Mersin'de Göksu Nehrini Kirletenlere Faaliyeti Durdurma İle 3 Milyon 73 Bin TL İdari Para Cezası Uygulandı

GÖKSU NEHRİ’Nİ KİRLETTİĞİ TESPİT EDİLEN 2 PRİNA İŞLEMESİNE; 3 MİLYON 73 BİN LİRA İDARİ PARA CEZASI UYGULANDI

21 Aralık 2022 Çarşamba, 18:13
G: 22.12.2022 - 10:49
Mersin'de Göksu Nehrini Kirletenlere Faaliyeti Durdurma İle 3 Milyon 73 Bin TL İdari Para Cezası Uygulandı
-

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, resmi sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, “Mersin Göksu Nehri'ndeki renk değişimi ihbarı üzerine ekiplerimizi bölgeye sevk ettik. İnceleme sonucunda Göksu Nehri’ni kirlettiği tespit edilen 2 prina işleme tesisine; faaliyeti durdurma ile 3 milyon 73 bin TL idari para cezası uyguladık. Adli süreç başlattık.” ifadeleri kullanıldı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Mersin’in Silifke İlçesinde, Göksu Nehri'nin denize dökülen kısmında su renginin siyaha dönmesi ihbarları üzerine harekete geçti. Göksu Nehri’nde inceleme yapılaması için bölgeye çevre denetim ekipleri sevk edildi. Göksu Nehri’nin geçtiği Mut ve Silifke İlçelerinde, su kirliliğine neden olabilecek tesislerin tamamında gece saatleri de dahil olmak üzere aralıksız denetim çalışmaları başlatıldı.

Yapılan çevre denetimleri sonucunda atıklarını çevre mevzuatında belirlenen usul ve esaslara aykırı bertaraf ederek Göksu Nehri’ni kirleten 2 prina işleme tesisi tespit edildi.
Bakanlık resmi sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, “Mersin Göksu Nehri'ndeki renk değişimi ihbarı üzerine ekiplerimizi bölgeye sevk ettik. İnceleme sonucunda Göksu Nehri’ni kirlettiği tespit edilen 2 prina işleme tesisine; faaliyeti durdurma ile 3 milyon 73 bin TL idari para cezası uyguladık. Adli süreç başlattık.” ifadelerine yer verildi.
“Bölgedeki tesislere yönelik denetim faaliyetleri aralıksız olarak sürdürülüyor”
Mersin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada Mut ilçesi sınırları içerisinde 23 zeytinyağı üretim fabrikası ile 2 adet prina işleme tesisinin, Silifke ilçesinde ise 8 adet zeytinyağı üretim fabrikası ile 1 adet prina işleme tesisinin bulunduğu ifade edildi.
Açıklamada denetimlerle ilgili bilgiler verilerek şu ifadelere yer verildi:
“Göksu Nehri’nin renginin karasu deşarjından değişmesi ve buna bağlı koku oluşumu söz konusu olması nedeniyle Müdürlüğümüzce denetimler gerçekleştirildi. Yapılan rutin denetimler sırasında Göksu Nehri’ne karasu deşarjı yaptığı tespit edilen 1 adet işletmeye 25 Kasım 2022 tarihinde Müdürlüğümüzce 2872 sayıl Çevre Kanunu’nca 131 bin 516 TL idari para cezası uygulanmıştır.
18-20 ve 21 Aralık 2022 tarihlerinde bölgede bulunan tesislere yönelik gece ve gündüz saatlerinde denetim faaliyetleri gerçekleştirildi. Çevre Kanunu’na muhalefet eden biri önceden tespit edilen 2 adet işletmeye 2872 sayılı Çevre Kanunu’nca toplam 2 milyon 941 bin 920 TL idari para cezası uygulandı. Toplam uygulanan idari para cezası 3 milyon 73 bin 436 TL oldu. Bu tesislerin faaliyetleri Çevre Kanunu kapsamında gerekli önlem ve izinler alınıncaya kadar durdurulmuştur. Aynı zamanda bu işletmelerin yetkilileri hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunularak adli süreç başlatılmıştır. Bölgede bulunan ve atık su (zeytin karasuyu) oluşturan tesislere yönelik denetim faaliyetleri devam etmektedir.”

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”