Mersin'de Kaçak Su Kullananlara Göz Açtırılmıyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü Abone İşleri Daire Başkanlığı’na bağlı ekiplerin rutin kontrolleri sırasında ve gelen şikâyetler doğrultusunda tespit edilen kaçak ve usulsüz su kullanımlarına müdahalelerini sürdürüyor.

07 Kasım 2019 Perşembe, 17:27
Mersin'de Kaçak Su Kullananlara Göz Açtırılmıyor
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
MESKİ Genel Müdürlüğü, usulsüz su kullanımının önüne geçmek ve kaçak su tüketimini en aza indirmek için denetimlerini sıklaştırdı. 1 Nisan 2019 tarihinden bugüne kadar gerçekleştirilen denetimlerde gerek abone olmaksızın sayaçlı olarak usulsüz su kullanan gerekse de ölçümü engellemek ve mühür kırmak suretiyle kaçaksu kullanan 23 bin 689 kişi hakkında tutanak tutuldu. Kaçak ve usulsüz su kullanan 434 kişi hakkında da Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunuldu.

MESKİ Genel Müdürlüğü, Mersin genelinde abonelik yapılmaksızın çeşitli yollarla kaçak şekilde su temin edenleri tespit ederek, ilgili yasa ve yönetmeliğe göre cezai işlem uyguluyor. Tarifeler Yönetmeliği ilgili maddeleri uyarınca Genel Müdürlüğümüz tasarrufu altındaki yeraltı ve yer üstü su kaynaklarından, tesislerinden, su taşıyan boru hatlarından, şube yolundan abone olmaksızın ya da abone olduğu halde kayıt dışı sayaçla, kayıtlı sayacı işletmeyecek şekilde, sayaçsız olarak herhangi bir teknik düzenekle ya da herhangi bir şekilde ölçümü engelleyerek su kullanımı kaçak ve usulsüz su kullanımı olarak tanımlanmaktadır. Bu şekilde su kullanımlarına işlenen suçun nev’ine göre Türk Ceza Kanununun 163. maddesi maddesi doğrultusunda işlem yapmaktadır.

MESKİ Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada; “ MESKİ Abone İşleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekiplerimiz tarafından kaçaksu kullanımını önlemek için düzenli olarak kontrolleri yapılmaktadır. Yapılan kontrollerde kaçak su kullandığını tespit ettiğimiz vatandaşlarımız hakkında yasal işlem yapıyoruz. Kaçak su kullanımını önlemek için önlemler almaya ve kntrollere devam edeceğiz. Vatandaşlarımızı bu konuda duyarlı olmaya davet ediyoruz. Usulsüz su kullanım yapanları 7 günü 24 saat hizmet veren ’Alo 185’ veya ’444 8 185’, 0 324 337 08 41 - 45 nolu numaralı telefonun yanı sıra veya en yakın MESKİ hizmet binalarına da bildirilebilirler” denildi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”