Mersin’de Sahte Evrak Çetesi Çökertildi

Mersin’de sahte evrak düzenleyip dolandırarak başkalarına ait iş yerlerini üzerlerine geçiren şüphelilere yönelik düzenlenen operasyonlarda 6 kişi gözaltına alındı.

02 Nisan 2021 Cuma, 15:21
G: 02.04.2021 - 17:18
Mersin’de Sahte Evrak Çetesi Çökertildi
-

Sahte evrak düzenleyen dolandırıcılara yönelik harekete geçen Mersin İl Emniyet müdürlüğü yaptığı titiz çalışmalar sonucunda şüphelilerin sahte kimlik ve dublör kullanarak 1 Milyon liralık dükkanları üzerlerine aldıklarını belirlemişti. Edinilen bilgilere göre çete yurtdışında yaşayan vatandaşların kimlik bilgilerine ulaşıp ardından ona benzeyen birini ayarlayarak sahte kimlikle dükkanları kendi adamlarına sattılar. Daha sonra çete üyeleri arasında para yüzünden anlaşmazlık çıkınca şüphelilerden 3’ü tutuklanmıştı. Yaşanılan bu olayın ardından Mersin Emniyeti, şahısların 2 dükkanı usulsüz bir şekilde üzerlerine geçirdiklerini tespit etti. Yapılan detaylı incelemede şüphelilerin yurt dışında yaşayan bir vatandaşın kimlik bilgilerini ele geçirdiklerini, ardından dublör kullanarak 1 milyon liralık dükkanları üzerlerine aldıklarını belirledi. Satış için tapu müdürlüğüne gelen 4 şüpheli, polis tarafından gözaltına alınarak, emniyet müdürlüğüne götürüldü. Emniyetteki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edilen şahıslardan 2'si tutuklanırken, 2'si ise adli kontrolle serbest bırakılmıştı.

Olayı aydınlatmak için daha kapsamlı çalışma başlatan Mersin İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Müdürlüğü Ekipleri asıl organizatör ve dublörün de aralarında bulunduğu 6 şüphelinin yerini tespit edip operasyon için harekete geçti. Adreslere düzenlenen operasyonlarda organizatör, dublör ve 4 şüpheli daha gözaltına alındı. Şahısların adreslerinde yapılan aramalarda ise çok sayıda dijital tapu ile kimlik fotokopileri ele geçirildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 2’si tutuklanırken, diğer 4 kişi ise ev hapsi ile serbest bırakıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Çeşmeli Mahallesinde Kazadan Sonra Devrilen Elektrik Direği Sebebiyle Mahalleye Saatlerce Elektrik Verilemedi
Mersinli Balık Avcıları Dikkat, Balon Balığında Teşvik Ödemeleri Belli Oldu
Mersin Silifke Narlıkuyu’da Kayıplara Karışan Aracın Çarptığı Motosikletin Sürücüsü Osman Bulut Hayatını Kaybetti
Mersin’de Acı Olay, 18 Yaşındaki Genç Canına Kıydı
Mersin’de Seyir Halindeyken Lastiği Patlayan Kamyonetin Devrilmesi Sonucu İbrahim Öztürk Hayatını Kaybetti
Mersin Genelinde Sıcak Hava ve Toz Taşınımı Etkili Oldu, Ortaya Çıkan Sinekler Vatandaşlara Zor Anlar Yaşattı
Büyükşehir Çocuk Gelişim Merkezleri’nde 23 Nisan Sevinci, Ebeveynler Büyükşehir Sayesinde Eski Bayramları Hatırladı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Destekleriyle Tarsus’ta Sanatsal Etkinlikler Artıyor
Mersin Büyükşehir’den Gençlere Fırsat, Büyükşehir’in Ücretsiz Fiziki Yeterlilik Kursu İle Gençler Çok Rahat
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi İle MIP Arasındaki İşbirliğinin Güçlenerek Artması Adına Yapılan Toplantı Gerçekleştirildi