Mersin’de Yerel Demokrasi Güçlendiriliyor

Mersin Kent Konseyi’nin 2019-2021 dönemi genel kurul seçimleri yapıldı. Demokratik bir atmosferde yapılan seçimlerde, Faik Burakgazi başkan seçildi.

01 Kasım 2019 Cuma, 16:07
Mersin’de Yerel Demokrasi Güçlendiriliyor
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer adına genel kurulda konuşan Strateji Geliştirme Dairesi Başkanı Bedrettin Gündeş, “Başkanımızın isteği, Belediye’nin hiçbir organıyla bağı olmayan Kent Konseyi’nin, kendi gücünü kullanarak, Mersin’in önündeki engelleri aşmak için çaba içinde olması gerektiğidir” dedi. Gündeş’in konuşması seçimlerin olumlu bir atmosferde geçmesini sağladı.

Mersin Kent Konseyi’nin 2019-2021 dönemi genel kurul seçimlerinde, kentin tanınan simalarından Faik Burakgazi Başkanlığa seçildi. Genel kurula, Büyükşehir Belediyesi Strateji Geliştirme Dairesi Başkanı Bedrettin Gündeş de katılarak, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer adına bir konuşma yaptı. Gündeş’in konuşması seçimlerin olumlu bir atmosferde geçmesini sağladı.
Geçmiş dönem Mersin Kent Konseyi Başkanı Yasmina Lokmanoğlu, yeni seçilen başkan ve yürütme kurulu üyelerine başarılar dilerken, Burakgazi kentin bütün bileşenleriyle birlikte hareket edeceklerini vurguladı.

“Demokratik bir seçim olacak


Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer adına genel kurulda konuşan Strateji Geliştirme Dairesi Başkanı Bedrettin Gündeş, Başkan Seçer’in Kent Konseyi’ne bakışından bahsederken, şunları söyledi:
“Başkanımız’ın isteği, Belediye’nin hiçbir organıyla bağı olmayan Kent Konseyi’nin kentin bütün problemlerini, sorunlarını çözmede kendi bileşenleriyle, yürütme kuruluyla, üyeleriyle sorunları bir bütün olarak değerlendirip, Büyükşehir Belediyesi ve kentin diğer kurumlarıyla birlikte çözüm yolunda demokratik hakkını ve kendi gücünü kullanarak, Mersin’in önündeki engelleri aşmak için bir çaba içinde olması gerektiğidir. Başkanımız bunu istiyor. Kent Konseyi’nin Belediye ile hiçbir bağı yok. Demokratik bir seçim olacak. Yürütmede görev almak, daha fazla katılmak, bu kentin değişimine ve gelişimine, kalkınmasına, problemlerinin asgariye indirilmesine katkı sunmak, yurttaşlık görevimi yapmak için Kent Konseyi’nin yürütmesinde görev almak istiyorum diyen her arkadaş, her grup kendi tercihiyle burada adaylığını açıklayabilir. Burada demokratik bir şekilde oylanır ve bir yürütme kurulu seçilir.”

“Tüm birleşenlerle işbirliği içinde olacağız”

Mersin Kent Konseyi Başkanı olarak seçilen Faik Burakgazi, kentin bütün bileşenleriyle işbirliği içerisinde olacaklarını vurgulayarak, “Ortaya çıkan iradeye sahip çıkacağız. Paylaşımcı, dayanışmacı bir anlayışı önceleyeceğiz. Biz her şeyi dinleyeceğiz, duyacağız. Antenlerimiz açık olacak. Kentin bütün taleplerini toplayıp masalarda değerlendireceğiz ve yaşama geçmesini sağlayacağız” dedi.
Geçmiş dönem Kent Konseyi Başkanı Yasmina Lokmanoğlu, kendisini bu göreve layık gören üyelere teşekkürlerini sundu.

Mersin Kent Konseyi 2019-2021 dönemi yürütme kuruluna, Faik Burakgazi, Veysel Topkaya, Av. Cüneyt Durnaoğlu, Prof. Dr. Deniz Güler, Dr. Metin Ocak, Hakan Bozbey, H. Burak Seçkin, Zehra Korkmaz, Yusuf Değirmenci, Esra Şahin Burat, Dr. Cemil Galioğlu, Kemal Göksoy, Giray Atilla, Badegül Kaptan, Sedat Aydöner, Leyla Serin Kırık, Serkan Kayhan, Fatma Yakaryılmaz Belci, Önder Ataç, Ali Can, Cemal Akbudak seçildi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Tren Seferlerinin Durdurulması Kararı Üzerine, Mersin Büyükşehir Devreye Girdi: Tarsus-Mersin Arasında Seferler Artırıldı
Başkan Seçer, Sözcü Tv’de Başkent Kulisleri’ne Konuk Oldu Mersinlilere Çağrı Yaptı; “Beni Denetleyin”
Tarsus Ticaret Borsası Personelleri, Hizmet İçi Eğitimleri Çerçevesinde İsg Uzmanı Kıymet Uguz Tarafından ‘Temel İş Sağlığı Ve Güvenliği” Konusunda Eğitimi Aldı
Tarsus İlçe İnsan Hakları Kurulu üyeleri Türk Polis Teşkilatı'nın Kuruluş Yıl Dönümü Kutladı
Mersin’de Çocuklar İçin 23 Nisan’ın Ruhuna Yaraşır Bir Festival: 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali
Toplu Taşıma Kooperatifleri İle Bir Toplantı Gerçekleştiren Büyükşehir Zabıta Dairesi Başkanlığı, Yaz Sezonunda Vatandaş Odaklı Hizmet Anlayışını Ön Planda Tutma Hedeflerini Ele Aldı
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti