Mersin'de Gözyaşları Sel Oldu

Onlarca vatandaş bir araya geldi...

09 Mart 2018 Cuma, 18:37
Mersin'de Gözyaşları Sel Oldu
-

Tarsus Belediyesi tarafından Yeşil Mahallesinde yapılan Şehit Üsteğmen Ozan Olgu Köreke Yaşam Boyu Spor Merkezi’nin açılışında duygu dolu anlar yaşandı.
23 Ekim 2017’de Hakkari Çukurca’da şehadete ulaşan Üsteğmen Ozan Olgu Köreke’nin adının verildiği Yaşam Boyu Spor Merkezinin açılışı saygı duruşunda bulunulması ve okunan İstiklal Marşının okunmasının ardından konuşmalarla devam etti.
İlk olarak söz alan Yeşil Mahalle Muhtarı Emrah Kara, hizmetler için teşekkür etti.
Kara, “Bu tesisimize şehidimizin adının verilmesinden dolayı mahallem ve kendi adıma onur duyarım şeref duyarım. Bizleri bir araya getiren ortak değer vatandır. Şehitlerimizin kanından rengini alan bayrağımızdır. Bizlere bu tesisi kazandıran Şevket Can başkanımıza teşekkür ediyorum. Şehidimizin anne ve babasının ellerinden öpüyorum” dedi.
OZAN’IMIN ŞEHİT DÜŞTÜĞÜ YER HAİNLERE VATAN OLMASIN, VATANSIZ KALSINLAR
Daha sonra söz alan Şehit Üsteğmen Ozan Olgu Köreke’nin annesi Aydanur Köreke konuşmasında katılımcıları duygulandırdı.
Anne Köreke,  “Biz onu sevgiyle büyüttük. Bizim ailemizde en önemli şey çocuklarımıza sevgi ve saygıyı öğretmektir. Şehidimiz sevgi ve saygı doluydu. Hayatı boyunca spor ve eğitimi çok severdi ve bunlarda çok başarılıydı. Çok takdirleri ve madalyaları vardı. Onun çok sevdiği spor, bugün bir spor merkezine adını verdi. Onun askerlerinden biri kendine spor yapmasını tavsiye ettiğini bize söyledi. Başkanımıza böyle bir tesise şehidimizin adını verdiği için teşekkür ediyorum. Şehitlerimiz ve Ozan’ım nur içinde yatsın. Ruhları şad olsun. O kanlarını döktükleri yerler hainlere vatan olmasın. Bizim bayrağımız vatanımız daim olsun“ şeklinde konuştu.
BİZLERE DEĞER VERDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUZ
Şehidin eşi Esmanur Cengiz Köreke ise, “Bizim için sözün bittiği yer. O kadar çok konuşacak, paylaşacak anımız var ki, bazen kelimeler boğazımızda düğümleniyor. Ozan’ı anlatmak ne bir saate, ne on güne sığmaz. Ben eşimi 5 senedir tanıyorum. 3 sene evli kaldık. Onun kadar anlayışlı, onun kadar vefalı, onun kadar yorulmak bilmeyen, onun kadar sevgi dolu, saygı dolu, bir insan daha gerçekten tanımadım. Hepinize çok teşekkür ediyorum. İsminin yaşatılmasına vesile olduğunuz için. Bu tesisleri ülkemize kazandırdığınız için. Bizlere değer verdiğiniz için. En önemlisi şehitlerimize değer verdiğiniz için. Hepinize teşekkür ediyorum. Tesis ülkemize, ilçemize hayırlı uğurlu olsun” dedi.
AFRİN’DE SİLAHLI KUVVETLERİMİZİ ALLAH MUZAFFER EYLESİN
Konuşmasını şehitlere ayıran Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, ülkenin bekası için şehit olan yiğitleri rahmetle andıklarını söyledi.
Başkan Can, “Şehitlik makamı cennetle müjdelenen insanlara nasip olur. Bugün ülkemizde bayrağımız dalgalanıyorsa, ezanlarımız okunuyorsa, bugün ülkemizde rahat ve huzurlu bir ortamda yaşıyorsak önce Cenab-ı Allah sonra Şehitlerimiz sayesindedir. Bu vesile ile bütün şehitlerimizi rahmet, şükran ve minnetle anıyorum. Mekanları cennet olsun. Ülkemiz zor günlerden geçiyor. Afrin’de Türk Silahlı Kuvvetlerimiz mücadele ediyor. Bu mücadele normal bir mücadele değil. Ülkemizin geleceği için, çocuklarımızın geleceği için ölüm kalım savaşı veriliyor. Allah silahlı kuvvetlerimizi muzaffer eylesin. Askerlerimizin, polislerimizin ayağına taş değirmesin. Onların yar ve yardımcısı olsun” ifadesini kullandı.
4 ŞEHİT AİLEMİZE DAHA EV VERECEĞİZ
Başkan Can, “Belediyemizin bir meclis kararını sizlerle paylaşmak istiyorum. Tarsus’umuzda bulunan 68 şehit ailemize daha önce ücretsiz konut vermiştik. Yeni bir yönetmelik değişti, bakanlığa yazı yazıyoruz, bakanlıktan onay geldikten sonra da 4 şehit ailemizin daha evleri hazır. Bunlardan biri de bugün açılışını yapacağımız tesise adını verdiğimiz Şehit Üsteğmen Ozan Olgu Köreke’nin de evi hazır. Bütün meclis üyelerimize hepinizin huzurunda teşekkür ediyorum. Bu kararı oy birliğiyle aldık. Şehitlerimiz bizim namusumuzdur. Gazilerimiz Onurumuzdur. Bizim sığınabileceğimiz başka bir ülkemiz yok. Gün birlik günüdür, gün vatanımıza bayrağımıza sahip çıkma günüdür. Aramıza fitne tohumları sokanları aramıza almama günüdür. Bütün hemşerilerimizden ricamız budur. Hizmetler bugün olmazsa yarın olur. Ama huzurumuz kaçarsa, toparlamamız zor olur. Tarsus’umuzda ayrım yapmadan ötekileştirmeden Allah rızası için çalışıyoruz. Tesisimiz şehrimize hayırlı uğurlu olsun” dedi.
BU TOPRAKLAR SU YAKMIYOR, ŞEHİT KANI YAKIYOR
Son olarak söz alan Tarsus Kaymakamı Yüksel Ünal, “Adana’da bir şehit annesine saygısızlık yapan şoföre, Mehmet Akif’in mısralarında dediği, Bastığın yerleri toprak diyerek geçme, tanı! Düşün altındaki binlerce kefensiz yatanı mısraları hergün karakola geliyor bunu okuyor ve imza atıyor. Bugün herhangi bir endişeniz olmadan yaşabiliryorsak şehitlerimiz sayesindedir. Bu tesise şehidimiz adını verdik. Adını yaşatıyoruz. Bu toprak su yakmıyor, şehit kanı yakıyor. Bizler varlık sebebimizi şehitlerimize borçluyuz. Bu tesisleri yapan ve bizleri şehit ailelerimizle bir araya getiren başkanımıza teşekkür ediyorum. Şehrimize hayırlı uğurlu olsun” dedi.
Daha sonra Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can,  Şehit Ozan Olgu Köreke’nin ailesine şehidin resim ve madalyalarının bulunduğu tabloyu takdim etti.
Ayrıca Başkan Can tesisin yapımını üstlenen Orhan Demir’e de plaket takdim etti.
Kesilen kurban ve duaların ardından tesisin açılışı gerçekleştirildi.


Mersin'de Gözyaşları Sel Oldu

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Tren Seferlerinin Durdurulması Kararı Üzerine, Mersin Büyükşehir Devreye Girdi: Tarsus-Mersin Arasında Seferler Artırıldı
Başkan Seçer, Sözcü Tv’de Başkent Kulisleri’ne Konuk Oldu Mersinlilere Çağrı Yaptı; “Beni Denetleyin”
Tarsus Ticaret Borsası Personelleri, Hizmet İçi Eğitimleri Çerçevesinde İsg Uzmanı Kıymet Uguz Tarafından ‘Temel İş Sağlığı Ve Güvenliği” Konusunda Eğitimi Aldı
Tarsus İlçe İnsan Hakları Kurulu üyeleri Türk Polis Teşkilatı'nın Kuruluş Yıl Dönümü Kutladı
Mersin’de Çocuklar İçin 23 Nisan’ın Ruhuna Yaraşır Bir Festival: 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali
Toplu Taşıma Kooperatifleri İle Bir Toplantı Gerçekleştiren Büyükşehir Zabıta Dairesi Başkanlığı, Yaz Sezonunda Vatandaş Odaklı Hizmet Anlayışını Ön Planda Tutma Hedeflerini Ele Aldı
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti