Mersin'de Uygulanan Parkomat Hakkında Son Açıklama! "Parkomat’tan Kâr Etmiyoruz, Parkomat Geçici Bir Uygulama"

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Parkomat’ı kâr amacıyla yapmadıklarını, geçici bir çözüm olarak uyguladıklarını belirterek, otoparklar yapıldıkça Parkomat uygulamasının kaldırılacağını söyledi.

06 Mart 2020 Cuma, 22:33
Mersin'de Uygulanan Parkomat Hakkında Son Açıklama! "Parkomat’tan Kâr Etmiyoruz, Parkomat Geçici Bir Uygulama"
-

Cadde ve sokaklara rastgele araç park edilmesinin önüne geçtiklerini vurgulayan Başkan Seçer, “Caddeler, sokaklar vatandaşın diyorlar. Vatandaşın değil, vatandaşların. Bunu ayırt etmek lazım. Arabasını oraya koyan vatandaş, arabasını koyduğu sokağı babasının malı zannediyor. Akşama kadar kaldırmıyor. Ama esnafın da bunda hakkı var. Özgürlük güzel bir şey ama sınırsız özgürlük olamaz. Bir başkasının özgürlük alanına müdahale ettiğiniz zaman, orada yasalar size ‘Dur’ der. Biz şu anda onu yapıyoruz. Bu konuda esnafın da yardımcı olmasını istiyorum” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Tarsus’ta bir odanın davetiyle düzenlenen kahvaltıda, Tarsus’ta faaliyet yürüten 16 esnaf odası ve 2 esnaf kefalet kooperatifi başkanıyla bir araya geldi. Toplantıda hayata geçirdikleri ve planladıkları hizmetlere değinen Başkan Seçer, Parkomat uygulamasıyla ilgili de açıklamalarda bulundu. Başkan Seçer, Parkomat’ı kâr amacıyla yapmadıklarını, geçici bir çözüm olarak uyguladıklarını belirterek, otoparklar yapıldıkça Parkomat uygulamasının kaldırılacağını söyledi.
“Mersin Büyükşehir Belediyesi tıkır tıkır işleyen bir belediye olacak”
Buluşmaya, Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Talat Dinçer, Büyükşehir Belediyesi Tarsus-Çamlıyayla Şube Koordinatörü Ali Boltaç, İmar A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ali Uyan ile CHP Tarsus İlçe Başkanı ve Tarsus Belediye Meclisi Üyesi Ozan Varal da katıldı. Tarsus’un hem ekonomik gücüyle, hem de tarihi birikimiyle Mersin’in en önemli ilçesi olduğuna değinen Başkan Seçer, şunları söyledi:
“Biz de Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak Tarsusumuz’a gerekli hizmetleri vermeye çalışıyoruz. Bugüne kadar mevcut imkanlar altında yapılması gerekenleri yaptığımızı düşünüyoruz. Bundan sonra da bu hizmetler durmadan, duraksamadan devam edecek. İmkanlarımız artıkça bu hizmetleri vatandaşlarımıza sunacağız. İnşallah ülkemizde ekonomik açıdan sorunlar yaşamayalım, siyasi ve ekonomik istikrarsızlık olmasın. İstikrarsızlık belediyenin gelirlerine yansıyor. Bizim gelirlerimizin düşmesi demek, hizmetlerin azalması demek, sıkıntıların bir kat daha artması demek. Biz zaten geriden gelen önemli borç yüküyle belediyeyi devraldık. Gereğinden fazla personel rejimi uygulandı, akılcı olmayan borçlanmalar yapıldı. Gereksiz yatırımların yapıldığı bir belediye devraldık. Bunları toparlamak zorunda olduğumuz bir belediye devraldık. Allah’a şükür ki, çok yol kat ettiğimizi düşünüyoruz. Hem mali, hem idari olarak Mersin Büyükşehir Belediyesi, disiplini ele almıştır. Mersin Büyükşehir Belediyesi, kontrolümüz altındadır. Devam eden hem mali, hem idari ufak tefek sıkıntıları çok yakın bir zaman içinde çözeceğiz ve Mersin Büyükşehir Belediyesi tıkır tıkır işleyen bir belediye olacak.”
“Biz otopark yaptıkça, Parkomat sistemi de ortadan kalkacak”
Başkan Seçer, Tarsuslu esnaf temsilcileriyle görüşmesinde, Parkomat uygulamasını da değerlendirdi. “Parkomat uygulamasını başlattık. Esnaf memnun, vatandaş şikayet ediyor” diyen Başkan Seçer, şunları söyledi:
“Para ödemesini sevmeyenler Parkomat parası vermek istemiyor. Ama esnaf memnun. Esnaf diyor ki, ‘Gelip benim dükkanımın önüne sabahtan akşama kadar park ediyor, bir şey söylersem kavga ediyor.’ Esnafla işbirliği içinde güzergahları belirledik. Komisyonda bütün partilerin görüşlerini aldık. Şöyle serzenişler ve tahrikler geliyor. ‘Bu bedeli ödemeyin’ diyorlar. Her şey yasalar çerçevesinde yapılıyor. Yasadışı hiçbir kararın altına imza atmayız. Yasal olmayan hiçbir parayı ben vatandaşımdan alamam. Yarın bir gün araçlarını satarken ödemek zorunda kalacaklar. Biz şu anda Parkomat’tan da zarar ediyoruz. Bizim kâr amacımız yok. ‘Vatandaşı haraca kestiler’ gibi laflar var. Cehalet kötü bir şey. Biz Parkomat’ı geçici olarak başlattık. Tevfik Sırrı Gür Lisesi yanında, adliye yanında, Tarsus’ta otopark çalışmalarımız var. Cep otopark çalışmalarımız var. Biz otopark yaptıkça, Parkomat sistemi de ortadan kalkacak. ‘Caddeler, sokaklar vatandaşın’ diyorlar. Vatandaşın değil, vatandaşların. Bunu ayırt etmek lazım. Şimdi arabasını oraya koyan vatandaş, arabasını koyduğu sokağı babasının malı zannediyor. Akşama kadar kaldırmıyor. ‘Sokak vatandaşın’ diyor. Ama esnafın da bunda hakkı var. Özgürlük güzel bir şey. Ama sınırsız özgürlük olamaz. Bir başkasının özgürlük alanına müdahale ettiğiniz zaman, orada yasalar size ‘Dur’ der. Biz şu anda onu yapıyoruz. Bu konuda esnafın da yardımcı olmasını istiyorum. Orada çalışan gariban çocuklar, insanlar, gençler var. Bunları da seçtik, eğittik. Bazı araç sahipleri bizim çocuklara kötü muamele yapıyormuş, esnafımızın o çocuklara sahip çıkmasını istiyorum. Bu konuda sizlerden hassasiyet bekliyorum.”
“Esnaf bizim ailemiz”
Tarsus’ta 12 bin esnaf olduğuna işaret eden Başkan Seçer, ilçe ekonomisinin lokomotifinin esnaf kesimi olduğunu vurguladı. Seçer, “Vatandaşlarımızın refahının iyi olması demek, esnafın refahının iyi olması demek. Esnafın işlerinin iyi olması demek, kentin refahının iyi olması anlamına geliyor. Birbirini tanımlayan unsurlar bunlar. Tarsus tarımsal geliri kuvvetli bir ilçemiz. Çok geniş tarım topraklarımız var. Meyve ve sebze üretiyoruz. Allah her şeyi buraya bahşetmiş. Allah’ın bir lütfu. Bunlara layık olmak zorundayız. Tarsuslu çalışkandır. Tarsus esnafı çalışkandır, üretkendir. Esnaflarımızı seviyoruz, sevmememiz mümkün değil. Bizim ailemiz. Bundan sonra daha iyi olacak. Yurttaşımızın, esnafımızın işini kolaylaştıracak çalışmalar yapıldı. Bundan sonra da devam edecek” diye konuştu.
“Esnaf Masası önemli bir çalışma oldu”
Mersin Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurulan Esnaf Masası’nın önümüzdeki günlerde faaliyete geçeceğini ifade eden Başkan Seçer, “Bizim için Esnaf Masası önemli bir çalışma oldu. Esnaf Masası için Ulu Çarşı’da yerleşke olacak. Belediyemiz orada gerekli çalışmaları yaptı. Kurul oluşturulacak, işleyiş sistemi belirlenecek, üyeleri atanacak ve bundan sonra bu mekanizma işleyecek. Sorunlarımız ilk elden seri şekilde konuşulacak, daha hızlı çözüm bulunacak. Konuşmamız, bir arada olmamız lazım. Bir arada olursak, konuşursak dağ kadar sorunlar çözülür. Bunu yapmazsak, küçücük sorunlar dağ kadar olur” ifadelerini kullandı.
“Halk Kart uygulamasından hem vatandaş, hem esnaf memnun”
Başkan Seçer, dar gelirli vatandaşlara verilen Halk Kart uygulamasının hem vatandaşı, hem esnafı memnun ettiğini belirterek, “Halk Kart uygulaması için esnafımıza teşekkür ediyorum. En son Mart başında vatandaşların kartlarına 870 bin TL para yatırıldı. Gerçekten ihtiyacı olanlara bunu veriyoruz. Bunlar hep adaletli oluyor. İlçelerde Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na vatandaşımız müracaat ediyor. Bakılıyor, gerçekten yoksul ise bu kart veriliyor. Bu kart sayısı 10 bine çıkacak. Her ay 1 milyon lira yardım hesaplarına yatacak ve bunlar da bölge esnafımıza gelir olarak dönecek. Bu işten hem vatandaşımız, hem esnaf memnun” dedi.
“Toplu taşımada kamu-özel sektör işbirliği”
Toplu ulaşım konusunda da değerlendirmelerde bulunan Başkan Seçer, 6 ay içinde doğalgaz ile çalışan 73 otobüsün seferlere başlayacağını, daha sonraki süreçte de 23 körüklü otobüsü filoya katacaklarını kaydetti. Daha temiz, güvenli ve konforlu bir ulaşım sistemi oluşturmak istediklerini ifade eden Başkan Seçer, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Tarsus pilot olmak üzere bir çalışma yapıyoruz. Artık kamu-özel sektör işbirliği ile toplu taşıma yapma yönünde çalışmalarımız var. Bunun üzerinde çalışıyoruz. Çok kısa zamanda bunu Tarsus’ta göreceksiniz. Bir odada, kimseyi kabul etmeden bunu yapmıyorlar. Derneklerimizle, kooperatiflerle görüşerek yapıyorlar. Onların talepleri ayrı, bizim halk adına taleplerimiz ayrı. Biz bunu bir ticari faaliyet olarak görmüyoruz. Kamu-özel sektör işbirliği olumlu neticeler doğuracak. Otobüsler yine belediyeye ait olacak ama işleyişi farklı olacak. Otobüsün bakımı, temizliği, sorumluğu halk otobüsü ya da dolmuş şoförü olan arkadaşlarımız tarafından yapılacak. Onların da geliri garanti altına alınmış olacak. Hem vatandaş açısından ucuz olmalı, hem bizim yükümüzü almalı. Bütün bunları hesap ediyoruz.”
ESOB Başkanı Dinçer’den teşekkür
Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Talat Dinçer de esnafla buluşma davetine zaman ayırdığı için Başkan Seçer’e teşekkür etti. Dinçer, “Esnaf geniş bir aile. 69 odamızda, 60 bin üzerinde esnafımız faaliyet gösteriyor. 12 bin esnaf da Tarsus’ta faaliyet gösteriyor. Ailelerimizi ve yanında çalışanları da koyduğumuz zaman neredeyse Tarsus’un yarısı esnafın tezgahlarından geçiniyor. Kamu yöneticilerinin de bu gözle bakması lazım. Sorunlarımız çok, sorunlar bitmez. Önemli olan sorunları asgariye indirmek, çözülebilecek sorunları çözebilmek. Sağ olsun, Başkanımız bu konuda yer zaman yanımızda oldu” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Vahap Seçer Otopark mafyası seçer.
08:50
16 Mart 2020 Pazartesi
Başkan boşversene ya, biz yemeyiz bunları. Daha sana oy moy yok. Ben hastane caddesinde oturuyorum arabamı koyacak yer bulamıyorum şu an sizin yüzünüzden. Her sabah işe giderken 5 lira size haraç vermek zorunda mıyım. Neymiş efendim esnafı düşünüyorlarmış kar amacı yokmuş. Müşteriler o esnaflara at arabasıyla mı geliyor. Gider avmlerde alışveriş yaparım saatlerce ne de olsa ücretsiz otoparkları var. Esnaflaran alışveriş yapmak için otopark ücretini berhava edecek indirimleri olması gerek bu saatten sonra.
78.180.39.6
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”