Mersin'de Fırsat Eşitliği Sağlamak İsteyen Mezitli Belediyesi, Okula Kaydolacakları Kura İle Belirledi

Mezitli Belediyesi tarafından işletilen ve bölgenin en önemli okullarından birisi olan Bircan Tüfekçioğlu Çocuk Gündüz Bakım Evine önümüzdeki yıl için yüksek oranda başvuru yapıldı.

20 Haziran 2019 Perşembe, 15:45
Mersin'de Fırsat Eşitliği Sağlamak İsteyen Mezitli Belediyesi, Okula Kaydolacakları Kura İle Belirledi
-

Başvuru yapanlar arasında fırsat eşitliği sağlamak isteyen Mezitli Belediyesi, okula kaydolacakları kura ile belirledi. Mezitli Belediyesi Meclis Salonunda Belediye Başkan Yardımcısı Osman Günay tarafından yapılan kura çekiminde çocuğunun adı çıkan aileler sevince boğuldu.
Kura çekimi öncesi yapılan bilgilendirmede, belediye çalışanlarının çocukları ve Mezitli’de oturan kamu görevlilerinin çocuklarına öncelik tanınacağı ifade edilerek, başvurunun kapasitenin üzerinde olması nedeniyle kura çekimi yapılmak zorunda kalındığı dile getirildi.
4 yıl önce hayırsever öğretmen Bircan Tüfekçioğlu’nun katkılarıyla faaliyete geçirilen Çocuk Gündüz Evininin velilerin ilgisi ve çalışanların özverisi ile bölgenin en güzel anaokulu haline geldiğini ifade eden Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “Gösterilen ilgi yakalanan başarının göstergesi niteliğindedir. Mezitli Belediyesi Bircan Tüfekçioğlu Çocuk Gündüz Bakımevimiz hizmete açıldığı günden bu yana çeşitli etkinliklerle tüm gözleri üzerine çekmeyi başardı. Bakımevimiz öğretmenlerimizle birlikte Atatürkçü, aydın bir okul olacaktır. Laik ve cumhuriyet sevdalıları olarak Atatürk ilke ve devrimlerine daha çok sahip çıkarak, ülkemize bağlılığımızı göstermeye devam edeceğiz. Tabii bunların sadece Mezitli'de olması yetmiyor, tüm Mersin'de ve ülkemizde bu tür sevdaların çoğalmasını istiyoruz. Gönül isterdi ki başvuran tüm çocuklarımızı bakım evimize kayıt yaptırabilelim. Şimdilik fırsat eşitliği tanımak adına tüm velilerimizin katılımıyla bir kura çekimi yaparak kaydolacak çocuklarımızı belirledik. Ancak geçtiğimiz aylarda yine hayırseverlerimizden Sayın Mehmet Altunören’in annesi Ayla Altunören adına yaptıracağı Akdeniz Mahallemizde temelini attığımız okulun dışında 5 yılda en az 5 tane daha anaokulunu hayata geçireceğiz. Bir anaokulumuz var, ikincisinin temelini attık, üçüncüsü için de yine bir hayırseverle prensipte anlaştık. Ayrıca kreşler de yapacağız. Bunun büyük bölümünü de belediyeden kaynak ayırmadan, hayırseverlerin yapmış oldukları bağışlarla yapacağız” dedi.
Önümüzdeki dönem çocuklarının eğitimine ağırlık vereceklerinin altını çizen Başkan Tarhan, “Bilim insanları, insan beyninin yüzde 70 gelişmesinin 07 yaş arasında tamamlandığını söylüyorlar. Öyleyse biz de bu çocukların gelişimine ayak uyduralım diyoruz. Çocukların spor, kültür, sanat, müzik, resim gibi hangi dalda yetenekleri varsa bu yaşlarda ortaya çıkartalım, yönlendirelim hedefindeyiz. Çünkü Türkiye’nin geleceğini bu çocuklar belirleyecek. Ben bundan mutlu oluyorum. Buna inandığımız için çocuklar üstünde çalışıyoruz” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Birsen Erkan
07:34
21 Haziran 2019 Cuma
Günaydın, Fırsat eşitliği öncelik belediye çalışanlarının diyerek baştan bozulmuş. Halkın parasıyla mı yapıldı, tek belefiye çalışanlaronın parasıyla mı yapıldı. İhtiyacı olan herkes kurada eşit fırsata sahip olmalıydı. Yetmediği yerde gerekirse yer kiralar ihtiyacı karşılarsın. Eşit hizmet vereceksen budur, ayrım yapmayacaksın. Hayırlı günler, günler. Sağlıkla
95.13.85.66
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali Gala Yemeğiyle Sona Erdi
Play-Off’a Kalan Carettalar’dan Baskan Seçer’e Tebrik Ziyareti
Mersin Büyükşehir Ekipleri, Çamlıyayla’da İlaçlama Çalışmalarını Sürdürüyor
Büyükşehir’in Uluslararası Çocuk Festivali İle Mersin Sokakları Karnaval Alanına Döndü, Mersin’in En Coşkulu, En Renkli Festivali: Uluslararası Çocuk Festivali
Başkan Seçer, Çocukların Bayram Neşesine Ortak Oldu, Mersin Büyükşehir İle Özlenen Bayram Günleri Yeniden Yaşatıldı
Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Çocuklarla Bir Araya Geldi: “23 Nisan Demokrasiyi Ve Egemenliğin Kayıtsız Şartsız Millete Ait Olduğunu İfade Ediyor”
Mersin’de Coşkulu 23 Nisan Kutlaması, Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Düzenlenen Törene Katıldı
Seçer, CHP Mersin İl Başkanlığı’nın 23 Nisan Kutlama Programına Katıldı
TADEKA’da Merhum Ressam Mehmet Karaçor Anıldı
Büyükşehir’in Kır Çiçekleri Mersin’e Döndü, 23 Nisan’da Geleceğin Aydınlık Yüzü Kır Çiçeklerinden Yeni Bir Başarı