Mersin'de Satranç Turnuvası Düzenlenecek

Avrupa’nın en prestijli satranç organizasyonu olan “Mersin Büyükşehir Belediyesi IV. Uluslararası Satranç Turnuvası” başlıyor.

14 Kasım 2019 Perşembe, 10:18
Mersin'de Satranç Turnuvası Düzenlenecek
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Satranç Federasyonu tarafından ortak düzenlenecek olan turnuva, 16-22 Kasım’da Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilecek. Turnuvada, bu yıl 16 ülkeden, 73 sporcu yarışacak ve toplam 51 bin 350 TL ödül dağıtılacak.

Avrupa’nın en prestijli satranç organizasyonu olan “Mersin Büyükşehir Belediyesi IV. Uluslararası Satranç Turnuvası” heyecanı başlıyor. Turnuva, ELO puan ortalaması ile Türkiye’de oynanan en kuvvetli turnuva olması ve Avrupa’da da ilk sıralarda yer alması ile dikkat çekiyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Satranç Federasyonu tarafından ortaklaşa düzenlenecek olan Mersin Büyükşehir Belediyesi IV. Uluslararası Satranç Turnuvası, 16-22 Kasım’da Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilecek.

Turnuva rekora gidiyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi IV. Uluslararası Satranç Turnuvası, ülke geneline bakıldığında, şu ana kadar gerçekleştirilen ulusal turnuvaların dışında, il bazında en fazla katılımcının yer aldığı turnuva olarak rekora gidiyor.

IV. Uluslararası Satranç Turnuvası, bu yıl Türkiye, Azerbaycan, Rusya, Özbekistan, İran, Ukrayna, Hindistan, Ürdün, Gürcistan, Lübnan, Türkmenistan, Belarus, Yunanistan, Moldova, Suriye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti olmak üzere toplam 16 ülkeden, 320 sporcunun katılımıyla gerçekleşecek.

Önemli isimler bu turnuvada yarışacak

Turnuvada, satrancın önemli isimlerinden ve 2633 ELO puanına sahip 15 yaşındaki GM Nodirbek Abdüsattorov ile Türkiye’nin gururlarından GM Mustafa YILMAZ da turnuvada yer alacak. Dünyanın 8 yaşta en yüksek ELO puanına ulaşan sporcusu ve 1813 ELO puanlı 8 Yaş 2019 Avrupa Şampiyonu Kaan Yağız Erdoğmuş da turnuvada B kategorisinde yarışacak.

Toplam 51 bin 350 TL ödül dağıtılacak

Turnuva sonunda ise A kategorisinde 1’inciye 7 bin TL, B kategorisinde 1’inciye 2 bin TL olmak üzere toplam 51 bin 350 TL ödül dağıtılacak. Kentin tanıtımına önemli katkı sağlayacak Mersin Büyükşehir Belediyesi IV. Uluslararası Satranç Turnuvası, satranç severleri bekliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Alata Mahallesinde Meydana Gelen Kazada Fatih Ş. Hayatını Kaybetti
Akdeniz’de Geleneksel Türk İslam Sanatı Eserleri Sergisi, Sergide; Hat, Tezhip Ve Naht Sanatından Çok Özel Eserleri Görmek Mümkün
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Mersin Sanayi Sitesi Yönetimini Ziyaret Etti
Seçer, Sosyal Konut, Metro, Müftü Deresi Yaşam Vadisi Ve Afete Dayanıklı Ve Hazırlıklı Kent Projelerini Anlattı
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer Otomotiv Çalışanları İle İftar Yaptı
Başkan Vahap Seçer Toroslar Ve Akdeniz Karış Karış Gezildi
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti