Mersin'de "Muhtarlar İçin Şiddetle Mücadele Rehberi"

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, “Muhtarlar İçin Şiddetle Mücadele Rehberi” hazırlayarak, kentin 13 ilçesindeki tüm mahalle muhtarlarına ulaştırıyor.

12 Ağustos 2020 Çarşamba, 18:09
Mersin'de "Muhtarlar İçin Şiddetle Mücadele Rehberi"
-

Rehberde, Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nın şiddetle mücadele kapsamında oluşturduğu “0 538 682 74 42” numaralı hattı ve “Her vatandaşın suçu bildirme, yardım ve bildirim yükümlülüğü olduğunu unutmayınız” ifadeleri yer alıyor.

Her Mersinli’nin mücadelemize omuz vereceğine inancım tamdır”
Kadına yönelik şiddete karşı mücadeleye büyük önem veren Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, imzalanan toplu iş sözleşmesine, aile içi şiddet, kadına şiddet suçlarına karışanların işten çıkarılacağına dair maddeyi de koyarak, bu alanda bir farkındalık yarattı ve kadınların yanında olduğu mesajı verdi. Başkan Seçer, son olarak sosyal medyadan yaptığı paylaşımla İstanbul Sözleşmesi’ne de destek vererek, Her Mersinli’nin #İstanbulSözleşmesi’ne sahip çıkıp mücadelemize omuz vereceğine inancım tamdır” ifadelerine yer vermişti.

“Şiddete sessiz kalma, suça ortak olma…”
Mersin’in mahallelerinden genele yayılacak mücadelede muhtarlar da destek sağladı. Muhtarlar, “Muhtarlar İçin Şiddetle Mücadele Rehberi” ile kadına yönelik şiddet tanımını mahallesindeki bireylere doğru ve etkili bir şekilde anlatabilecek. Bu kapsamda İstanbul Sözleşmesi hakkında da genel hatlarıyla bilgilendirme yapılabilecek. Muhtarlar, karşılaşılabilecek olası bir şiddet durumuna karşı rehberde belirtilen numaralar aracılığıyla müdahaleyi hızlandırabilecek.

“Kadına yönelik şiddetle mücadelede bizlere yardımcı olmalarını istiyoruz”
Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nda görevli Avukat Nida Gamsız, “Muhtarlarımıza bu broşürleri hazırlayarak, kadına yönelik şiddetle mücadelede bizlere yardımcı olmalarını istiyoruz. Destek bekliyoruz” diye konuştu. Gamsız, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in kadına yönelik şiddete karşı net bir tavır sergilediğini, bu tavrın kendilerine de güç verdiğini vurgulayarak, “Aslında Vahap Başkanımız’ın zaten Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi’nin kuruluşuyla beraber kadına ne kadar değer verdiğini, kadına yönelik şiddetle mücadelede ne kadar net bir tavır içerisinde olduğunu söylemek mümkün. Bundan sonraki çalışmalarımızda da kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında daha da verimli bir yol izleyeceğimizi düşünüyorum” dedi.

“Kadınlar daha özgür olacak”
Toroslar İlçesi Korukent Mahalle Muhtarı Ayfer Baştan, kendileri için hazırlanan rehberde yazanları mahalleliyle paylaşacağını söyledi. Baştan, Büyükşehir’le irtibatı sürdürerek kadına karşı şiddete karşı verilen mücadeleye destek sağlayacaklarını belirterek, “Gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Mahallemdeki kadınlarla beraber de bu konular hakkında bir çalışma yapıyoruz. Evlerine tek tek gidiyoruz. Bu rehberlerin elimizde olması çok iyi olmuş. Kadın azalarım var. Bizim burası genelde site. Her sitede mutlaka bir kadın azamız olduğu için onlara veririz, dağıtırlar. Şiddet gören kadınlarımız varsa bize ulaşır. Mesela çoğu evin içinde korktukları için susuyorlar. Biz bunlarla çok karşı karşıya geliyoruz. Ama artık korkmamaları gerekiyor. Başkanımız’ı takdir ediyorum. Sonuna kadar arkasındayız. Ben Vahap Başkanımız’ın güzel şeyler yapacağına inanıyorum. Kadınlar daha özgür olacak” ifadelerine yer verdi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Alata Mahallesinde Meydana Gelen Kazada Fatih Ş. Hayatını Kaybetti
Akdeniz’de Geleneksel Türk İslam Sanatı Eserleri Sergisi, Sergide; Hat, Tezhip Ve Naht Sanatından Çok Özel Eserleri Görmek Mümkün
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Mersin Sanayi Sitesi Yönetimini Ziyaret Etti
Seçer, Sosyal Konut, Metro, Müftü Deresi Yaşam Vadisi Ve Afete Dayanıklı Ve Hazırlıklı Kent Projelerini Anlattı
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer Otomotiv Çalışanları İle İftar Yaptı
Başkan Vahap Seçer Toroslar Ve Akdeniz Karış Karış Gezildi
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti