanına hediye edildi. Ballar düzenlenen açık hava basın toplantısı ile Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Erdemli Kaymakamı Avni Kula ve Mersin Arıcılar Birlik Başkanı Adem Kurt tarafından sağlık kuruluşlarının müdürlerine teslim edildi. Erdemli Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Erman Eker, sağlık çalışanları adına emeği geçenlere teşekkür etti.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Alata Mahallesinde Meydana Gelen Kazada Fatih Ş. Hayatını Kaybetti
Akdeniz’de Geleneksel Türk İslam Sanatı Eserleri Sergisi, Sergide; Hat, Tezhip Ve Naht Sanatından Çok Özel Eserleri Görmek Mümkün
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Mersin Sanayi Sitesi Yönetimini Ziyaret Etti
Seçer, Sosyal Konut, Metro, Müftü Deresi Yaşam Vadisi Ve Afete Dayanıklı Ve Hazırlıklı Kent Projelerini Anlattı
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer Otomotiv Çalışanları İle İftar Yaptı
Başkan Vahap Seçer Toroslar Ve Akdeniz Karış Karış Gezildi
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti