Mersin'de Üreticilere 85 Milyon Liralık Destek Paketi

Mersin'de tarım üreticilerine 85 milyon liralık destek sağlandı. 300 üreticiye 1500 küçükbaş hayvan dağıtılırken, kadın üreticilere pozitif ayrımcılık yapılacağı duyuruldu.

Mersin'de Üreticilere 85 Milyon Liralık Destek Paketi
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Seçer, dağıtımın toplam maliyetinin 85 milyon 687 bin TL olduğunu belirtirken, bunun 47 milyon 587 bin TL'sinin belediye kasasından çıktığını ifade etti. Aradaki 37 milyon 500 bin TL’nin ise önceki yıllarda dağıtılan küçükbaş hayvanların yavrularının toplanmasıyla sağlandığını aktardı. Proje, 6. yılına girerken 300 üreticiye toplam 7 bin 500 küçükbaş hayvan dağıtıldığını belirten Seçer, bu yıl itibarıyla üretici sayısının 360'a ulaşacağını ve toplamda 9 bin küçükbaş hayvan dağıtımının gerçekleştirileceğini ifade etti.

Kadın Üreticilere Destek Artacak
Küçükbaş hayvan desteklerinden yararlanan 360 üreticinin 198'inin kadın olduğunu kaydeden Seçer, "Kadınlar çalışmak ve üretmek istiyor. Devletin görevi de bunu desteklemektir" dedi. Ayrıca, konar-göçer Yörükler için yıl sonuna kadar 400 güneş paneli desteği sağlanacağı bilgisi de verildi. Zirai dondan zarar gören 6 bin 500 üreticiye 390 bin litre sıvı gübre desteği sağlanırken, süt üreticilerine yüzde 50 hibeli yem desteği verileceği ve 90 bin adet nergis soğanı dağıtılacağı açıklandı.

Tarımda İnovasyon Merkezi Kurulacak
Seçer, Halkkent'te kurulacak Tarımsal İnovasyon Merkezi'nden de bahsederek, çocuklar için tarım alanlarının oluşturulacağını, hidroponik tarım uygulamaları ve üretim eğitimlerinin verileceğini duyurdu. Ayrıca, sulama kooperatiflerine yüzde 50 hibeli Güneş Enerji Santrali (GES) desteği başlatıldığını ve balıkçılar için planlanan Modern Balık ve Su Ürünleri Hali'nin 2026 programına alındığını belirtti.

Kesintisiz Hizmet Vurgusu
Son olarak, Mersin'de hizmetlerin kesintisiz süreceğini vurgulayan Seçer, "Vatandaşın sevgisi ve saygısı, çalışma isteğimizi artırıyor. En güzel hizmetleri sunmaya devam edeceğiz. Her şey ülkemiz ve çocuklarımızın geleceği için" dedi.
Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin