Mersin'de yaşayan Selcen Kankul Kurban, zorlu tedavi sürecinin ardından hem fizyoterapist oldu hem de hastasıyla evlendi.

Mersin'de 6 aylıkken beyin felci tanısı konulan genç kadın, uzun yıllar süren tedavi sürecini azmiyle aşarak hayalini gerçekleştirdi ve fizyoterapist oldu. Gönüllü çalıştığı hastanede tanıştığı hastasıyla evlenen Selcen’in yaşam hikayesi, pek çok insana ilham verdi.

Mersin'de yaşayan Selcen Kankul Kurban, zorlu tedavi sürecinin ardından hem fizyoterapist oldu hem de hastasıyla evlendi.
Mersin'de 6 aylıkken beyin felci tanısı konulan genç kadın, uzun yıllar süren tedavi sürecini azmiyle aşarak hayalini gerçekleştirdi ve fizyoterapist oldu. Gönüllü çalıştığı hastanede tanıştığı hastasıyla evlenen Selcen’in yaşam hikayesi, pek çok insana ilham verdi.

Mersin'de henüz 6 aylıkken geçirdiği havale sonucu serebral palsi tanısı konulan 31 yaşındaki Selcen Kankul Kurban, uzun bir tedavi sürecinin ardından fizik tedavi ile hayata tutundu. Çocukluk döneminde konuşma yetisini kaybeden ve sol kolu ile bacağını kullanmada zorluk çeken Kurban, ailesinin desteğiyle tedavisini sürdürdü. Zamanla konuşma becerisini yeniden kazanarak hareket kabiliyetini geliştirdi. Bu süreç, onun fizik tedaviye olan ilgisini artırdı ve meslek olarak fizyoterapist olmaya karar verdi. İnönü Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi'nden mezun olduktan sonra, iş bulma konusunda yaşadığı zorluklar nedeniyle Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde 2 yıl gönüllü olarak çalıştı. Gönüllü çalıştığı dönemde, 2019 yılında motosiklet kazası geçiren Tufan Kurban ile tanıştı.

Fizik tedavi sürecinde başlayan arkadaşlıkları zamanla aşka dönüştü ve Selcen ile Tufan Kurban, yaklaşık 3 yıl önce evlendi. Şu anda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde pediatrik fizyoterapist olarak görev yapan Selcen, kocasıyla birlikte sosyal medya üzerinden engelli bireylerin yaşamına dikkat çeken farkındalık içerikleri üreterek topluma destek olmaktadır.

Hayallerinin Peşinden Koştu

Yaşadığı zorlu süreçlerin kendisini mesleğine yönlendirdiğini vurgulayan Selcen Kankul Kurban, hayallerinden vazgeçmediğini belirtti. "6 aylıkken havale geçirdim ve beyin felcim oldu. Uzun bir yoğun bakım sürecinin ardından fizik tedavi ile hayata tutundum. Bir kahramanım vardı ve hayalim, onun gibi olmaktı. Tüm engellere ve 'yapamazsın' diyenlere rağmen bugün Mersin'de Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nda çocukların kahramanı olarak görev yapıyorum," dedi.

Mesleğini icra edebilmek için gönüllü olarak çalıştığı hastanede önemli bir dönüm noktası yaşadığını ifade eden Kurban, "Üniversiteyi bitirdiğimde ön yargılar nedeniyle iş bulmakta zorluk çektim. Mesleğimi o kadar çok istiyordum ki Mersin Üniversitesi'nde 2 yıl boyunca gönüllü olarak çalıştım. Gönüllü çalıştığım dönemde Tufan motosiklet kazası sonucu hastaneye geldi ve böylece tanışmış olduk," şeklinde konuştu.

Tufan'ın Hayatındaki Dönüm Noktası

2019 yılında yaşadığı motosiklet kazasının hayatını değiştirdiğini dile getiren Tufan Kurban, fizik tedavi sürecinde Selcen ile tanıştığını belirtti. "Motosiklet kazası geçirdikten sonra fizik tedavi sürecim başladı. Eşim ile ilk tanıştığımız yer orasıydı. Kendisi benim fizyoterapistimdi. Fizik tedavi sürecim bittikten sonra daha fazla konuşmaya başladık ve birbirimizi tanıdık. Eşimde beni etkileyen birçok şey vardı ama en çok kalbinin güzelliği dikkatimi çekti," dedi.

Selcen ile birlikte sosyal medya platformlarında engelli bireyler için farkındalık çalışmaları gerçekleştirdiklerini ifade eden Tufan, "Eşim, daha önce de farkındalık videoları çekiyordu. Ben de ona destek oldum. Birlikte videolar çekmeye başladık ve insanlara mesajlarımızı ilettik. Bu sayede ilham kaynağı olduk ve mesajlarımız daha geniş kitlelere ulaştı," diye ekledi.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin