Mersin'de Kaçak Et Skandalı

Tam 1.5 ton kaçak et ele geçirildi.

29 Ağustos 2018 Çarşamba, 09:01
G: 29.08.2018 - 09:07
Mersin'de Kaçak Et Skandalı
-

Akdeniz Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, sağlıksız koşullarda ve kaçak kesildiği tespit edilen, insanların tüketimine sunulmaya hazırlandığı anlaşılan 1 buçuk tonu aşkın kokmuş tavuk etine el koyarak imha etti.
Yeni Mahalle’de devriye görevi yapan Akdeniz İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı polisler, gece saat 23:300 sıralarında, 5337 ile 5338 sokakların kesiştiği Dere apartmanı altında bulunan bir depo önüne park etmiş kapalı kasa minibüs tipi bir araçtan, 3 kişi tarafından poşetler içerisinde kilolarca etin içeriye taşındığını tespit etti.
Güvenlik güçlerinin haber vermesi üzerine belirtilen adrese giden Akdeniz Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri de sağlıksız koşullarda taşınan ve hijyen kurallarına uyulmadan çuval ve poşetlere gelişigüzel doldurulup tek odalı depoda saklanan 1 buçuk tonu aşkın etlerle ilgili fatura, irsaliye veya veteriner raporu olmadığını tespit ederek el koydu, İl ve İlçe Tarım Müdürlüğünden gelen ziraat mühendisi ve veteriner hekim tarafından yapılan kontrol ve incelemelerde de ele geçirilen etlerin tavuk eti olduğu değerlendirildi.
Cumhuriyet Savcılığına yazı yazıldı
Etlere ait evrak beyanı yapılamaması üzerine polisler, Suriye uyruklu oldukları anlaşılan Ahmad Maher A., Ahmad S. ile İbrahim B. adlı kişilere ait depo ve araçta ele geçirilen etlerle ilgili olarak Mersin Cumhuriyet Savcılığı’na arama ve el koyma için izin yazısı aldı.
Güvenlik güçleri, etlerin sahibi olduğu anlaşılan Suriye uyruklu 3 kişiyi, etlerin taşındığı anlaşılan kapalı kasa araçla birlikte Mağazalar Polis Merkezi Amirliği’ne götürerek adli işlem başlattı. Ele geçirilen etler, çöp depolama alanında imha edildi Akdeniz Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, gerek araçta bulunan, gerekse de depo olarak kullanılan işyerinde ele geçirilen etlerin muhafaza koşullarının hijyen ve sağlık şartlarını taşımaması nedeniyle, insanların tüketimine uygun olmadığı kanaatine vararak imha edilmesine karar verdi.
Bunun üzerine Zabıta ekipleri, ele geçirilen yaklaşık 1 buçuk ton civarındaki tavuk eti olduğu değerlendirilen etlere el koydu. Akdeniz Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü hizmetinde olan çöp kamyonuna yüklenen etler, Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne ait Atık Bertaraf Tesisi’ne taşınarak burada imha edildi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Ahmet tarımcan
13:13
29 Ağustos 2018 Çarşamba
SURİYE LİLER BİZİ ZEHİRLEMEYE ÇALIŞIYORLAR
178.246.9.196
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali Gala Yemeğiyle Sona Erdi
Play-Off’a Kalan Carettalar’dan Baskan Seçer’e Tebrik Ziyareti
Mersin Büyükşehir Ekipleri, Çamlıyayla’da İlaçlama Çalışmalarını Sürdürüyor
Büyükşehir’in Uluslararası Çocuk Festivali İle Mersin Sokakları Karnaval Alanına Döndü, Mersin’in En Coşkulu, En Renkli Festivali: Uluslararası Çocuk Festivali
Başkan Seçer, Çocukların Bayram Neşesine Ortak Oldu, Mersin Büyükşehir İle Özlenen Bayram Günleri Yeniden Yaşatıldı
Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Çocuklarla Bir Araya Geldi: “23 Nisan Demokrasiyi Ve Egemenliğin Kayıtsız Şartsız Millete Ait Olduğunu İfade Ediyor”
Mersin’de Coşkulu 23 Nisan Kutlaması, Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Düzenlenen Törene Katıldı
Seçer, CHP Mersin İl Başkanlığı’nın 23 Nisan Kutlama Programına Katıldı
TADEKA’da Merhum Ressam Mehmet Karaçor Anıldı
Büyükşehir’in Kır Çiçekleri Mersin’e Döndü, 23 Nisan’da Geleceğin Aydınlık Yüzü Kır Çiçeklerinden Yeni Bir Başarı