Mersin'deki Proje, Şifalı Su Kaynağıyla Sağlık Turizmine Katkı Sunacak

Mersin Büyükşehir Belediyesi, yurttaşların şehir merkezinden uzaklaşarak doğayla iç içe zaman geçirebilmesi için Erdemli İlçesi Sıraç Mahallesi’nde temeli atılan ve 150 dönümlük alan içine kurulu “İçmeler Mesire Alanı” projesine hız verdi.

05 Temmuz 2020 Pazar, 13:19
Mersin'deki Proje, Şifalı Su Kaynağıyla Sağlık Turizmine Katkı Sunacak
-

Mesire alanındaki yer altı kaynak suyunun şifalı olmasıyla sağlık turizmi açısından önemli bir potansiyele sahip olan bölge, kuş sesleriyle ruhu, şifalı suyuyla da bedeni besleyecek. Kır kahvesi, kır lokantası, bakkal, spor alanları ve çadır alanlarına sahip mesire alanında ayrıca yöresel ürünlerin satışı da yapılarak çevre mahallelerde yaşayan yurttaşlara istihdam sağlanacak.
Mersin Büyükşehir Belediyesi, kentin doğal güzelliklerini koruyarak hem yurttaşların faydalanacağı hem de potansiyeliyle turizme katkı sunacak projeleri bir bir hayata geçiriyor. Büyükşehir, yurttaşların aileleriyle rahatlıkla zaman geçirebileceği, şehir merkezinden uzaklaşarak doğayla iç içe kalabileceği “İçmeler Mesire Alanı” projesinin tamamlanması için yapım, bakım ve onarım çalışmalarına hız verdi.
Erdemli İlçesi Sıraç Mahallesi’nde temeli atılan mesire alanında doğa mucizesi şifalı yer altı kaynak suyu bulunuyor. Tertemiz havasıyla ve şifalı suyuyla sağlık turizmi açısından önemli bir potansiyele sahip bölge, kuş sesleriyle ruhu, şifalı suyuyla da bedeni besleyecek.

Temiz havası ve şifalı suyuyla “İçmeler Mesire Alanı”
Büyükşehir ekipleri, 2016 yılında temeli atılan fakat atıl kalan “İçmeler Mesire Alanı” projesini canlandırmak, bölgeyi daha kullanılabilir hale getirerek yurttaşların kaliteli zaman geçirebilmesini sağlamak için 7 gün 24 saat hizmet esasıyla çalışıyor. Kış aylarında yoğun yağışlar sebebiyle sular altında kalan alanın öncelikle alt yapısını bakım ve onarımdan geçiren ekipler, yol çalışmalarıyla da bölgeyi geliştiriyor.

Bölgenin alt yapısı iyileştiriliyor
Büyükşehir Belediyesi Erdemli Koordinatörü Vedat Uzunbağ, atıl vaziyette kalan projeye Nisan 2020’de yeninden başladıklarını belirterek, “Yollarımızı yapıyoruz. Buranın her yıl bozulan yolları vardı. Dağdan gelen çok yoğun yağmur suları var” dedi. Çadır alanlarının yerlerini kilit taşı ve bordür taşıyla döşeyerek konaklayan misafirlerin yağmurdan ve dış etkilerden etkilenmeyeceğini ifade eden Uzunbağ, “Yaptığımız iş bundan sonraki yıllara da sağlıklı ve sağlam bir şekilde kalabilsin diye çok ciddi bir altyapı hazırladık” diye konuştu.

Yöresel ürünlerin satışı yapılacak
İçmeler Mesire Alanı’nın girişinin merkez olduğunu, gelen ziyaretçilerin danışmadan bilgi alabileceğini ve girişin ücretsiz olduğunu kaydeden Vedat Uzunbağ, “Girişte mahalle usulü bir bakkalımız olacak. Bakkalımızın yanında yöredeki mahallerimize tahsis edeceğimiz 5 tane yöresel ürünler satışının yapılacağı küçük dükkanlarımız var. Yöre halkı yetiştirdiği ürünleri burada satabilecek. Satış stantlarımızın dışında 2 tane kır kahvemiz, 1 tane kır lokantamız var. Muhteşem bir tabiat zenginliğini gözlerin önüne seriyor” ifadelerine yer verdi.

Yurttaşların rahatı için her ayrıntı düşünüldü
Bulaşık ve çamaşır yıkama alanlarından spor alanlarına, şifalı suyun rahatlıkla doldurulabileceği şadırvanlara kadar pek çok detayın düşünüldüğü tesiste, yurttaşlar Büyükşehir’in kurduğu çadırlarda ücret karşılığı kalabilecek. Kendi çadırını kurmak isteyen yurttaşlar ise cüzi bir ücret karşılığında konaklama yapabilecek.

Şifalı su kaynağıyla sağlık turizmine katkı sunulması amaçlanıyor
Düzenli olarak ailesiyle birlikte şifalı su kaynağından su doldurmaya gelen Nurcan Bahar, yıllar önce bir avcı tarafından keşfedilen suyun böbreklere iyi geldiği söyledi. Bahar, “Benim çocuklarımın böbrekleri kum üretiyor ve idrar yollarında iltihap oluyor. Devamlı olarak buradan içme suyumuzu götürüyoruz. Türkiye’nin dört bir tarafından buraya su almaya gelen bütün vatandaşlarımız suyumuzdan memnun. Herkese tavsiye ediyoruz. Ayrıca buradaki tesislere gösterdiği ilgiden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer’e çok teşekkür ediyoruz” dedi.

6 mahalle İçmeler’i yayla olarak kullanıyor
Elvanlı Muhtarı Mustafa Hayta, içmeler mesire alanının yolu açıldığından beri şifalı su kaynağından dolayı bölgenin çok misafir ağırladığını dile getirerek, “Sağ olsun Vahap Başkanım ele aldı, buranın şemasını düzeltti. Şu an çalışmalar çok hızlı ilerliyor. Gücünü buraya kullandığı için Vahap Başkanımız’a teşekkür ediyorum” diye konuştu.
6 mahallenin İçmeler’i yayla olarak kullandığını, zaman geçirdiğini ve suyunu oradan taşıdığını belirten Hayta, “Türkiye’nin her yerinden vatandaşlar geliyor. Burası Hacıhalil Arpaç, Elvanlı, Üzümlü, Şahna, Sıraç, Karayakup ve Sinap mahallelerinde yaşayanların gelip toplandığı bir yer” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan İşçi Kıyımı Söylentilerini Net Bir Dille Yalanladı
Başkan Seçer, Mersin Halkıyla Bir Araya Gelmeyi Sürdürüyor
CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç Seçim Çalışmalarını Sürdürüyor
Carettalar Gölgaşı Bld. Ted Ankara’ya Fark Attı, MSK’nın Galibiyet Serisi Sürüyor
Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, 31 Mart Seçimlerindeki Rakiplerine Seslendi
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Now Tv’de İlker Karagöz’e Konuştu
Büyükşehir’den Mersin’in Doğu Girişine Gerdanlık Gibi Yol, Liman Yolu Yenilendi
Mersin’in Mut İlçesinde Devrilen Tarım Aracının Sürücüsü Hüseyin Bozca Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer, Atıksu Arıtma Tesisi Ve Tarımsal Destek İçin Gülnarlılarla Buluştu
Mersin Büyükşehir, Sokak Canları İçin Gönüllülerle İş Birliğine Devam Ediyor