Mersin’de Metro Çalışmaları 2020’de Başlayacak

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersinliler’in uzun zamandır beklediği Mersin metrosu için müjdeyi verdi.

01 Temmuz 2019 Pazartesi, 18:31
Mersin’de Metro Çalışmaları 2020’de Başlayacak
-

Diyarbakırlılar Derneği Mersin Şube Başkanı Ferudun Gündüz ve yönetim kurulu üyelerini kabul eden Seçer, Mersin’in marka kent olması için geleceğe yönelik yatırımlarla ilgili bilgi verdi. Başkan Seçer, “Farklı alanlarda aldığımız kararlarla ve projelerle Mersin halkını büyük projelerle tanıştıracağız. Bunlardan bir tanesi de metro. Bu konuda çalışmaları başlattık. Mümkünse 2020’nin ilk çeyreğinde bunun adımını atmak istiyoruz” dedi.
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersinliler’in uzun zamandır beklediği Mersin metrosu için müjdeyi verdi. Diyarbakırlılar Derneği Mersin Şube Başkanı Ferudun Gündüz ve yönetim kurulu üyelerini kabul eden Seçer, Mersin’in marka kent olması için gerçekleştirecekleri projeleri, geleceğe yönelik yatırım planları ve hayata geçirecekleri projeleri anlattı. Mersin’in öncelikli tüm sorunlarına temas ederek çözüm ürettiklerini ifade eden Seçer, “Farklı alanlarda aldığımız kararlarla ve projelerle Mersin halkını büyük projelerle tanıştıracağız. Bunlardan bir tanesi de metro. Bu konuda çalışmaları başlattık. Mümkünse 2020’nin ilk çeyreğinde bunun adımını atmak istiyoruz” dedi.
“Güçlü bir işbirliğinin adımlarını attık”
Göreve geldikleri günden bu yana sözünü verdikleri her hizmeti yerine getirdiklerini ifade eden Seçer, Mersin Limanı’nın en önemli sorunlarından biri olan trafik için de güçlü bir projenin ilk adımlarını attıklarını söyledi. Seçer, “Liman kapısının trafik sıkıntısı ile ilgili süratle imar değişikliği yaptık. Otoban bağlantı yolunun limana direk bağlantısını gerçekleştirmek için MIP ve Devlet Demiryolları ile güçlü bir projenin işbirliğinin ilk adımlarını attık” diye konuştu.
“Mersin’in ihtiyacı olan tüm yatırımlara cesurca girişeceğiz”
Başkan Seçer, Türkiye ekonomisinin içinde bulunduğu durumun bazı projeler konusunda kendilerine engel olduğunu, ancak süratle bunu da aşmanın yollarını aradıklarını vurgulayarak, “Siyasi düşüncelerden ve beş yıl sonra seçimi nasıl kazanırım derdinden uzak bir şekilde Mersin’in ihtiyacı olan yatırımlara cesurca girişeceğiz. Bunda kararlıyız. Bir liramızı israf etmek istemiyoruz. Akıllıca kullanacağız. Zengin bir belediyeyiz. Önemli olan bunları rasyonel, etkin, verimli bir şekilde kullanabilmek ve bunu da yapacak ferasetteyiz” dedi.
Mersin halkının seçime giderken kendilerine önemli bir mesaj verdiğini ifade eden Başkan Seçer, “Bu dönemde seçmen sandık başına giderken iyi bir belediye başkanı seçmek için gitti ama diğer taraftan da bize yeni ufuklar açan, daha özgürlükçü, daha demokrat ve daha çağdaş bir belediye başkanı olsun istedi ve bizi seçti. Benim de bu görevi iyi ifa etmem lazım. Çok daha büyük düşünmem, daha çok kapsayıcı olmam lazım” diye konuştu.
“Bahanelerin arkasına sığınmak bana yakışmaz”
Devraldıkları mevcut belediyenin durumundan dolayı şikayet etmediklerini ve hiçbir bahanenin arkasına sığınmadıklarını ifade eden Seçer, “Şikayet edemeyiz, sorunları çözmek için yurttaşlarımızdan oy istedik ve mevcut şekilde belediyeyi devraldık. Enkaz devraldık gibi bahanelerin arkasına sığınmak başarı için mücadele eden insanlara yakışmaz, bana hiç yakışmaz. Çok da başarılı olacağız. Önemli olan akılcı bir belediye idaresi yapabilmek. Benim dünya görüşümden kent etkileniyor. Ben ne düşünüyorsam, nasıl düşünüyorsam kent o hali alıyor. Sanata, kültüre değer veren bir belediye başkanıysanız kentiniz de sanat, kültür, spor gibi değer yargıları yükseliyor” dedi.
Ferudun Gündüz, “Her konuda yanınızdayız”
Diyarbakırlılar Derneği Mersin Şube Başkanı Ferudun Gündüz, tüm dernek yönetimi adına Başkan Seçer’e hayırlı olsun dileklerini iletti ve sivil toplum kuruluşu olarak kent için hayata geçirilecek sanatsal, kültürel ve ekonomik her projede işbirliğine açık olduklarını ifade etti. Gündüz, “Her konuda yanınızdayız ve destek mesajı vermek için geldik. Biz kentin ekonomisinin gelişmesinde, kültürel hayatına ve diğer süreçlerde katkımız olsun istiyoruz. Gerek sosyal projelerde gerekse iktisadi projelerde birlikte hareket etmek istiyoruz. Biz Büyükşehir Belediye Başkanı’nı kentin lideri gibi görüyoruz. Kentin gelişmesinde en önemli katkıyı sağlayacak lider bütçe, kadro ve vizyon itibari ile bir şey belediye başkanıdır diye düşünüyoruz. Derneğimize Büyükşehir Belediyesi’nde etkileşim içerisinde olmasını istiyoruz” dedi. Ziyaretin ardından Gündüz, Başkan Seçer’e hediye takdim etti.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”
Uzaya Mersin Üniversitesi İmzası: Ülkemizin İlk Astronotu Alper Gezeravcı Uzaya Götürdüğü Yörük Kültürüne Ait Nesneleri İlk Kez Mersin Üniversitesi’nde Açıkladı