Mersin’de Süslü Kadınlar Bisiklet Turu Düzenleniyor! Mersin SKBT 2019

Mersin 3. Süslü Kadınlar Bisiklet Turu, 22 Eylül 2019 Pazar günü “Dünya Otomobilsiz Kentler gününde gerçekleşecek.

20 Eylül 2019 Cuma, 12:29
Mersin’de Süslü Kadınlar Bisiklet Turu Düzenleniyor! Mersin SKBT 2019
-

Etkinlik, “Dünya Otomobilsiz Kentler Günü” ve “Sürdürülebilir ve Aktif Ulaşım” konularına dikkat çekmek için farkındalık yaratmak ve kadınların bisiklete binmesini teşvik etmek amacıyla, her şehirde gönüllü, bağımsız, özgür kadınlar tarafından, hiçbir kurum ve kuruluşa bağlı olmaksızın düzenlenleniyor.
Mersin’de 3. defa yapılacak olan etkinlik artık sadece Türkiye’de değil ülkemizden Dünya’ya da yayılmış, global bir kadın hareketine dönüştü. Bu sene Mersin ile birlikte ülkemizden pek çok şehir ve aralarında Londra, Milano, Berlin, Washington ve Tahran‘ın da bulunduğu 112 şehir, 14 ülkede eş zamanlı olarak gerçekleşecek ve renkli görüntüleriyle de Mersin’in tanıtımına katkı sağlayacak.
MERSİN SÜSLÜ KADINLAR BİSİKLET TURU BASIN AÇIKLAMASI İSE ŞÖYLE;
Değerli basın mensupları, Mersin’de 3.kez yapılacak olan Süslü Kadınlar Bisiklet Turu’na gösterdiğiniz ilgiye çok teşekkür ediyoruz.
Sivil bir taban kadın hareketi olarak her şehirde bağımsız gönüllü kadınlar tarafından organize edilen Süslü Kadınlar Bisiklet Turu, İzmir’den Türkiye’ye ve ardından Dünya’ya da yayılarak bu yıl 115 şehirde ve 14 ülkede eş zamanlı yapılan global bir kadın hareketine dönüşmüştür. Bizlerle birlikte tam da bu saatlerde ülkemizin ve dünyanın pek çok şehrinde, İzmir’de Ankara’da Konya’da Iğdır’da, Erzincan’’da Londra’da Washington’da Tahran’da ve daha nicelerinde kadınlar bisikletleriyle birlikte yollarda, mutluyuz, gururluyuz…
Biz bisiklete binen kadınlar neye dikkat çekmek istiyoruz?
*Bisiklet çevreyi kirletmeyen, doğa dostu bir ulaşım aracıdır. Dünyanın gündeminde de yer alan iklim değişikliğinin, çevreyi,doğayı kirletmemizin, kendi çabalarımızla oluşturduğumuz yaşadığımız küresel iklim krizinin nedeni biz insanlarız. Doğanın dengesini bozduk, hoyratça kullandık ve şimdi bunu nasıl durduracağımızı artık geç kalmadan düşünmemiz gerekiyor. Bizim de bisiklete binerek buna bir katkımız olabilir.
*Bisiklet; yoğun kent trafiğine de bir çözüm olabilir ve bir ulaşım aracı olarak algılanmalıdır. Eğer uygun bisiklet politikaları ve yolları olursa, işe, okula, pazara veya ulaşacağımız herhangi bir yere rahatlıkla bisikletle gidebiliriz. Biz de dünyanın birçok yerindeki hemcinslerimiz gibi günlük kıyafetlerimizle bisiklete binerek ulaşımımızı sağlayabiliriz. Buna dikkat çekebilmek amacıyla süslendik ve bisikletlerimizle yollara çıktık.
Buradayız çünkü;
*“Avrupa Hareketlilik Haftası” kapsamında yapılan “Dünya Otomobilsiz Kentler Günü’ ne vurgu yapmak istiyoruz. Dünyanın birçok ülkesinde yapılan etkinlikler zincirine Türkiye’de biz kadınlar yıllardır öncülük etmekteyiz. Mersin’de bisiklete binen kadınlar olarak motorlu taşıtlar olmadan yollarda bisiklete binmenin ne kadar keyifli olduğunu göstermek için buradayız. “Egzoz Kokusuna Karşı Parfüm Kokusu” diyoruz. Bugün yollarda araç gürültüsü değil bizim kahkahalarımız olacak.
Buradayız çünkü;
*Şehirler motorlu araçların işgali altında. İnsan odaklı şehirlerde yollar sadece motorlu taşıtlara ait değildir. Bizlerde yollarda bisikletlilere saygı istiyoruz. Motorlu araçların hiçe saydığı birçok insanı bisiklet kazalarında kaybettik. Kendilerini rahmet ve saygıyla anıyoruz. Bizler bisikletlerimizle ne kadar çok yollarda görünür olursak, motorlu araç sürücülerinin de farkındalığının artacağına inanıyoruz.
Buradayız çünkü;
*Kadın ve erkeklerin bu toplumda aynı haklara, yükümlülüklere sahip olduğunu hatırlatmak istiyoruz. Eğer kadın-erkek eşitliğinden bahsediyorsak, herkesin aynı fırsatlara sahip olması gerektiğine vurgu yapmak istiyoruz. Kadınız ve görünür olmalıyız, görünür olamayan binlerce kadın var ülkemizde. Korkmadan yollarda olmalı, toplumun her alanında “var” olmalıdır kadınlar. Kadın, toplumda görünür olduğu sürece o toplum nefes alır.
Buradayız…
*Çünkü bisiklete saygı, kadına saygı, kadın bisikletliye saygı istiyoruz…” İşte bu yüzden buradayız!
EBRU PETEK BUDUR
MERSİN Süslü Kadınlar Bisiklet Turu Gönüllü Organizatörü
İletişim : 05323867037 [email protected]
Mersin’de Süslü Kadınlar Bisiklet Turu Düzenleniyor! Mersin SKBT 2019

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan İşçi Kıyımı Söylentilerini Net Bir Dille Yalanladı
Başkan Seçer, Mersin Halkıyla Bir Araya Gelmeyi Sürdürüyor
CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç Seçim Çalışmalarını Sürdürüyor
Carettalar Gölgaşı Bld. Ted Ankara’ya Fark Attı, MSK’nın Galibiyet Serisi Sürüyor
Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, 31 Mart Seçimlerindeki Rakiplerine Seslendi
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Now Tv’de İlker Karagöz’e Konuştu
Büyükşehir’den Mersin’in Doğu Girişine Gerdanlık Gibi Yol, Liman Yolu Yenilendi
Mersin’in Mut İlçesinde Devrilen Tarım Aracının Sürücüsü Hüseyin Bozca Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer, Atıksu Arıtma Tesisi Ve Tarımsal Destek İçin Gülnarlılarla Buluştu
Mersin Büyükşehir, Sokak Canları İçin Gönüllülerle İş Birliğine Devam Ediyor