Mersin'de Muhtarlar Büyükşehir Belediyesinden Taleplerini Sıraladı

Mersin Büyükşehir Belediyesi, vatandaşa en yakın yönetim birimi olan muhtarlarla düzenlediği Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı Çalıştayı’nı tamamladı.

15 Ağustos 2019 Perşembe, 09:06
Mersin'de Muhtarlar Büyükşehir Belediyesinden Taleplerini Sıraladı
-

Çalıştay sonunda hazırlanan değerlendirme raporuna göre, Büyükşehir Belediyesi’nin güçlü yönleri olarak hizmet ağı, kurum tecrübesi ve yeterli kalifiye personelin olması sıralandı.
Raporda, toplu taşıma, otopark, çöp konteynerleri, mezarlık hizmetleri ve yol asfalt hizmetleri sorunların başında yer aldı. Katılımcılar, otobüs sayılarının artırılması, güzergâh düzenlemelerinin yapılması, halka açık otoparkların yapılması, mezarlık çevre düzenlemelerinin gerçekleştirilmesi ve asfaltlamaların teknik usullerle ve belli standartlar ışığında oluşturulması gibi önerilerde bulundu.
Mersin Büyükşehir Belediyesi, stratejik plan çalışmaları kapsamında Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı Çalıştayı düzenlendi. Çalıştayda Tarsus’tan Anamur’a kadar 13 ilçenin mahalle muhtarları ile bir araya gelindi. Üç gün süren çalıştaya muhtarların yanı sıra ilgili kurum temsilcileri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri de katıldı. Çalıştayda Mersin’in yönetiminde vatandaşa en yakın yöneticiler olan muhtarların görüş ve önerileri ışığında çalıştay raporu hazırlandı. Hazırlanan raporda sorun teşkil eden ve çözüm bekleyen konular masaya yatırıldı.
Sorunlar belirlendi, çözüm önerileri sunuldu
Katılımcılar tarafından yapılan değerlendirmeler ışığında hazırlanan raporda; toplu taşıma, otopark, çöp konteynerleri, mezarlık hizmetleri ve yol asfalt hizmetleri sorun teşkil eden konuların başında yer aldı. Çözüm önerilerinin de yer aldığı raporda, otobüs sayılarının artırılması, güzergâh düzenlemelerinin yapılması, halka açık otoparkların yapılması, mezarlık çevre düzenlemelerinin gerçekleştirilmesi ve asfaltlamaların teknik usullerle ve belli standartlar ışığında oluşturulması gibi öneriler sunuldu.
Çalıştayda katılımcılara sunulan ortak geliştirilmesi gereken alanlar formunda ise mahalle sakinlerinin refahı ve huzuru için beklentilerin sağlıklı ve ivedi bir şekilde karşılanması konusu ortak görüş olarak belirlendi.
Büyükşehir’in güçlü yönleri belirlendi
Çalıştayda katılımcılara sorunlar ve çözüm önerilerinin yanı sıra Büyükşehir Belediyesi’nin güçlü yönleri ve geliştirilmesi gereken alanlar da soruldu. Çalıştay sonucunda hazırlanan raporda, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ve ilgili dairenin alanındaki güçlü yönleri soruldu. Çalıştaya katılan birçok mahalle muhtarının, kamu kurumu ve STK temsilcisinin cevapladığı soruda, Büyükşehir Belediyesi’nin güçlü yönleri olarak hizmet ağı, kurum tecrübesi, yeterli kalifiye personelin olması sıralandı.
Otomasyon sistemi kurulmasını istediler
Raporda ayrıca katılımcılara, Büyükşehir Belediyesi tarafından geliştirilmesi gereken alanlar da soruldu. Katılımcıların verdiği yanıtlara göre Büyükşehir Belediyesi tarafından geliştirilmesi gereken alanların başında, otomasyon sistemlerinin kurulması yer aldı. Büyükşehir Belediyesi ve muhtarlar arasında kurulan iletişimin teknolojik bir platforma da taşınmasını isteyen muhtarlar, Büyükşehir tarafından bir otomasyon sisteminin kurulmasını talep etti. Raporda, geliştirilmesi gereken diğer konular ise sırasıyla şu şekilde yer aldı:
“Yeni vizyonlar geliştirilmesi, alt yapı çalışmaları, üst yapı çalışmaları, muhtarlık binalarının elektrik, su giderlerinin karşılanması, taziye hizmetlerinin artırılması, mezarlıkların çevre düzenlemesi, otopark alanlarının oluşturulması, ibadethanelerin bakım, onarım ve temizliğinin yapılması, spor tesislerinin yapılması, sosyal ve spor alanlarının yapılması, Büyükşehir yol ağının netleştirilmesi, yol ve trafik levhalarının tamamlanması, yol genişliklerinin standart hale getirilmesi, tarımsal üretime destek verilmesi, üretilenler ile ilgili paketleme ve pazarlanma yöntemlerinin desteklenmesi, arazi yolları konusunda gerekli planlama çalışmalarının yapılması, yetki sorununun çözülmesi, tarımsal üretimi artırmak maksadıyla sulanabilir alanların artırılması, küçük ölçekli sulama göletlerinin yapılması, hayvancılık alanında projelerin geliştirilmesi ve desteklenmesi, turizmi geliştirmek üzere ilçeler bazında çalışmalar yapılması (yayla turizmi, eko turizmi, deniz turizmi vb.), çevre konusunda çalışmalar yapılması (denizin temizliği doğal kaynakların korunması, ağaçlandırma vb.), tarihi değerlerin korunması ve açığa çıkarılarak turizme kazandırma çalışmaların yapılması.”

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Uzaya Mersin Üniversitesi İmzası: Ülkemizin İlk Astronotu Alper Gezeravcı Uzaya Götürdüğü Yörük Kültürüne Ait Nesneleri İlk Kez Mersin Üniversitesi’nde Açıkladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Turgut Reis Mahallesi’nde Kurulan İftar Sofrasına Misafir Oldu
Başkan Seçer, MEP İle Bir Araya Geldi
Mersin İkinci Yüzyılın Parlayan Yıldızı Olacak, Mersinliler Mersin’de Yaşamanın Mutluluğunu Hissetmeye Devam Edecek
Akkuyu NGS’de Çalışan İşçileri Taşıyan Servis Silifke’de Kaza Yaptı, 23 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden Tarsus Gaziler Mahallesi’nde İftar Programı
Carettalar, Yalovaspor’u Yine Yeniden Mağlup Etti
Büyükşehir’in ‘Minikbüs’ Projesiyle Öğrenciler Kenti Geziyor
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Forum AVM’de Kurduğu Etkinlik Alanında Vatandaşların Mersin’i Yeniden Keşfetmesini Sağladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak, Nusratiye Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi Üzerinde Faaliyet Gösteren Esnafı Ziyaret Etti