Başkan Seçer, 2019'dan bu yana Mersin'de ayrım yapmadan hizmet verdiklerini belirterek, "Mersin, Türkiye’de özlenen tabloyu gerçekleştirdi" dedi.
Hatay ile Mersin Arasındaki Bağlar
Seçer, Hatay ile Mersin'in birçok açıdan benzerlik taşıdığını vurgulayarak, "Aynı hinterlanttayız. 8-10 bin yıllık bir tarihe sahip bu bölgede 3 semavi dinin sembollerini görebilirsiniz" şeklinde konuştu. Ayrıca, Hatay'ın Mersin için özel bir anlam taşıdığını belirterek, Mustafa Kemal Atatürk'ün "Hatay benim şahsi meselemdir" sözünü hatırlattı.
Afet ve Acılar Paylaşıldı
6 Şubat depreminin ardından Hatay'dan Mersin'e gelen vatandaşların, Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin şefkatli ellerine sığındığını aktaran Seçer, "Mersin, sadece Hatay’ın değil, afet ve acı gören her bölgenin acısını paylaştı" dedi. Ayrıca, Mersin'de yaşamaktan gurur duyulması gerektiğini vurguladı.
Birlik ve Beraberlik Vurgusu
Hataylılar Kültür ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Oktay, birlik ve beraberliğin önemine değinerek, "Birlik ve beraberliğin en güzel örneğini sergilediniz" dedi. Programda, kurucu üyelere plaketlerinin takdim edildiği de belirtildi.
Mersin'de Sosyal Barış Mesajı: Başkan Seçer'in Açıklamaları
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Türkiye'de sosyal barışı sağlamak için Mersin'in önemli bir referans olduğunu ifade etti.