Mersin'de Tarihi Mekanda Engelli Rampası Ayıbı

Mersin’in Tarsus İlçesine tarihi mekanları gezmek için gelen engelli bir vatandaş tarihi mekanların girişine engelli vatandaşlar için engelli rampası olmadığı için içeriye giremedi.

31 Temmuz 2019 Çarşamba, 11:44
Mersin'de Tarihi Mekanda Engelli Rampası Ayıbı
-

Mersin’den Tarsus'a tarihi yerleri gezmek için gelen 33 yaşındaki Tuncay Ergün, bir çok alanda engelli rampası olmaması nedeniyle zorluk çektiğini ve üzüntü duyduğunu belirtti.
Geçirdiği bir kaza sonucu tekerlekli arabası ile hayata tutunan Tuncay Ergün, zaman zaman Türkiye'nin bir çok il ve ilçelerini ziyaret ederek tarihi yerleri geziyor yada gezmeye çalışıyor. Dün geldiği Tarsus ilçesinde tarihi yerleri gezmeye çalışan 33 yaşındaki Tuncay Ergün, Kırkkaşık bedesteninden alış veriş yapmak ve tarihi çarşıyı gezmek istedi.
Buyük bir heyecanla Çarşı kapısına engelli aracı ile gelen Ergün, kapıdan içeri giremedi.
O sırada orada bulunan gazeteci cep telefonu ile yaşananları kaydetti.
ENGELLİ VATANDAŞA İKİNCİ ŞOK
Tarihi alana engelli rampası olmadığı için giremeyen 33 yaşındaki Tuncay Ergün’e aynı yerde ikinci şok ise düşüncesizce park yapan araç sahiplerinden geldi.
Giremediği tarihi mekanın alanından çıkmak için geri dönen Ergün park yapmış araçlar yüzünden trafik polisleri geleni kadar çıkamadı.
Yaşananları dile getiren Ergün şunları söyledi.
“Bu Tarsusa ikinci gelişim, önce Çamlıyayla'ya gittik, orda bir sıkıntı ve engel yaşamadım, bedestene girmek istedim giremedim. Şuan ne yapacağımı bilemiyorum. Duyarlı insanlara sesleniyorum. Engeli biz yapmıyoruz siz yaratıyorsunuz, ama sürekli engel var. Bizimle ilgili en basit bir rampa istiyoruz. Engeli biz yapmıyoruz siz yapıyorsunuz, eski yaşamımı kazanmak istiyorum. Zihniyet olarak aşmamız gerekiyor dedi.
Engelli Tuncay Ergün giremediği tarihi alanla ilgili selfiyi ise kapıdan yapması akılda kalan oldu.
OKAN ÇALIŞKAN

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Uzaya Mersin Üniversitesi İmzası: Ülkemizin İlk Astronotu Alper Gezeravcı Uzaya Götürdüğü Yörük Kültürüne Ait Nesneleri İlk Kez Mersin Üniversitesi’nde Açıkladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Turgut Reis Mahallesi’nde Kurulan İftar Sofrasına Misafir Oldu
Başkan Seçer, MEP İle Bir Araya Geldi
Mersin İkinci Yüzyılın Parlayan Yıldızı Olacak, Mersinliler Mersin’de Yaşamanın Mutluluğunu Hissetmeye Devam Edecek
Akkuyu NGS’de Çalışan İşçileri Taşıyan Servis Silifke’de Kaza Yaptı, 23 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden Tarsus Gaziler Mahallesi’nde İftar Programı
Carettalar, Yalovaspor’u Yine Yeniden Mağlup Etti
Büyükşehir’in ‘Minikbüs’ Projesiyle Öğrenciler Kenti Geziyor
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Forum AVM’de Kurduğu Etkinlik Alanında Vatandaşların Mersin’i Yeniden Keşfetmesini Sağladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak, Nusratiye Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi Üzerinde Faaliyet Gösteren Esnafı Ziyaret Etti