Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) tarafından düzenlenen 'Yönetici Geliştirme Programı'nın Tanışma Buluşması'na katıldı. Programda, belediyelerde görev yapan şef, müdür ve üst düzey yöneticiler bir araya geldi. Açılış konuşmasında Seçer, TBB'nin 2024 sonrası yeni bir bakış açısı kazandığını belirterek, belediyelerde adaletli ve kapsayıcı bir yönetim anlayışını benimseyeceklerini ifade etti.
Seçer, TBB’nin tüm belediyelere eşit yaklaşım sergilediğini vurguladı ve "Hangi partiden, hangi bölgeden olursa olsun millete hizmet eden tüm belediye çalışanları bizim için değerlidir" dedi. Mali disiplinin ve nitelikli insan kaynağının yönetimdeki önemine dikkat çeken Seçer, belediye başkanlığının zor ve riskli bir görev olduğunu ifade etti.
Son yıllarda yaşanan pandemi, doğal afetler ve 6 Şubat depremlerinin ardından belediyelerin kritik rol oynadığını dile getiren Seçer, yerel yönetimlerin krizlere müdahale kapasitesinin yüksek olduğunu kaydetti. Bu durumun, yerel yönetimlerin etkinliğini artırdığını belirtti.
Seçer, TBB çatısı altında yapılacak çalışmaların Türkiye’nin birlik ve beraberliğine katkı sağlayacağına inandığını belirtti. Yerelde sağlanacak barış ve refahın ülke geneline yayılabileceğini vurguladı. Program sonunda katılımcılara başarılar dileyen Seçer, eğitim ve iş birliği süreçlerinin devam edeceğini ifade etti.
