Mersin'de Kurban Bayramında Ücretsiz, Hijyenik ve Hızlı Kesim Hizmeti Vatandaşı Mutlu Etti

Kurban Bayramı’nın ilk gününde Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin mobil kesim üniteleri ve mezbahalarını tercih eden vatandaşlar, ücretsiz, hijyenik ve hızlı kurban kesimi imkanından yararlandı.

12 Ağustos 2019 Pazartesi, 07:35
Mersin'de Kurban Bayramında Ücretsiz, Hijyenik ve Hızlı Kesim Hizmeti Vatandaşı Mutlu Etti
-

Kurbanlıklar, Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki veterinerler tarafından kontrol edildikten sonra steril ortamlarda işlemlerden geçirilerek vatandaşlara teslim ediliyor.
Mobil kesim üniteleri Mersin’in 13 ilçesinde, toplam 28 noktada hizmet verirken; Toroslar ilçesinde ilk defa hizmete giren 1 No’lu mobil kesim ünitesinden yararlanan vatandaşlar hizmetten memnun kaldıklarını dile getirdi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi bünyesinde 8 noktadaki mezbahalar ve Mersin genelinde hizmet veren 28 mobil kesim ünitesinde kurban kesim işlemleri sorunsuz ve sağlıklı bir şekilde gerçekleştiriliyor. Vatandaşlar, hızlı, hijyenik ve ücretsiz kesimden memnuniyet duyuyor.
Mersin’in 13 ilçesinde, bayram boyunca 8 mezbaha ve bayramın ilk günü 28 noktada hizmet veren mobil kesim üniteleri; ücretsiz ve hijyenik ortamlarda kurban kesim hizmeti sağlıyor. Veterinerler tarafından kontrolleri sağlanan kurbanlıklar, sertifikalı kasaplar tarafından işlemleri tamamlandıktan sonra sahiplerine teslim ediliyor. Sunulan hizmetin kaliteli ve sağlıklı olduğunu dile getiren vatandaşlar ise memnun kaldıklarını belirtiyor.

“Amacımız yerde ve sokaktaki hayvan kesimlerini önlemek”

Kurban Bayramı’nın ilk gününde Toroslar 1 No’lu mobil kesim ünitesinde incelemelerini sürdüren Veterinerlik Dairesi Başkanı Mehmet Cücük, bölgedeki yoğunluk doğrultusunda alana mobil kesim ünitesi kurduklarını ve tam otomatik sistemlerle 18 kişinin çalıştığını belirtti. Cücük, hayvanların muayenelerinin yapıldığını belirterek, “Hekim arkadaşımız da burada. Hayvanların muayenesini yapıyoruz. Olumsuz bir durum olursa gerekli imhaları da yapıyoruz. Şu an vatandaşlarımız memnun. Hızlı bir şekilde kesime devam ediyoruz. Amacımız yerde ve sokaktaki hayvan kesimlerini önlemek” dedi.

28 kesim ünitesinde ekiplerin aralıksız çalıştığını belirten Cücük, “Halkımıza bir hizmet olarak sunuyoruz bunları. Zaten şu an 28 tane mobil kesim ünitemiz var. Ayvagediği, Gözne, Üç Ocak Mahallesi, Karaisalı yolu üzerinde, Anamur'da, Çamlıyayla'da ve bütün ilçelerimizde mobil kesim üniteleri kurduk. Bununla birlikte 8 mezbahamızda da bayram boyu ücretsiz kesimlerimiz devam edecek. Büyükşehir Belediyemizin bir hizmetidir bu. Şekerimiz, çayımız ve suyumuz var. Her türlü ikramı da yapmaya çalışıyoruz” dedi.

“Hekim arkadaşlar öncelikle hayvanın tam muayenesini yapıyor. Herhangi bir hastalık görüldüğü zaman gerekli tedbirleri alıp hayvana el koyma yetkimiz var, o işlemi yapıyoruz” diyen Cücük, gün sonunda çevre kirliliğini önlemek için de her türlü tedbirin alındığını ve çevre temizliğinden dezenfekte işlemlerine kadar tüm çalışmaların tamamlanacağını söyledi.

“Vatandaşlarımızın daha sağlıklı et yiyebilmesi için çalışıyoruz.”

Büyükşehir Belediyesi Veterinerlik Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Veteriner Hekim İsmet Oğulcan Karakuş ise “Hayvanlar içeri alınıp kesildikten sonra derinin soyulması, daha sonra da karkasın çıkarılması işlemi var. Bizim önceliğimiz önce karkas muayenesi yapmak” diyerek aldıkları önlemlerden şöyle bahsetti:
“Karkasta herhangi bir bozukluk var mı ona bakıyoruz. Daha sonra iç organlar çıkartıldıktan sonra iç organ muayenesine geçiyoruz. Organlarda parazitler olabilir veya patolojik bozukluklar olduğu zaman bunların imhasını yapıyoruz. Vatandaşlarımızın daha sağlıklı et yiyebilmesi için çalışıyoruz. Ben zaten kesimin başında sürekli karkas ve iç organ muayenesi yapıyorum. Gördüğüm zaman vatandaşa bunun tüketilmesinde bir sıkıntı olduğunu aktarıyorum. Onlar da zaten onay veriyorlar. Onay verilen karkas veya iç organ imha ediliyor.”

Vatandaş sunulan hizmeti hijyenik ve hızlı buldu

Kurban kesimi için mobil kesim ünitesine gelen Mehmet Can, “Söylenecek bir şey yok, örnekte görüldüğü gibi hizmette sınır yok. Demek ki hizmet iyi, herkes memnun. Bizler Büyükşehir’in bu hizmetinden memnunuz. Ayağımıza gelmiş; parasını boş ver, tertemiz ve hijyenik bir şekilde kesiliyor” dedi. Büyükşehir Belediye Başkanı ve ekibine teşekkür eden Can, “Başta Vahap Bey’e ve alt kademesindeki bütün emeği geçenlere teşekkür ediyoruz, onların bayramını kutluyoruz” dedi.

Hasan Bilen adlı vatandaş ise düşüncelerini “Güzel bir hizmet, halka yönelik bir hizmet. Hijyenik bir ortamda kurbanlıklarımız kesiliyor, bize teslim ediliyor” sözleriyle paylaşırken; yine mobil kesim ünitesi hizmetinden yararlanan Neslihan Ay, hizmetten duyduğu memnuniyeti şu sözlere aktardı; “Çok iyi olmuş, insanlar çok rahat ediyor. Hem hijyenik hem temiz, hızlı bir şekilde de ilerliyor. Çok memnun olduk. Vahap Başkanımıza çok teşekkür ederiz.”

Tarsus’ta 7 noktada kesim yapılıyor
Kentin her noktasında bayram boyunca hizmet veren kesimhane ve mobil kesimhaneler Tarsus’ta da 7 noktada hizmet veriyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarsus-Çamlıyayla Şube Müdürlüğü sorumluluk alanında temiz ortamda ve uzman kasaplar nezaretinde 7 ayrı kurban kesim noktası oluşturuldu.
Kurban pazarlarına giden vatandaşlar ardından, Tarsus’ta mezbahane, Turkuaz Çarşısı ve Bağlar Mahallesi Semt Pazarı, Çamlıyayla’da mezbahane ile Sebil, Gülek ve Yenice’deki mobil kesim ünitelerinde ücretsiz şekilde kesimlerini yaptırabiliyorlar.
Mezbahalar bayram boyunca hizmete devam edecek

8 farklı noktadaki mezbahalar bayram boyunca açık olacak. Sertifikalı kasaplar tarafından gerçekleştirilen kesimler ücretsiz yapılırken, mezbahalar, 07.00-18.00 saatleri arasında hizmet verecek.

Mersin’in 8 farklı noktasında hizmet veren mezbahaların adresleri şöyle:
“-Anamur Mezbahası: Çarıklar Mahallesi Akdeniz Caddesi No:3/3
-Çamlıyayla Mezbahası: Çayırekinliği Mah. Ömeroğlu Sok. No:25
-Erdemli Mezbahası: Türbe Mah. Bük Sokak Bino:15
-Gülnar Mezbahası: Akdeniz Mahallesi Tırnak Yolu Sokak No:43
-Mut Mezbahası: Deveci Mahallesi Sarıoğlu Değirmen Caddesi 46 Sokak
-Silifke Mezbahası: Taşucu Mahallesi 159 Sok. No:5/22
-Tarsus Mezbahası: Yunus Emre Mah. Ulubatlı Hasan Bulvarı No:26/A
-Yakaköy Mezbahası: Akdeniz İlçesi Toroslar Mahallesi Yakamoz Sokak No:5/A”
Mersin'de Kurban Bayramında Ücretsiz, Hijyenik ve Hızlı Kesim Hizmeti Vatandaşı Mutlu Etti
Mersin'de Kurban Bayramında Ücretsiz, Hijyenik ve Hızlı Kesim Hizmeti Vatandaşı Mutlu Etti

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
TC halil Ergen.
07:26
13 Ağustos 2019 Salı
İşte sosyal beledıyecilik budur teşekkürler Vahap başkan.
5.177.172.156
Hakan
07:05
13 Ağustos 2019 Salı
Mezgitli kurban kesim yeri bu sene rezalet ve ücretli aynı zamanda yer sahibiyle anlaşmamış hayvan yoktu ilk defa bu kadar rezil olduk su yok hizmet yok poşet yok önceki senelerde belediye oradaydı bu sene belediyeden kimse yoktu ne değişti anlamadım
176.233.178.95
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Meteoroloji’den Aşırı Sıcak ve Toz Taşınımı Uyarısı, 23 Nisan Salı Gününden Sonra Kavrulacağız
Mersin’in Tarsus ve Yenişehir İlçelerinde Meydana Gelen İki Ayrı Kazada 3 Kişi Hayatını Kaybetti, 6 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir’in Çocuk Gelişim Merkezlerinde ‘23 Nisan’ Coşkuyla Kutlandı
Yenişehir Barbaros İlkokulu Öğrencilerinden Seçer’e Ziyaret, Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Çocuklarla Bir Araya Geldi
23 Nisan Dolayısıyla Mersin’e Gelen Romanyalı Çocuklar, Danslarıyla Büyüledi
MSK’nın Süper Lig Yolu Galibiyetlerle Dolu, Çayırova’yı 79-67 Yendi
Mersin Büyükşehir Ve Tarsus Belediyesi Ekiplerinden Ortak Cadde Yıkama Çalışması
23 Nisan Coşkusu 7’den 70’e Büyük Bir Heyecan Ve Coşkuyla Sürüyor, Uluslararası Çocuk Festivali’nde Mersin’in Dört Bir Yanından Çocuk Sesleri Yükseldi
Başkan Seçer, ‘Yerel Yönetimler Çalıştayı’nın Son Gününde Seçim Başarısının Formülünü Anlattı
Mersin Büyükşehir’in 1. Uluslararası Çocuk Festivali Tüm Coşkusuyla Başladı