Mersin'de Hayata Geçirilen Kariyer Merkezi’nin Desteğiyle 100’den Fazla Kişi İş Hayatına Katıldı

Mersin Büyükşehir Belediyesi, işsizliğin çözümüne destek olmak amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in öncülüğünde kurulan Kariyer Merkezi, işveren ve işçi arasında köprü kurmaya, insanların hayatlarının değişmesine vesile olmaya devam ediyor.

11 Mart 2020 Çarşamba, 07:54
Mersin'de Hayata Geçirilen Kariyer Merkezi’nin Desteğiyle 100’den Fazla Kişi İş Hayatına Katıldı
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Kariyer Merkezi’nden aldığı destekle özel bir eğitim kurumunda iş bulan Pınar Özkara, bu sayede hayatı değişen insanlardan biri. Öğretmen olarak işe başlayan ve kısa sürede okul müdürlüğüne kadar yükselen Özkara, iş hayatına başarılı bir şekilde devam ediyor. Kariyer Merkezi’nden aldığı destekle bugüne kadar yaklaşık 100’den fazla kişi iş hayatına katıldı.
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in seçim vaatleri arasında yer alan ve Başkan Seçer’in öncülüğünde hayata geçirilen Kariyer Merkezi, kurulduğu günden bu yana işsizliğin çözümüne katkı sağlamak amacıyla çalışmalarına devam ediyor. İş arayanlara rehberlik yapan Kariyer Merkezi, bu sayede iş arayan ve işveren arasında köprü olmaya devam ediyor. Kariyer Merkezi’nin desteğiyle özel bir eğitim kurumunda iş bulan Pınar Özkara, bu sayede hayatı değişen insanlardan biri. Öğretmen olarak işe başlayan ve kısa sürede okul müdürlüğüne kadar yükselen Özkara, iş hayatına başarılı bir şekilde devam ediyor.
Pınar Özkara, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin kendisine sunduğu kariyer planlaması ile nasıl tanıştığını ve hayatında neler değiştiğini anlattı. Çeşitli iş kollarında çalıştıktan sonra son bir yıldır işsiz olan Atatürk Üniversitesi Tarih Öğretmenliği Bölümü mezunu Pınar Özkara, son çare olarak Mersin Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezi’ne başvurdu. Kariyer Merkezi’nde verilen mülakat simülasyonları ve diğer eğitimleri alan Özkara, çok sevdiği öğretmenlik mesleğini sürdürmek için özel kurumlara iş başvurusunda bulundu. İş başvurularından olumlu sonuç alarak öğretmenlik mesleğine tekrar başlayan Pınar Özkara, öğretmenliğin yanı sıra okul müdürlüğü görevini de yürütüyor.
“Kariyer Merkezi’nde beni çok iyi dinlediler, ne istediğimi çok iyi saptadılar”
Kariyer Merkezi ile yolunun kesişmesini anlatan Pınar Özkara, “Kariyer Merkezi’ni sosyal medyada takip ettim. Çok fazla karşıma çıkıyordu ve ne olduğunu tam olarak bilmiyordum. Daha sonra Kariyer Merkezi Müdürü Serkan Özada ile iletişime geçtim. Asıl amacım belediyede çalışmaktı. Çünkü geçmişte sigorta sektöründe ve inşaat sektöründe yöneticilik yapmıştım ve öğretmenliğe ciddi bir ara vermiştim. Bu aradan sonra kendi mesleğime dönemeyeceğimi ve tecrübe isteyeceklerini düşünerek oraya aslında farklı bir iş için gittim. Serkan Bey ile oturup konuştuğumuzda çok iyi karşıladılar. Beni çok iyi dinlediler, ne istediğimi çok iyi saptadılar. Bu benim için çok iyi bir şeydi. Bir yılı aşkın bir süredir iş arıyordum ve artık ümidimi de kaybetmiştim. Bu anlamda Kariyer Merkezi beni yönlendirdi” ifadelerini kullandı.
“Mesleğime dönmek için kendimde güç buldum”
Kariyer Merkezi tarafından verilen çeşitli eğitimlerin ardından asıl mesleği olan öğretmenliğe dönmek için kendinde güç bulduğunu dile getiren Özkara, “Bu motive ile çeşitli okullara başvuru yaptım. 2019’un ilk döneminde de Altınoran Koleji yöneticisi Metin Ummak ile yollarımız kesişti. Metin Ummak da ilk olarak tecrübeden bahsetti. Ama Kariyer Merkezi’nden aldığım bilgiler ile onları da doğru şekilde kullanarak güzel bir mülakat süreci geçirdim. O da sağ olsun güvendi bana ve işe kabul etti. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin bana sağladığı o isteklendirme ile ikna ettim karşımdaki insanları” diye konuştu.
Özkara, işini bulduktan sonra da Kariyer Merkezi ile çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor. Özkara, müdürlük yaptığı okuldaki öğrencilerle Kariyer Merkezi’ni bir araya getireceklerini belirterek, “Kariyer Merkezi ile birlikte okulumuzun bir kariyer günü planlaması var. Bu kariyer planlamasında bana fayda sağladıkları gibi, çocuklarıma da hedeflerine ulaşma noktasında neler yapması gerektiğini anlatacak. Tam merkezin orası olduğunu düşünüyorum” dedi.
“Kadınlara verdiği değerden dolayı Vahap Seçer’e ayrıca teşekkür ediyorum”
Özkara, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin kadın emeğinin öne çıkarılması için yürüttüğü çalışmalar dolayısı ile çok mutlu olduğunu belirterek, “Sokakta önceden sadece erkek personel görürdük. Hem temizlik konusunda hem Halk Ekmeğin satışı konusunda hem de otobüs şoförleri konusunda. O mesleği sadece erkekler yapabiliyor diye düşünüyorduk. Kadınları bu mesleklerde görmek benim de ufkumu açtı. O kadınları kentte çalışırken gördüğüm zaman mutlu oluyorum. Vahap Seçer’e kadınlara verdiği bu değerden dolayı ayrıca teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Kariyer Merkezi, 100’den fazla kişinin hayatına dokundu
Kariyer Merkezi Müdürü Serkan Özada, özellikle belediye bünyesinde iş başvurusu yapanlara verdikleri bilgilendirmeler ve yönlendirmelerle bugüne kadar 100’den fazla kişinin iş bulmasına destek olduklarını söyledi. Pınar Özkara’nın işe giriş sürecinden bahseden Özada, “Öncelikle Pınar Hanım nasıl bir süreci takip edeceğini bilmediğini ve bilgi almak istediğini ifade etmişti. Biz öncelikle Kariyer Merkezimiz ’in çalışmaları hakkında bilgi veriyoruz. Pınar Hanım’a da süreç hakkında bilgi verdik ve sadece belediyeyi düşünmemesi konusunda kendisini ikna ettik. Pınar Hanım da eğitim süreci içinde olan bir kişiydi. Özel sektördeki deneyimler ile eğitim sektöründe yer alabileceğini ifade ettik. Kendisi daha sonra özel bir kurumda iş başvurusunda bulundu ve işe kabul edildi” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti
Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Nisan Ayı 2. Birleşimi Gerçekleşti, 2023 Yılı Faaliyet Raporu Oy Çokluğuyla Kabul Edildi
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu’ndan Mersin İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk’e Ziyaret
Mersin’in Tanınan İsmi Gazeteci-TV Programcısı Ahmet Özdemir Hastaneye Kaldırıldı
Mersin Mezitli Soli’de Kaldırımda Duran Bank 2 Kişi Tarafından Çalındı
Mersin Büyükşehir’in Maharetli Ustaları Ekipmanları Baştan Sona Yeniliyor, Maharetli Ustalar Maliyeti Azaltıyor Kesintisiz Hizmet Sağlıyor
Başkan Seçer’den İlçe Belediye Başkanlarına Ziyaret: “Her Zaman Yanı Başınızdayım”