Mersin’de Mühürsüz Et Satışı Yapan İşletmeler Tespit Edildi

Kısa süre önce Tarım ve Orman Bakanlığı’nın taklit ve tağşiş ürün satan firmaların ismini duyurduğu listede Mersin’den de birçok firmanın isminin yer alması, sucuk ve et ürünlerinde at eti çıkması üzerine Belediye hayvan pazarı ve et satış yerlerine denetimleri sıklaştırdı.

17 Kasım 2019 Pazar, 08:58
Mersin’de Mühürsüz Et Satışı Yapan İşletmeler Tespit Edildi
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Yapılan denetimlerde 3 adet küçükbaşa ait 60 kilogram karkas etine el konulurken, mühürsüz ve hayvan kesim raporu olmayan 17 adet küçükbaş hayvana ait 355 kilogram koyun eti tespit edildi. Yapılan tespitler sonrası kaçak et kesimi yapan işletmeler hakkında cezai işlem başlatıldı.
Kısa süre önce Tarım ve Orman Bakanlığı’nın taklit ve tağşiş ürün satan firmaların ismini duyurduğu listede Mersin’den de birçok firmanın isminin yer alması, sucuk ve et ürünlerinde at eti çıkması üzerine Büyükşehir Belediyesi hayvan pazarı ve et satış yerlerine denetimleri sıklaştırdı.
Son dönemde gündeme gelen sucuk üretiminde at eti kullanılması ile ilgili Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından açıklanan listede Mersin il sınırları içerisinde çok sayıda üretici firmanın isminin yer alması üzerine Büyükşehir Belediyesi yetki ve sorumluluk alanlarında denetimleri sıklaştırdı. Vatandaşların hijyenik ortamda kesilmiş sağlıklı ve kaliteli et tüketmesini sağlamak adına rutin denetimler gerçekleştiren ekipler denetimleri sıklaştırdı.
Yapılan denetimlerde 3 adet küçükbaşa ait 60 kilogram karkas etine el konulurken, mühürsüz ve hayvan kesim raporu olmayan 17 adet küçükbaş hayvana ait 355 kilogram koyun eti tespit edildi. Yapılan tespitler sonrası kaçak et kesimi yapan işletmeler hakkında cezai işlem başlatıldı.
Kesim raporu olmayan hayvanlara el konuldu
Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, Zabıta Dairesi Başkanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğünde yetkili personellerle hayvan pazarına yapılan denetimlerde mezbaha dışında kesim yapılan 3 adet küçükbaş hayvana ait 60 kilogram karkas etine el konularak imha edildi.
Ayrıca ekipler Yenişehir Belediyesi Zabıta ekipleri ile birlikte Yenişehir İlçesi sınırları içerisinde bulunan et satış yerlerini de denetledi. Yapılan denetimlerde mezbaha dışında kesilen mühürsüz ve hayvan kesim raporu olmayan 17 adet küçükbaş hayvana ait 355 kilogram koyun eti tespit etti.
Mühürsüz et satışı yapan işletmeler tespit edildi
Büyükşehir ekipleri ilçe Zabıta ekipleri tarafından Yenişehir’de et satışı yapan iş yerlerine denetim yapıldı. Denetimlerde kaçak kesim yapan vatandaşlar ve mühürsüz et satışı yapan işletme sahipleri tespit edildi. Tespiti yapılan işletme sahiplerine Gıda ve Yem Kanunu uyarınca İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerinde işlem yapılacak.
Başkan Seçer konuyla ilgili çağrıda bulunmuştu
Başkan Seçer son meclis toplantısında mezbaha dışı kesim, sucuk ve et ürünlerinde at eti çıkmasıyla alakalı kendisine yöneltilen soruları yanıtlamış, Büyükşehir Belediyesi olarak üzerlerine düşen görevi yaptıklarını ifade ederken bakanlığı da denetimleri sıklaştırmaya davet etmişti.
Büyükşehir’in sorumlu olduğu alanlarda görevini layığı ile yerine getirdiğini, denetimler gerçekleştirdiğini ancak damgasız etlere el koyma yetkisinin olmadığını hatırlatan Başkan Seçer, “Bizim Zabıta, Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairelerimiz bu denetimleri yapıyor ancak bizim damgasız etlere el koyma yetkimiz yok. Bu yetki Tarım ve Orman Bakanlığı’na ait. Dolayısıyla bu çalışmaları eşgüdümlü götürmek zorundayız. Bizim mezbahalarımızdaki kesim ile dışarıdaki kesim arasında fersah fersah fark var. Mezbahalarımızda kendimize göre bir yönetim anlayışıyla, daha ciddi bir şekilde işletmeye devam edeceğiz” demişti.
Başkan Seçer’in konuyla ilgili açıklamalarının ardından Büyükşehir Belediyesi ekipleri rutin denetimlerini sıklaştırarak vatandaşların, sağlıklı ve hijyenik ete ulaşması için elinden geleni yapıyor.
Mersin’de Mühürsüz Et Satışı Yapan İşletmeler Tespit Edildi

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Adanalı
22:49
17 Kasım 2019 Pazar
Yalan haber bence firma isimleri olmadığı için...
78.180.0.56
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Tren Seferlerinin Durdurulması Kararı Üzerine, Mersin Büyükşehir Devreye Girdi: Tarsus-Mersin Arasında Seferler Artırıldı
Başkan Seçer, Sözcü Tv’de Başkent Kulisleri’ne Konuk Oldu Mersinlilere Çağrı Yaptı; “Beni Denetleyin”
Tarsus Ticaret Borsası Personelleri, Hizmet İçi Eğitimleri Çerçevesinde İsg Uzmanı Kıymet Uguz Tarafından ‘Temel İş Sağlığı Ve Güvenliği” Konusunda Eğitimi Aldı
Tarsus İlçe İnsan Hakları Kurulu üyeleri Türk Polis Teşkilatı'nın Kuruluş Yıl Dönümü Kutladı
Mersin’de Çocuklar İçin 23 Nisan’ın Ruhuna Yaraşır Bir Festival: 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali
Toplu Taşıma Kooperatifleri İle Bir Toplantı Gerçekleştiren Büyükşehir Zabıta Dairesi Başkanlığı, Yaz Sezonunda Vatandaş Odaklı Hizmet Anlayışını Ön Planda Tutma Hedeflerini Ele Aldı
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti