Mersin'e 2021 Yılında 2 Yeni Katlı Kavşak ve 5 Yeni Köprü! Seçer: "En Önemli Bütçeyi Ayırdığımız Kalemlerin Başında Yol Hizmetleri Geliyor"

Mersin Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı, kentin yol yapım, bakım ve onarım ihtiyacının eksiksiz karşılanması adına tüm ilçelerde çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. 2020 yılında tamamlanan çalışmalar, 2021 yılında da artırılarak devam edecek.

14 Aralık 2020 Pazartesi, 09:17
Mersin'e 2021 Yılında 2 Yeni Katlı Kavşak ve 5 Yeni Köprü! Seçer: "En Önemli Bütçeyi Ayırdığımız Kalemlerin Başında Yol Hizmetleri Geliyor"
-

Yapımı süren Forum Katlı Kavşağı’nın 31 Ocak’ta tamamlanması hedeflenirken, yeni yılda Akdeniz’de Hal Katlı Kavşağı ve Yenişehir’de Göçmen Katlı Kavşağı projeleri ile kente değer katılacak. Öte yandan Anamur, Erdemli, Tarsus ve Mezitli’de planlanan 5 yeni köprünün yapım çalışmalarına da 2021’de başlanacak.

Sıcak asfalt, sathi kaplama ve kaldırım yapım işleri 2021 yılında yoğunlaştırılacak
Büyükşehir Belediye ekipleri, sıcak asfalt yapım işinde 2021 yılında 13 ilçede çalışmalarını daha da yoğunlaştıracak. 13 ilçede gelecek yıl toplam 525 bin ton sıcak asfalt dökümü yapılması planlanıyor. Gelecek yıl 651,57 km sathi asfalt kaplama yapımı ile 304 bin 169 metrekare kaldırım imalatı gerçekleştirilecek.

Mergin Köprüsü’nün 21 Aralık’ta tamamlanması hedefleniyor
Erdemlililer’in 50 yıldır ihtiyaç duyduğu köprü talebi Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanıyor. 2020 yılı içerisinde Erdemli İlçesi Mergin Çayı üzerinde çalışmalara süratle başlandı. Hüsametli ile Veyselli Mahallesi arasında yapılan bu iyileştirme projesi kapsamında Mergin Köprüsü’nün 21 Aralık 2020’de tamamlanması hedefleniyor.

Mut’ta köprü yapım işi 2021 yılında gerçekleştirilecek
Büyükşehir Belediyesi, Mut İlçesi Yazalan ve Güllük Mahallelerini Cumhuriyet Mahallesi’ne bağlayan Fatma Türkon Caddesi’nin kesiştiği DSİ Kanalı üzerinde köprü yapım işini 2020 yılı içerisinde gerçekleştirmeyi planlıyordu. Ancak proje tadilatı nedeniyle bu köprünün yapımı 2021 yılında gerçekleştirilecek.

Trafiğe soluk aldıracak Forum Katlı Kavşağı Ocak 2021’de tamamlanacak
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Ulaşım Master Planı çerçevesinde, trafik yoğunluğunun fazla olduğu Yenişehir İlçesi Hüseyin Okan Merzeci Bulvarı ile 20. Cadde kesişiminde başlattığı Forum Katlı Kavşağı Projesi’nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. 40 milyon liralık bir yatırım olan proje ile bölgede yaşanan trafik yoğunluğu sorununun çözülmesi planlanırken, projenin 31 Ocak 2021’de tamamlanması hedefleniyor.
Öte yandan, yine Yenişehir’de 17. Cadde Vali Hüseyin Aksoy Caddesi ve İsmet İnönü Bulvarı arasındaki kısım ile 32. Cadde ve Nevit Kodallı Caddesi arasında daha önceden 1700 metrelik yol çalışması yapılmıştı. Bu çalışmalara ek olarak yeni açılacak 1550 metre ile birlikte 3 bin 250 metre yeni yol açma imalatı ve aynı cadde üzerinde 3 bin 250 metre bisiklet yolu çalışmasına 8 Kasım’da başlandı. Bu çalışmaların ise Haziran 2021’de tamamlanması planlanıyor.

2021 yılında 2 ilçede katlı kavşak, 4 ilçede ise köprü yapımına başlanacak
2021 yılında da Mersin’e kaliteli çalışmalarla hizmet sunmaya devam edecek olan Mersin Büyükşehir Belediyesi, yeni yılda 4 ilçede köprü ve 2 ilçede katlı kavşak çalışmalarının planlamasını yaptı. 2021 yılında Büyükşehir Belediyesi, Akdeniz’de Hal Katlı Kavşağı ve Yenişehir’de Göçmen Katlı Kavşağı’nın yapımını gerçekleştirmeyi planlanıyor. Anamur’da Sultan Çayı Köprüsü, Erdemli’de Limonlu Lemas Köprüsü ve Alata Köprüsü, Tarsus’ta Berdan Köprüsü ve Mezitli’de Seymenli Mahallesi Cennet Caddesi ile Deniz Mahallesi Balaban Caddesi Tece Deresi kesişiminde köprü imalatı öngörülüyor.

“Yaklaşık 122 milyon liralık ödeme gelecek yıla kayacak”
Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, yol asfalt, sanat yapıları, kaldırım imalatı çalışmalarını kapsayan ihale dosyasının bu aylık hak edişinin 80 milyon liranın üzerinde olduğunu belirterek, “İçinde Forum Katlı Kavşağı’nın, yol yapımlarının, kaldırım, sanat yapılarının, köprü yapımlarının olduğu dosyanın toplam KDV dahil tutarı 192 milyon. Toplam 80 milyon civarında bu ay bize hak ediş gelecek. Geri kalan yaklaşık 122 milyon lira da bu yılın bütçesinde olan, bu yılın yatırım programında olan bu imalatların ödemesi gelecek yıla kayacak” dedi.

“4 merkez ilçe ve Tarsus’ta toplam 39 noktada çalışmalar devam ediyor”
Yürütülen yol hizmetlerine ilişkin bilgi veren Seçer, “Biz sokağa çıkma yasağı olduğu hafta sonu da firmalara imalatları devam ettirdik. 4 merkez ilçe ve Tarsus olmak üzere 12’si yüklenici 27’si belediye ekiplerimizin çalıştığı olmak üzere toplam 39 noktada yol yapım, bakım, asfalt çalışmaları devam ediyor. Şu anda sıcak asfalt sermenin yanı sıra kaldırımlarda oluşan bozulmalar ve hasarlar onarıldı. Kaldırımlar engelli vatandaşlarımızın erişimine uygun hale getirildi” diye konuştu.

“Yılsonuna kadar 135 noktada 139 bin 522 metrekare kaldırım imalatı gerçekleştireceğiz”
Başkan Seçer, 2020 yılında 13 ilçede yürüttükleri asfalt ve kaldırım çalışmalarına 2021 yılında da süratle devam edecekleri belirterek, “8 ekip ile toplam 39 noktada şu anda merkezde, Tarsus’ta, ilçelerde, Anamur’a kadar her noktada başladığımız, başlayacağımız, hatta 2020 yılı içerisinde sonuçlandıracağımız çalışmalarımız devam ediyor. 127 bin 43 ton sıcak asfalt yapım işinin tamamlanmasını hedefliyoruz bu yıl içerisinde. Yine bu çalışmalara eş zamanlı olarak yıl sonuna kadar 12 kaldırım ekibi ile 35 noktada 139 bin 522 metrekare kaldırım imalatı gerçekleştireceğiz. Bu imalatların bitim tarihi de Haziran 2021’i bulacak” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
TeomanS
23:48
14 Aralık 2020 Pazartesi
Bu yolları planlarkern nisiklet yollarını da unutmayın. Ne yolu yaparsan o yolu kullanan araç artar. Trafik sorununu otoyol yaparak çözemezsiniz.
176.33.243.135
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Alata Mahallesinde Meydana Gelen Kazada Fatih Ş. Hayatını Kaybetti
Akdeniz’de Geleneksel Türk İslam Sanatı Eserleri Sergisi, Sergide; Hat, Tezhip Ve Naht Sanatından Çok Özel Eserleri Görmek Mümkün
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Mersin Sanayi Sitesi Yönetimini Ziyaret Etti
Seçer, Sosyal Konut, Metro, Müftü Deresi Yaşam Vadisi Ve Afete Dayanıklı Ve Hazırlıklı Kent Projelerini Anlattı
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer Otomotiv Çalışanları İle İftar Yaptı
Başkan Vahap Seçer Toroslar Ve Akdeniz Karış Karış Gezildi
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti