Mersin'de Hasta ve Yakınlarına Yeni Yıl Kutlaması!

Mersin Büyükşehir Belediyesi, yeni yıl heyecanını kentin farklı noktalarına taşıdı. Alzheimer ve Demans Hasta ve Hasta Yakınları Buluşma Merkezi’nde, hasta ve hasta yakınları için yeni yıl kutlama programı düzenlendi.

01 Ocak 2020 Çarşamba, 10:51
Mersin'de Hasta ve Yakınlarına Yeni Yıl Kutlaması!
-

Canlı müzik eşliğinde eğlence ve ikramlarla keyifli bir kutlama gerçekleşirken, 1 Ocak doğumlu hastaların da doğum günleri kutlandı.
Mersin Büyükşehir Belediyesi, 2020’ye girerken kentin her noktasında festival havası yarattı. Meydanlarda gerçekleşen coşkulu kutlamaların yanı sıra Büyükşehir Belediyesi, Alzheimer ve Demans Hasta ve Hasta Yakınları Buluşma Merkezi’ndeki hastalar ve yakınları için yeni yıl kutlama etkinliği gerçekleştirdi.
Yeni yılı coşkuyla karşıladılar
Mersin Büyükşehir Belediye Konservatuarı Türk Halk Müziği Sanatçılarının seslendirdiği “Bahçe Duvarından Aştım”, “Değme Felek”, “Eski Libas Gibi” ve “Zahidem” gibi halk türküleriyle kimi zaman geçmişi yâd eden hastalar ve hasta yakınları, kimi zaman da keyifli ezgiler eşliğinde oynayarak yeni yılı karşıladı.
Hem yeni yıl hem de yeni yaş kutlandı
Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan süslemelerle yeni yıl coşkusuna kapıdan girer girmez ortak olan hastalara çeşitli ikramlar yapıldı. Ayrıca, Türkiye’de 1 Ocak doğumluların yaygın olması da dikkate alınarak, nüfus cüzdanında doğum tarihi 1 Ocak olan hastalar için de pasta kesildi. Yeni yıl coşkusu kesilen pastayla taçlanırken, birçok hasta da yeni bir yaş almanın heyecanını duydu.
Kutlama hastaları ve yakınlarını mutlu etti
Hastalardan Elif Korin’in kızı Pelin Altın, düzenlenen kutlamanın önemli olduğuna ve başta annesi olmak üzere birçok hastayı sevindirdiğine değinerek, “Başkanımız’a böyle etkinlikler düzenlendiğinden dolayı çok teşekkür ediyoruz. Annem evde babamla birlikte kalıyor. Babamın gözü görmüyor. İkisi beraber kalıyor. Biz sonradan burayı duyduk. En azından onun için bir meşgale oluyor. Çok güzel etkinlikleri var. Sağ olsun hocalarımız ilgileniyor. Annem çok değişik şeyler yapmıştı, beklemediğimiz şeyler çıkarttı burada” diye konuştu.
“Yeni yıl ülkemize sağlık getirsin”
Alzheimer ve Demans Hasta ve Hasta Yakınları Buluşma Merkezi’ne yaklaşık bir yıldır giden Yasemen Umu ise türküler ve çeşitli ikramlar eşliğinde mutlu bir gün geçirdiklerini vurgulayarak, “Memnun olduk geldiklerine. Türküler var, eğlenceler var, oyunlar var, memnun oluyoruz. Türküleri severim, arkadaşlar da güzel söylüyor. Çok çok teşekkür ediyoruz Başkanımız’a. Yeni yıl ülkemize sağlık getirsin, insanlık getirsin, iyi geçirelim yılımızı” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Toplu Taşıma Kooperatifleri İle Bir Toplantı Gerçekleştiren Büyükşehir Zabıta Dairesi Başkanlığı, Yaz Sezonunda Vatandaş Odaklı Hizmet Anlayışını Ön Planda Tutma Hedeflerini Ele Aldı
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti
Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Nisan Ayı 2. Birleşimi Gerçekleşti, 2023 Yılı Faaliyet Raporu Oy Çokluğuyla Kabul Edildi
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu’ndan Mersin İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk’e Ziyaret
Mersin’in Tanınan İsmi Gazeteci-TV Programcısı Ahmet Özdemir Hastaneye Kaldırıldı
Mersin Mezitli Soli’de Kaldırımda Duran Bank 2 Kişi Tarafından Çalındı
Mersin Büyükşehir’in Maharetli Ustaları Ekipmanları Baştan Sona Yeniliyor, Maharetli Ustalar Maliyeti Azaltıyor Kesintisiz Hizmet Sağlıyor