Mersin'de Uygulanan "Evimiz Atölye" Projesi Kadınlara Güç Verdi! Kadınlar İçin Artık Her Ev Bir Atölye, Her Çorap Bir Oyuncak

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi’nin iki pilot bölge olan Mevlana ve Turgutreis mahallelerinde başlattığı “Evimiz Atölye” projesi kapsamında faaliyet yürüten kadınlar çoraptan oyuncak üretiyor. Mersinden Kadın Kooperatifi’nin desteğiyle proje tüm hızıyla devam ediyor.

04 Nisan 2021 Pazar, 08:16
G: 04.04.2021 - 10:18
Mersin'de Uygulanan "Evimiz Atölye" Projesi Kadınlara Güç Verdi! Kadınlar İçin Artık Her Ev Bir Atölye, Her Çorap Bir Oyuncak
-

Her şey gönüllülük ile başladı
Kadın ve Aile Hizmetleri Gönüllülük Şubesi bünyesinde görev alan Gönüllü Koordinasyonu, hemcinslerine destek sunarak proje kapsamında mahallelerdeki kadınlara çoraptan nasıl oyuncak üretileceğinin eğitimini verdi. Kadınlar aldıkları eğitimle malzemeleri yeni ürünlere dönüştürmeye başladı.

Çocuklar da o sırada doyasıya eğlendi
Mahalle merkezlerinde yapılan buluşmalarda yeni malzemelerini almaya başlayan kadınlara, eğitmenler ne tür oyuncaklar üreteceklerini anlattı. Bazı kadınlar paketleri açıp hemen kolları sıvamaya başlarken, bazıları ise dört gözle eğitmenlerden işin püf noktalarını dinledi. Kadınlar ekonomik güçlerini sağlama yolunda güçlü adımlarla ilerlerken, çocuklar da dans ve oyunlarla keyifli vakit geçirdi.

“Kadınlara mali kaynak yaratabilecekleri yol ve yöntemler gösteriyoruz”
Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanı Şerife Hasoğlu Dokucu, “Evimiz Atölye” projesinin amacını açıklayarak, “Kadınlara meslek eğitim kursları veriyoruz. Mali kaynak yaratabilecekleri yol ve yöntemler gösteriyoruz. Bu kurslar da onlardan birisi. Şu anda bebek yapmayı öğreniyorlar. Bu bebek ve oyuncaklar pamuk çoraplardan yapılıyor. Yapımı çok basit. Böyle dezavantajlı bölgelerimizde hem maddi olanaksızlıklardan hem de çevresel yetersizliklerden dolayı çok da sosyalleşme imkânı bulamayan arkadaşlarla bu şekilde sosyalleşiyoruz. Onlara hem bir faaliyet yaratmış oluyoruz hem de bir beceri kazandırıyoruz” dedi.

“Kadınlar çok güzel şeyler çıkarttılar”
Eğitim veren gönüllülerden Ayşe Başar ise kadınlara çoraptan oyuncak yapma tekniklerini öğrettiklerini belirterek, “Kadınlarımızın yapabildikleri güzel şeyleri ortaya çıkartmak ve neler yapabildiklerini görmek için gönüllü olduk. Kadınlarımız gerçekten çok başarılılar. Çok güzel şeyler çıkarttılar. Gönüllü olmamak için de bu konuda bir sebep göremiyorum zaten. Bizi mutlu ediyor. Biz burada onlara nasıl yapıldığını gösteriyoruz. Sonra evde de kendileri yapıyorlar. Onlara göre değerlendirmeler yapıyoruz” diye konuştu.

“Kadınlara yönelik sürdürülebilir bir destek”
Projeye koordinasyon süresince destek veren Gönüllülük Koordinatörü Melike Dursun, projenin sürdürülebilirliğine dikkat çekerek her evin bir atölye olduğunu söyledi. Kadınların ekonomik durumlarına katkı sağlanması ve sosyal belediyecilik anlayışı yönünden önemli bir proje yürütüldüğünü vurgulayan Dursun, proje için “Kadınlara yönelik sürdürülebilir bir destek” dedi.

“En azından mutfağımıza bir katkı sağlıyor”
Mevlana Mahallesi’ndeki kadınlardan Cahide Gezgin, ekonomik güç elde etmenin kendilerini mutlu ettiğini vurgulayarak, “Bu, belediyemizin bize açtığı bir imkân. Daha önce bir şey yapmıyorduk, evde boş boş oturuyorduk. El işi çıktığı zaman bazen onu yapıyorduk. Bu bize keyif veriyor, en azından psikolojimizi düzeltiyor. Dışarı çıkıp çalışma imkânımız olmadığı için evdeyiz. En azından mutfağımıza bir katkı sağlıyor. Bu bir senedir evde bayağı bir bunaldık. Şimdi geliyoruz, bakıyoruz, bir sohbet ortamı buluyoruz. İletişim yönünden de çok güzel oluyor” diye konuştu.

“İstiyorum ki kadınlar eşlerinin ellerine bakmasınlar”
Üreticilerden Türkan Bartan da kadınlara ‘üretme’ çağrısında bulunarak, “Ben istiyorum ki bütün kadınlar böyle şeylere el atsınlar. Eşlerinin ellerine bakmasınlar, kendileri çabalasınlar. Kendileri yapsınlar. Kadınlar hep özgür olsun istiyorum. Her istediklerini yapsınlar. Mahallemizde de böyle bir şey olması güzel bir şey. Hep böyle bir şey olsun istiyorduk. Çalışmak güzel, devamı gelirse daha çok seviniriz” ifadelerine yer verdi.









 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”