Mersin'deki Otel / Konaklama Tesislerinde Yılbaşı Programları Hakkında İl Hıfzıssıhha Kurulu Kararı Yayınlandı! Yılbaşı Kutlaması Yapılmayacak!

Mersin'de yılbaşı kutlama programı icra edilmesine, eğlence/balo düzenlenmesine kesinlikle müsaade edilmeyecek. Bu konuda tüm detayları içeren Mersin İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu Kararı yayınlandı. Karar'da disk jokey performansı dâhil canlı müzik de yasaklandı.

23 Aralık 2020 Çarşamba, 12:22
G: 23.12.2020 - 12:40
Mersin'deki Otel / Konaklama Tesislerinde Yılbaşı Programları Hakkında İl Hıfzıssıhha Kurulu Kararı Yayınlandı! Yılbaşı Kutlaması Yapılmayacak!
-

KARAR TARİHİ : 22/12/2020
KARAR NO : 2020 /111

Mersin İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, 22/12/2020 tarihinde saat 11:00’da Mersin Vali Yardımcısı İbrahim KÜÇÜK başkanlığında; İçişleri Bakanlığının 21.12.2020 tarih ve 21153 sayılı “Otel/Konaklama Tesislerinde Yılbaşı Programlarıkonulu Genelgesinin uygulanmasına yönelik ayrıntıları görüşmek ve bu doğrultuda gerekli kararları almak üzere olağanüstü toplandı.
Bilindiği üzere havaların soğuması ve kişilerin kapalı ortamda geçirdikleri sürenin uzamasıyla birlikte Covid-19 salgınının yayılımındaki artış üzerine başta Avrupa ülkeleri olmak üzere birçok ülkede sosyal izolasyonun teminine yönelik yeni tedbir kararları alınmakta ve uygulanmaktadır. Bu çerçevede ülkemizde de Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde alınan kararlar doğrultusunda yeni önlemler belirlenmektedir.
Bu doğrultuda İçişleri Bakanlığının 15.12.2020 tarih ve 20856 sayılı Genelgesiyle; 31 Aralık 2020 Perşembe günü 21.00’den 4 Ocak 2021 Pazartesi günü saat 05.00’e kadar sokağa çıkma kısıtlaması uygulanması ve bu kısıtlama süresince İçişleri Bakanlığının 30.11.2020 tarih ve 20076 sayılı Genelgesinde belirlenen usul ve esasların ilimizde geçerli olması hususu, İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulumuzun 16.12.2020 tarih ve 110 sayılı kararı ile duyurulup uygulamaya konulmuştur.
İçişleri Bakanlığının 30.11.2020 tarih ve 20076 sayılı Genelgesi ekinde yer alan “sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan süre ve günlerde muaf tutulacak yerler ve kişilere dair listede” oteller ve konaklama tesislerinin sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan süre ve günlerde faaliyet gösterebileceği belirtilmiştir.
Yine İçişleri Bakanlığının 28.11.2020 tarih ve 19986 sayılı Genelgesi ile de otel ve konaklama tesisleri içerisinde bulunan lokanta/restoranların sadece konaklama yapan müşterilerine hizmet verebilecekleri belirtilerek bu faaliyetin devamı sırasında uyulması gereken kurallar belirlenmiştir.
Yukarıda belirtilen tedbirlerin temel amacı sosyal izolasyonun en üst seviyede sağlanarak hastalığın yayılımının azaltılmasıdır. Hal böyleyken yaklaşan yılbaşı öncesinde bazı otel/konaklama tesislerince, alınan tedbirlere aykırı şekilde içerisinde yemekli/müzikli eğlence programları da bulunan yılbaşı paketlerinin reklamlarının yapıldığı/satışa sunulduğu, bu durumun da salgınla mücadele amacıyla alınan diğer tedbirlerin sorgulanmasına neden olduğu görülmektedir.
Bu kapsamda sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanacağı 31 Aralık 2020 Perşembe günü 21.00’den 4 Ocak 2021 Pazartesi günü 05.00’e kadar otel/konaklama tesisleri için ilimiz genelinde uygulanmak üzere aşağıdaki tedbirlerin alınmasına gerek duyulmuştur.

1.Belirtilen süre ve günlerde konaklama amaçlı müşteri kabul edebilecek olan oteller ve/veya konaklama tesislerinde; sosyal izolasyon ile başta fiziki mesafe olmak üzere temizlik ve maske kurallarına aykırı olması nedeniyle yılbaşı kutlama programı icra edilmesine, eğlence/balo düzenlenmesine kesinlikle müsaade edilmeyecektir.
Bu doğrultuda oteller ve konaklama tesislerince, yılbaşında yemekli-müzikli kutlama/eğlence programları yapılacağı yönünde kampanya veya reklam faaliyetlerinde bulunulmayacaktır.

2.Bu süre/günlerde oteller ve konaklama tesislerinde disk jokey performansı dâhil canlı müzik icra edilmeyecektir. Saat 22.00’den itibaren ise otel ve konaklama tesislerinde bulunan restoran, lokanta ve diğer otel salonlarında kayıt dinletilmesi de dahil olmak üzere hiçbir şartta müzik yayınına izin verilmeyecektir.

3.Yine bu süre/günlerde; otel/konaklama tesislerinde konaklayan müşterilerin kalabalık şekilde bir araya gelmemelerine yönelik tedbirler alınacak ve yemek saatlerinde bu hususa özellikle dikkat edilecektir.

4.Otel veya konaklama tesislerindeki lokanta veya restoranlarda, “Konaklama Tesislerinde Uygulanacak Standartlar ve Tedbirler” konulu İçişleri Bakanlığının 02.06.2020 tarih ve 8680 sayılı Genelgesi ve Sağlık Bakanlığı “Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi” ile getirilen tüm tedbir ve kuralların eksiksiz uygulanmasının temin edilmesine yönelik denetim faaliyetlerinin yoğunlaştırılması ve etkinliğinin artırılması sağlanacaktır.

5.Kolluk kuvvetlerince yürütülecek denetim faaliyetlerinde, Kimlik Bildirme Kanununun Ek 2 nci maddesi hükmü doğrultusunda oteller ve konaklama tesisleri tarafından kendilerine yapılan bildirimlerin doğruluğuna ve güncelliğine dikkat edilmesi sağlanacak, otel ve konaklama tesislerindeki lokanta veya restoranlarda bulunan müşterilerin konaklama için bildirimde bulunulan kişiler arasında olup olmadığı kontrol edilecektir.
Kaymakamlar başta olmak üzere ilimiz genelinde yetkili tüm kişi ve kurumlarca; yukarıda belirtilen esaslar doğrultusunda hareket edilmesi, uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi ve mağduriyete neden olunmaması, alınan karar ve belirlenen esaslara aykırı uygulama yaptığı veya eğlence yeri şeklinde faaliyetlerde bulunduğu tespit edilen otel ve konaklama tesislerine Umumi Hıfzıssıhha Kanununun ve Turizmi Teşvik Kanununun ilgili maddeleri gereğince idari işlem tesis edilmesi ve konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195 inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılması hususu;
İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu üyelerinin oy birliği ile kabul edilmiştir.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Uzaya Mersin Üniversitesi İmzası: Ülkemizin İlk Astronotu Alper Gezeravcı Uzaya Götürdüğü Yörük Kültürüne Ait Nesneleri İlk Kez Mersin Üniversitesi’nde Açıkladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Turgut Reis Mahallesi’nde Kurulan İftar Sofrasına Misafir Oldu
Başkan Seçer, MEP İle Bir Araya Geldi
Mersin İkinci Yüzyılın Parlayan Yıldızı Olacak, Mersinliler Mersin’de Yaşamanın Mutluluğunu Hissetmeye Devam Edecek
Akkuyu NGS’de Çalışan İşçileri Taşıyan Servis Silifke’de Kaza Yaptı, 23 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden Tarsus Gaziler Mahallesi’nde İftar Programı
Carettalar, Yalovaspor’u Yine Yeniden Mağlup Etti
Büyükşehir’in ‘Minikbüs’ Projesiyle Öğrenciler Kenti Geziyor
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Forum AVM’de Kurduğu Etkinlik Alanında Vatandaşların Mersin’i Yeniden Keşfetmesini Sağladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak, Nusratiye Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi Üzerinde Faaliyet Gösteren Esnafı Ziyaret Etti