"Mersin’de Yaşayan, Yetişen ve İz Bırakanlar" Müzesi

Müzeye dönüşecek tarihi yapının geleceği ile ilgili düzenlenen toplantıda, açılacak müzede hayatı sergilenecek kişiler, sergileme yöntemleri ile kent tarihi ve belgelerin dijital ortama kaydedilmesi konuları görüşüldü.

31 Ekim 2020 Cumartesi, 19:52
G: 31.10.2020 - 22:07
"Mersin’de Yaşayan, Yetişen ve İz Bırakanlar" Müzesi
-

Mersin Valiliği tarafından Akdeniz Belediyesi’ne tahsisi gerçekleşen ve belediye tarafından da Mersin’de Yaşayan, Yetişen ve İz Bırakanlar Müzesi’ne dönüştürülmesi amacıyla restorasyonuna başlanan iki katlı, 8 odalı, yaklaşık 200 metrekare avluya sahip Tarihi Mersin Evi ile ilgili çalışmalar ve fikir alışverişleri devam ediyor.

Hangi isimler sergilenecek, nasıl sergilenecek?
Akdeniz Kent Konseyi’nin sunduğu proje kapsamında; düzenlenen buluşmada; kentte iz bırakmış ve bu nedenle müzede hayatı sergilenecek şahsiyetler ve Mersin İdman Yurdu konuşuldu. Toplantıya; Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, Akdeniz Kent Konseyi Başkanı Mustafa Erim, Kültür Sosyal İşler Müdürü Ali Uçar, Abdullah Ayan, Nihat Taner, Ziya Aykız, İsmet Tümer ve Vahap Kokulu katıldı.
Toplantıda; kurulacak müzenin teşhir ve tanzim çalışmaları, envanter hazırlanması, sergilenecek materyaller, kentte iz bırakması nedeniyle hayatı konu edilecek şahsiyetler, sergileme yöntemleri ve Mersin tarihi ile ilgili belgelerin dijital ortamda kaydedilmesi gibi konular masaya yatırıldı.

“Müzeyi kentimize bir an önce kazandırma için çalışmaları hızlandıralım”
Katılımcıların, sergilenebilecek isimler hakkındaki görüşlerini anlatmasından sonra söz alan Başkan Mustafa Gültak; “Şu an yapılması gereken, bu heyetin bir an önce müzede sergilenecek isimleri belirlemesidir. Bu isimler nasıl ve ne şekilde sergilenecek? Bunların belirlenmesi, en kısa vadede planlanması lazım.
Katılımcı şekilde; üniversitemiz, meslek odaları ve STK’lar ile görüşelim. Bu müzeyi bir an önce kentimize kazandıralım. İmkânlar ölçüsünde müzeyi belki biraz daha büyütür ve daha güzel hale de getiririz” diye konuştu.
Akdeniz’de; benzeri projelerin süreceğini kaydeden Başkan Gültak, açılacak müzenin, Akdeniz’in ve Mersin’in kent hafızasını koruyan bir merkez olacağını ve büyük ilgi göreceğine inandığını dile getirdi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan İşçi Kıyımı Söylentilerini Net Bir Dille Yalanladı
Başkan Seçer, Mersin Halkıyla Bir Araya Gelmeyi Sürdürüyor
CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç Seçim Çalışmalarını Sürdürüyor
Carettalar Gölgaşı Bld. Ted Ankara’ya Fark Attı, MSK’nın Galibiyet Serisi Sürüyor
Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, 31 Mart Seçimlerindeki Rakiplerine Seslendi
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Now Tv’de İlker Karagöz’e Konuştu
Büyükşehir’den Mersin’in Doğu Girişine Gerdanlık Gibi Yol, Liman Yolu Yenilendi
Mersin’in Mut İlçesinde Devrilen Tarım Aracının Sürücüsü Hüseyin Bozca Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer, Atıksu Arıtma Tesisi Ve Tarımsal Destek İçin Gülnarlılarla Buluştu
Mersin Büyükşehir, Sokak Canları İçin Gönüllülerle İş Birliğine Devam Ediyor