Mersin Orman Bölge Müdürlüğü, yangın sezonuna hazırlık amacıyla su toplama çukurlarında doluluk oranının yüzde 100'e ulaşmasının sevindirici bir gelişme olduğunu belirtti. Ekipler, bu durumun yangınla mücadelede önemli avantajlar sağlayacağını ifade etti. Özellikle ulaşımı zor bölgelerde meydana gelebilecek yangınlara daha etkin bir şekilde müdahale imkanı sağlanacağı vurgulandı.
Mersin Orman Bölge Müdürü Rifat Ataş, yağışların ardından su toplama çukurlarının büyük bir kısmının dolduğunu ve bunun yangın sezonu öncesinde kendileri için son derece olumlu bir gelişme olduğunu dile getirdi. Ataş, bu durumun yangınlara ilk müdahale sürelerini kısaltacağını ve sahadaki etkinliği artıracağını söyledi. Ancak, yangınla mücadelede en önemli unsurun yangının hiç çıkmaması olduğunu hatırlatarak, vatandaşların yaz aylarında daha dikkatli ve duyarlı olmalarını beklediklerini belirtti.
Mersin Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, su toplama çukurlarının bakım ve temizliği, kapasitelerinin artırılması ve yeni su toplama noktalarının oluşturulması yönünde çalışmalarına devam ediyor. Yağışlarla güçlenen su kaynaklarının, Mersin ormanlarının yangın sezonuna daha iyi bir şekilde hazırlanmasına katkı sağladığı ifade edildi.
