Mersin'de Paralel Yapı Operasyonunda 5 Tutuklama

Mersin merkezli düzenlenen operasyonda 27 kişiden 5'i tutuklandı, 22 kişi ise mahkemeye sevk edildi.

Mersin'de Paralel Yapı Operasyonunda 5 Tutuklama
Mersin merkezli düzenlenen operasyonda 27 kişiden 5'i tutuklandı, 22 kişi ise mahkemeye sevk edildi.
Google News'te Abone Ol
Mersin, Ankara, Mardin, Bingöl, Denizli, Hakkari ve Samsun illerinde eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonda, “Paralel Devlet Yapılanması”na yönelik olarak gözaltına alınan 27 kişi, adliyeye sevk edildi. Gözaltındaki 5 kişi serbest bırakılırken, 22 kişi tutuklama talebiyle mahkemeye gönderildi. Şüpheliler arasında eski istihbarat ve KOM şube müdürleri ile Emniyet Genel Müdürlüğü’nde görevli bazı yetkililer de bulunuyor.

Gözaltı Süreci ve Mahkeme İşlemleri
Operasyon sırasında gözaltına alınan 57 kişinin ifadesi alındı ve bu kişilerden 30'u serbest bırakıldı. Mahkeme sürecinde şüphelilerin avukatları, reddi hakim talebinde bulunurken, bu talep kabul edilmedi. Mersin Barosu, şüpheliler için avukat gönderdi ve avukatlar, mahkemede savunma yapmak zorunda kaldı. Bugün öğle saatlerinde gerçekleştirilen mahkeme işlemleri sonucunda, eski Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Suat Dağlı ile birlikte 4 kişi tutuklandı.

Operasyonun Hukuksuz Olduğu İddiası
Mahkeme çıkışı yapılan açıklamalarda, avukatlar operasyon sürecinin hukuksuz olduğunu öne sürdü. Ayrıca, operasyon kapsamında halen aranan 5 kişi arasında Mersin’in eski İstihbarat Şube Müdürü ve Milli İttifak’ın Mersin 3. sıra milletvekili adayı Ali İhsan K. da yer alıyor. Bu gelişmeler, “Paralel Devlet Yapılanması”na yönelik mücadelenin devam ettiğini gösteriyor.
Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin