Mersin'de Mezarlıklar Bayrama Hazır Hale Getirildi

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Tarsus ve Çamlıyayla’da 64 kişilik ekiple mezarlıkların bakımlarını en ince ayrıntısına kadar yapıyor

02 Ağustos 2019 Cuma, 13:36
Mersin'de Mezarlıklar Bayrama Hazır Hale Getirildi
-

Mersin Büyükşehir Belediyesi, toplumsal tüm olaylardaki duyarlılığını mezarlık hizmetlerinde de gösteriyor. Yaşama gözlerini yummuş vatandaşlarımızın ebedi istirahatgahları olan mezarlıklarda düzenli ve sürekli yapılan çalışmalarla, kapsamlı temizlik ve bakım gerçekleştiriliyor.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarsus-Çamlıyayla Şube Müdürlüğü Mezarlık İşleri’ne bağlı 64 personel, Selahattin Bal sorumluluğunda başta Tarsus Merkez ve Güney Mezarlığı olmak üzere, Çamlıyayla ve bağlı diğer tüm mahalle mezarlıklarında çim biçme, kabir temizliği, ilaçlama, ağaç budama, mezar yeri temini, parke taş bakımı ve boyanması, süpürge aracıyla temizlik işlerini gerçekleştiriyor.
Kadın ve erkek hocaların hazır bekletildiği Tarsus Merkez ile Güney Mezarlı ve Çamlıyayla mezarlığında ise kapsamlı bakım yapıldı. Söz konusu mezarlıklarda yer alan hizmet binaları boyanarak, tespit edilen tüm eksiklikler giderildi. Cenazelerin mezarlık içerisinde taşınması için transit tipi aracın hazır bekletildiği Tarsus Merkez mezarlıkta, çok amaçlı kullanılan traktör, süpürge aracı ve mezar yeri açması için bir iş makınası da sürekli olarak çalışıyor.
Merkez ve köy ekipleri sürekli şekilde çalışıyor
Merkez mezarlıklarda bulunan sabit ekiplerin yanı sıra kırsalda (köylerde) bulunan gezici ekiplerde program sırasına göre mahalle mezarlıklarında yine kapsamlı şekilde temizlik ve bakım çalışmaları yapıyorlar.
Defin esnasında ve taziye evinde Kuran’ı Kerim okuması için kadın ve erkek hoca hizmeti de veren Mezarlık İşleri ekipleri, yas evlerine çadır kurulumundan, sandalye ve masa teminine; taziye kolisinden, kapalı bardak su teminine kadar tüm hizmetleri gerçekleştiriyor. 2019 yılının Ocak-Haziran döneminde 836 defin işleminin gerçekleştiği Tarsus ve Çamlıyayla’da, en çok defin işlemi 240 ile Ocak ayında oldu ve tüm defin işlemlerinde aynı hizmetler verildi.
Şikayet yerine teşekkür mesajları gelmeye başladı
Daha önceleri vatandaşlardan gelen “mezarlıkları temizleyin” şikayetleri ise son dönemlerde yapılan kapsamlı ve düzenli çalışmalarla teşekkür mesajlarına dönmeye başladı. Son bir ay içerisinde Mezarlık İşleri iletişim hatlarına 30’a yakın vatandaş mesaj bırakarak verilen hizmetlerden dolayı memnuniyetlerini ifade ettiler.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Alata Mahallesinde Meydana Gelen Kazada Fatih Ş. Hayatını Kaybetti
Akdeniz’de Geleneksel Türk İslam Sanatı Eserleri Sergisi, Sergide; Hat, Tezhip Ve Naht Sanatından Çok Özel Eserleri Görmek Mümkün
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Mersin Sanayi Sitesi Yönetimini Ziyaret Etti
Seçer, Sosyal Konut, Metro, Müftü Deresi Yaşam Vadisi Ve Afete Dayanıklı Ve Hazırlıklı Kent Projelerini Anlattı
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer Otomotiv Çalışanları İle İftar Yaptı
Başkan Vahap Seçer Toroslar Ve Akdeniz Karış Karış Gezildi
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti