Mersin'de İnsan Kaçakçılığı Yapan 13 Kişi Tutuklandı

Mersin'de yapılan operasyonlar para karşılığında insan kaçakçılığı yaptığı belirlenen 13 şüpheli tutuklandı.

31 Aralık 2019 Salı, 11:38
Mersin'de İnsan Kaçakçılığı Yapan 13 Kişi Tutuklandı
-

Mersin İl Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti ile Mücadele Şube Müdürlüğünce Mersin ili genelinde Göçmen Kaçakçılığına karşı çalışma başlattı.

Yapılan çalışmalarda, organizatörlerin 4.000-4.500 Dolar karşılığında, temin ettikleri göçmenleri götürmek üzere tırların dorselerin alt kısmına göçmenlerin gizlice girip çıkabilmeleri için düzenek kurduktan sonra, mali değeri düşük olan yükleri KKTC ülkesine götürmek üzere beyanname açtıkları, temin ettikleri yasal yük arasına göçmenleri yerleştirerek Mersin Limanı üzerinden KKTC’ye götürmeyi planladıkları öğrenildi.

Liman görevlilerini yanıltmak amacıyla yasal yüklü tırı önceden limana sokup X-ray ve diğer işlemlerini hallettikten sonra göçmenlerin yüklü olduğu tırın gelip kameraların görmeyeceği bir noktada yan yana yanaştıktan sonra göçmenlerin işlemleri tamamlanan ve gemiye bindirilecek olan tıra dorse altına yapılan gizlenmiş özel kapaklardan nakledildiği tespit edildi.

Bu şekilde 2019 yılı içerisinde 3 olayda toplam 30 göçmen yakalanarak, düzensiz göçmenleri sevkiyatını yapan 3 şüpheli tutukladı. Ayrıca göçmenlerin sevkiyatında kullanılan 3 çekici ve dorseye el konuldu.


Devam eden teknik takipler neticesinde göçmen kaçakçılığı olaylarını organize eden 14 şüpheli daha tespit edilerek 25.12.2019 günü Mersin merkezli Adana ve Hatay ilinde yapılan eş zamanlı operasyonda yakalanarak gözaltına alındı. 3 şüpheli işlemlerine müteakip salıverilmiş, adli mercilere çıkarılan 11 şüpheliden, 1’i adli kontrol kararı ile serbest bırakılırken, 10 şüpheli tutuklandı.

Dosya kapsamında daha önce meydana gelen 3 olay ile birlikte toplam 13 şüpheli tutuklandı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Alata Mahallesinde Meydana Gelen Kazada Fatih Ş. Hayatını Kaybetti
Akdeniz’de Geleneksel Türk İslam Sanatı Eserleri Sergisi, Sergide; Hat, Tezhip Ve Naht Sanatından Çok Özel Eserleri Görmek Mümkün
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Mersin Sanayi Sitesi Yönetimini Ziyaret Etti
Seçer, Sosyal Konut, Metro, Müftü Deresi Yaşam Vadisi Ve Afete Dayanıklı Ve Hazırlıklı Kent Projelerini Anlattı
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer Otomotiv Çalışanları İle İftar Yaptı
Başkan Vahap Seçer Toroslar Ve Akdeniz Karış Karış Gezildi
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti