Mersin'de Koronavirüs Salgınıyla Mücadele Sürecinde Olduğu Gibi 2 Günlük Sokağa Çıkma Yasağı Sürecinde de Büyükşehir Belediyesi Tüm Ekipleriyle Seferber Oldu

7 gün 24 saat esasıyla yurttaşların ihtiyaçlarını gidermek, yaralarına merhem olmak için çalışan Kriz Merkezi, tam kadro personeliyle, başta gıda ve ilaç olmak üzere vatandaşların çeşitli ihtiyaçlarını bildirdiği çağrıları alarak, ilgili ekipleri kısa sürede yönlendiriyor.

12 Nisan 2020 Pazar, 09:00
G: 12.04.2020 - 10:00
Mersin'de Koronavirüs Salgınıyla Mücadele Sürecinde Olduğu Gibi 2 Günlük Sokağa Çıkma Yasağı Sürecinde de Büyükşehir Belediyesi Tüm Ekipleriyle Seferber Oldu
-

Büyükşehir’in toplu taşıma araçları ise sağlık personeli ve çalışma zorunluluğu bulunan kamu personeli için tüm ilçelerde hizmet veriyor. Dezenfeksiyon ekipleri kent genelinde rutin dezenfeksiyon işlemlerini sürdürürken, itfaiye ekipleri tüm personeliyle Mersin için nöbet tutuyor.
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Koronavirüs (COVID-19) salgınıyla mücadele sürecinde olduğu gibi 2 günlük sokağa çıkma yasağı döneminde de tüm birimleriyle koordineli bir şekilde çalışıyor. Kriz ortamında sosyal belediyecilik anlayışıyla yürüttüğü çalışmalarını sürece göre şekillendiren Büyükşehir Belediyesi, 2 gün evde kalmak zorunda olan yurttaşların ihtiyaçlarını da kapılarına kadar götürüyor.
Kriz Merkezi yaralara merhem olmak için çalışıyor
Mersin'de Koronavirüs Salgınıyla Mücadele Sürecinde Olduğu G
Koronavirüs sürecinde yurttaşların ihtiyaçlarını karşılamak için Kongre ve Sergi Sarayı’nda etkin bir şekilde çalışmalar yürüten Kriz Merkezi, bu süreçte de yurttaşların mağdur olmaması için tam kadro çağrılara yanıt veriyor.
Vatandaşların başta gıda ve ilaç olmak üzere, bebek bezi, bebek maması gibi ihtiyaçlarını karşılamak için 50 personeliyle, 7 gün 24 saat esasıyla çalışan Kriz Merkezi, yasak boyunca da vatandaşlardan gelen çağrılara yanıt veriyor. Yaş almışlar, engelliler ve yardıma muhtaç vatandaşlar başta olmak üzere tüm Mersinliler’in çağrısını ilgili birimlere yönlendiren Kriz Merkezi personeli, maddi ve manevi olarak geçirilen zor süreçte yurttaşların yarasına merhem olmak için titizlikle çalışıyor.
Yurttaşların ihtiyaçları evlerine gönderiliyor
Mersin’de yaşayan hiçbir vatandaşın mağdur edilmemesi için çalışan Büyükşehir, Kriz Merkezi üzerinden gelen talepleri bir bir yerine getiriyor. Eşi engelli olan iki çocuk annesi Melahat Özmen de Büyükşehir’in kapısını çaldığı yurttaşlardan biri. Ailesinin erzak, minik bebeğinin de mama ihtiyacını Başkan Seçer’e sosyal medya kanallarından ilettiğini ve kendisine 1 gün içinde dönüldüğünü belirten Özmen, “Bebeğimin maması, erzaklar geldi. Allah razı olsun” dedi.
Yılmaz: “Sabah uyandığımızda sokağa çıkma yasağının olduğunu öğrendik”
Çağrısına hemen dönüş yapıldığı için çok mutlu olan 7 çocuk annesi Şükran Yılmaz, “Sabah uyandığımızda sokağa çıkma yasağının olduğunu öğrendik. Büyükşehir Belediyesi’ne ulaştım. Çocuklarımın sütü, ekmeği olmadığını söyledim. Sağ olsunlar hemen dönüş yaptılar” diye konuştu.
MER-EK ekmek kapasitesini yarı yarıya artırdı
Mersin Büyükşehir Belediyesi MER-EK Halk Ekmek Fabrikası, Koronavirüs salgını dolayısıyla iki gün sokağa çıkma yasağının ilan edilmesinin ardından vatandaşların mağdur olmaması için üretim kapasitesini yarı yarıya artırarak, 50 binden 75 bine çıkardı. Tüm market ve bakkalların kapalı olduğu bir günde Mersinli ekmeğine MER-EK büfelerinden sorunsuz bir şekilde ulaşırken, 5 ilçedeki dar gelirli yurttaşların yaşadığı mahallelerde de toplam 14 bin 700 ekmek vatandaşların ayağına kadar götürüldü.
Belediye otobüs şoförleri sağlık çalışanları ile zorunlu görev yapan kamu personeli için direksiyon başında
Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren toplu taşıma araçları, 2 günlük sokağa çıkma yasağı sürecinde çalışma zorunluluğu bulunan kamu personeli ve sağlık çalışanları için hizmet veriyor. Sevdiklerini virüs riskiyle karşı karşıya getirmemek için Macit Özcan Tesisleri’nde kalmaya devam eden sağlık personellerinin ulaşımını da Büyükşehir’in servis araçları sağlamaya devam ediyor. Toplu taşımadan yararlanabilen personel, hat numaraları ve sefer saatleri ile ilgili bilgiyi 444 2 153 numaralı çağrı merkezinden ve 0533 155 21 53 numaralı WhatsApp hattından alabiliyor.
Tüm personelin görevlerinin başında olduğunu dile getiren Toplu Taşıma Şube Müdürü Bayram Demir, “Biz Toplu Taşıma Şube Müdürlüğü olarak görevimizin başındayız. Başta sağlık çalışanları olmak üzere zorunlu hizmet vermekte olan tüm kamu görevlilerimizi sabah işlerine, akşamda evlerine götürmek maksadıyla tüm kadromuzla görev yapmaktayız” ifadelerine yer verdi.
Boş sokaklar temizleniyor, dezenfeksiyon ve ilaçlama ekibi Mersin’i virüslerden arındırıyor
Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipler, virüs salgınının ortaya çıktığı günden itibaren zemin temizliği, dezenfeksiyon ve ilaçlama işlemleriyle kent genelinde hijyeni sağlarken, bu çalışmalarına yasak sürecinde de ara vermedi. Boş sokaklar su arazöz aracıyla temizlenirken, dezenfeksiyon işlemleri de tüm hızıyla sürdürüldü.
İtfaiye ekipleri Mersin için nöbette
Büyükşehir’in tüm birimleri Koronavirüs salgını sürecinde olduğu gibi iki günlük yasak döneminde de Mersinliler’in olası ihtiyaçlarını karşılamak için görevlerinin başına geçti.
Oluşabilecek her türlü afete karşı İtfaiye Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipler de 13 ilçede 31 hizmet noktasında 7/24 hizmet esasıyla Mersin için nöbet tutmaya devam ediyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Tren Seferlerinin Durdurulması Kararı Üzerine, Mersin Büyükşehir Devreye Girdi: Tarsus-Mersin Arasında Seferler Artırıldı
Başkan Seçer, Sözcü Tv’de Başkent Kulisleri’ne Konuk Oldu Mersinlilere Çağrı Yaptı; “Beni Denetleyin”
Tarsus Ticaret Borsası Personelleri, Hizmet İçi Eğitimleri Çerçevesinde İsg Uzmanı Kıymet Uguz Tarafından ‘Temel İş Sağlığı Ve Güvenliği” Konusunda Eğitimi Aldı
Tarsus İlçe İnsan Hakları Kurulu üyeleri Türk Polis Teşkilatı'nın Kuruluş Yıl Dönümü Kutladı
Mersin’de Çocuklar İçin 23 Nisan’ın Ruhuna Yaraşır Bir Festival: 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali
Toplu Taşıma Kooperatifleri İle Bir Toplantı Gerçekleştiren Büyükşehir Zabıta Dairesi Başkanlığı, Yaz Sezonunda Vatandaş Odaklı Hizmet Anlayışını Ön Planda Tutma Hedeflerini Ele Aldı
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti