Mersin'de Muhtarlar Aynalıgöl’e Hayran Kaldı

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Muhtarlar Buluşması’nın ikinci gününde, Bozyazı, Anamur, Gülnar, Mut, Silifke ve Erdemli’den etkinliklere katılan muhtarlar, Gilindire (Aynalıgöl) Mağarası’nı gezdi.

20 Ekim 2017 Cuma, 17:41
Mersin'de Muhtarlar Aynalıgöl’e Hayran Kaldı
-

Altı ilçeden programa katılarak, Aynalıgöl’ü görme fırsatına erişen muhtarlar, yaşadıkları mutlulukla birlikte, yerin 86 metre altında ‘Ölürüm Türkiyem’ türküsünü hep bir ağızdan seslendirdi.
Mersin’in Aydıncık İlçesi sınırları içerisinde yer alan, Türkiye’nin en güzel mağaralarından biri olarak görülen ve 18 yıl önce bir çoban tarafından bulunan Aynalıgöl Mağarası’nı ziyaret eden muhtarlar, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a teşekkür etti.
“Ben bugün doğdum”
Muhtarlar Buluşması’nın ikinci gününde Aynalıgöl’ü ziyaret eden muhtarlardan Erdemli Koyuncu Mahalle Muhtarı Zübeyir Aslan, “Ben 1998 yılından bu yana muhtarlık yapıyorum, 50 küsur yaşındayım ama bugün doğdum. Muhtarlarına böyle bir gezi yapan, bize buraları görme fırsatını sunan ve bizlere sahip çıkan Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Biz çok memnun olduk ve çok duygulandık. Başkanımız ömür boyu başımızda kalır inşallah” dedi.
'Yeraltındaki Pamukkale' diye anılan Aynalıgöl Mağarası'nı gezen Erdemli Tapureli Mahalle Muhtarı Hasan Yıldız, “Çok güzel bir mutluluk ve sevinç yaşadık. Aynalıgöl Mağarası’nı da gördük. Başkanımız Burhanettin Kocamaz’a çok teşekkür ediyorum. Etkinliğimiz çok güzel geçiyor. İnşallah daimi ve sonsuz olmasını isterim. İnşallah her zaman bir ve beraber oluruz. 2 yıl öncesine kadar birbirimizi bu kadar yakından tanımıyorduk. Herkesle böyle bir araya gelemiyorduk. Burhanettin Başkanımız bu işin vesilesi ve ev sahibi oldu. Kendilerine tekrardan çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Etkinlik sayesinde muhtarlar birbirleriyle kaynaşma fırsatı buldu
Bir doğa harikası olan Aynalıgöl’ü gören ve hayran kalan muhtarlardan Erdemli Pınarbaşı Mahalle Muhtarı Murat Ergen,“Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Şu anda 2.’sini kutladığımız Muhtarlar Buluşması’nı Ulu Resort Otel’de yaptık. Başkanımızdan çok memnunuz ve Allah ondan razı olsun. Birlik, beraberlik, kaynaşma fırsatı bulduk. Allah’ım bu birliğimizi ve beraberliğimizi bozmasın. Mersin’de yaşanan ve polisimize karşı yapılan menfur saldırıyı da buradan kınıyorum” şeklinde konuştu.
“Şimdiye kadar böyle bir başkana rast gelmedik”
Erdemli Elbeyli Muhtarı Burhan Balcı da Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a teşekkür ederek,“Başkanımız bizi Çanakkale gezisine de götürmüştü ve biz şimdiye kadar hiç böyle bir başkana rast gelmedik. Çanakkale gezisi yapıyoruz, Karadeniz gezisi yaptık ve şimdi de Aynalıgöl’deyiz. Muhtarlarımızla bir aradayız ve 80 metre aşağıya inmişiz. Böyle bir tabiat, böyle bir güzellik görmemiştik. Buraları bizlere gezdiren ve tanıtan Başkanımıza çok teşekkür ediyorum” diye belirtti.
Silifke Seydili Mahalle Muhtarı Mustafa Doğan ise Türkiye’nin güzelliklerinden bir tanesi olan Aynalıgöl’ü gördüklerini belirterek, “Burada başka yerde göremeyeceğimiz bir ortam oluşturduğu için Başkanımız Burhanettin Kocamaz’a çok teşekkür ediyoruz. Bu güzellikleri ben başta olmak üzere, çoğu muhtarımız kırsaldan geldiği için göremeyecekti. Başkanımız Mersin için büyük bir şans, büyük bir insan. Bulunmaz bir yönetici olduğu için kendilerine çok teşekkür ediyorum. Hiçbir muhtarın göremeyeceği Çanakkale gezisine de değinmek istiyorum. Çanakkale’yi de herkes hayal eder ama gidemezdi. Bizi Başkanımız götürdü ve orada geçmişimize döndük” dedi.
 

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti
Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Nisan Ayı 2. Birleşimi Gerçekleşti, 2023 Yılı Faaliyet Raporu Oy Çokluğuyla Kabul Edildi
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu’ndan Mersin İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk’e Ziyaret
Mersin’in Tanınan İsmi Gazeteci-TV Programcısı Ahmet Özdemir Hastaneye Kaldırıldı
Mersin Mezitli Soli’de Kaldırımda Duran Bank 2 Kişi Tarafından Çalındı
Mersin Büyükşehir’in Maharetli Ustaları Ekipmanları Baştan Sona Yeniliyor, Maharetli Ustalar Maliyeti Azaltıyor Kesintisiz Hizmet Sağlıyor
Başkan Seçer’den İlçe Belediye Başkanlarına Ziyaret: “Her Zaman Yanı Başınızdayım”