Mersin'e Gelen Hababam Sınıfı Oyuncuları Kente’e Hayran Kaldı

Rıfat Ilgaz’ın kaleme aldığı ve Ertem Eğilmez’in yönettiği ‘Hababam Sınıfı’ filminin oyuncuları, Mersinlilerle buluştu.

19 Haziran 2019 Çarşamba, 16:17
Mersin'e Gelen Hababam Sınıfı Oyuncuları Kente’e Hayran Kaldı
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla kente gelen Hababam Sınıfı filminin duayenleri, Mersinlilerle önce Forum AVM’de, daha sonra Kongre Merkezi’nde bir söyleşi yaptı.
‘Hababam Sınıfı’ oyuncuları, 45 yıl önce oynadıkları filmle ilgili bilinmeyen gerçekleri ve anılarını anlatarak, günümüz sinema sektörü hakkındaki görüşlerini Mersinliler ile paylaştı.
Dilaver Gür, Ümit Doğru, Cengiz Nezir, Yılmaz Kaya, Zafer Şener, Bülent İğdiroğlu, Ercan Gezmiş, Mehmet Çatay, Faruk Şavlı, Teoman Ayık ve Eyüp Göçmen’den oluşan ‘Hababam Sınıfı’ oyuncularına Mersinlilerin ilgisi ise yoğundu.
“İlk çekilen ‘Hababam Sınıfı’ filminin ruhunun ayrı”
Söyleşide vatandaşlarla güzel bir sohbet gerçekleştiren oyuncular, aralarında 2-3 kişinin sinema sektöründe devam ettiğini, onun dışında diğerlerinin değişik alanlarda başarılı işler yaptıklarını ifade ettiler. İlk çekilen ‘Hababam Sınıfı’ filminin ruhunun ayrı olduğunu ve bu filmdeki sıcaklığın daha sonra çekilen yeni jenerasyon ‘Hababam Sınıfı’ filmlerine yansımadığını kaydeden oyuncular, “Münir Özkul, Adile Naşit, Kemal Sunal, Halit Akçatepe, Tarık Akan ve Şener Şen gibi oyuncuların yer almadığı Hababam Sınıfı filminin birçok şeyden eksik olduğunu belirttiler.
Vatandaşların da sorularını yanıtlayan oyuncular, bugünkü dizilerin ve filmlerin, 30-40 yıl öncekilerden çok farklı olduğunu, geçmişte oyuncuların role duygularını kattığını, maalesef bugün ise maddiyatın ön planda olduğunu ifade ettiler. Günümüzde dev bütçelerle yapılan filmlerin, çok kısıtlı bir bütçe ve olanaklarla çekilen ‘Hababam Sınıfı’ kadar unutulmaz olmadığını ifade eden oyuncular, son 45 yıl içerisinde değişik alanlarda çok başarılı işlere imza atmalarına rağmen, en başarılı işlerinin ‘Hababam Sınıfı’nda rol almak olduğunu belirttiler.
Söyleşinin ardından ‘Hababam Sınıfı’ oyuncuları, kendilerini dinlemeye gelen Mersinlilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.
Doğru; “Mersin’i çok özlemişim”
Hababam Sınıfı Uyanıyor, Tatilde ve Dokuz Doğurdu filmlerinde oynayan Ümit Doğru, “Mersin’i çok özlemişim. Burada olmak kendi adımı söylüyorum çok heyecanlıydı. Ben Adana'da yaşadım. İlkokul 5. sınıftayken Erdemli Kızkalesi’nde tanıdıklarla anılarım var. Ondan dolayı çok heyecanlandım. Mersin tabii ki çok değişmiş. Muhteşem bir güzellik. Bizleri çok seven alkışlarıyla bizleri doyumsuz hale getiren insanlarımızın ilgileri çok güzeldi. Belediyenin bize göstermiş olduğu misafirperverlik çok güzeldi. Çok keyifli oldu” dedi.
Nezir; “Söyleşide çok güzel sorular soruldu”
Hababam Sınıfı’nda ‘Bozum Cahit’ karakterinin canlandıran Cengiz Nezir, “Mersin'de olmaktan çok keyif aldık, çok da duygulandık. Enteresan bir buluşma oldu. Bir bayan arkadaşımızın söyleşi boyunca hep ağladığını gördüm. ‘Bir sorun mu var ya da biz size ne hatırlatıyoruz da böyle bir şey yapıyorsunuz’ dedim. Bayan ‘sizi o kadar seviyorum ki ama maalesef ölüyorsunuz, kayboluyorsunuz. Onun için ağlıyorum’ dedi. Yani biz öleceğiz diye ağlayan insanlar var. Buna gerçekten üzülen insanlar var. Bizim için çok gurur verici. Daha nasıl ifade edilebilir ki. Söyleşide çok güzel sorular soruldu. İnşallah onlar da bizim cevaplarımızdan memnun kalmışlardır. Bizimle beraber olmaktan memnun kalmışlardır. Mersin'de çok teşekkür ediyoruz. Başkanımıza da ayrıca teşekkür ediyoruz. Çok güzel ağırladılar bizi” şeklinde konuştu.
İğdiroğlu; “Başkanın çok iyi şeyler yapacağını düşünüyorum”
Mersin'de olmaktan çok mutlu olduklarını ifade eden Bülent İğdiroğlu, “Büyükşehir Belediyesi'ne bizi Mersin'e davet ettiği için çok teşekkür ediyoruz. Çok güzel bir şehrimiz var. İnşallah bundan sonra ülkemize daha iyi duyurulur. Başkanın çok iyi şeyler yapacağını düşünüyorum. Türkiye genelinde söyleşilere katılıyoruz çok güzel tepkiler alıyoruz. Mersin'de de çok sıcak bir ilgi vardı. Mersin çok güzel bir yer”
Gür; “Mersin'de bulunmaktan mutluyuz”
Sayın Belediye Başkanımızın daveti üzerine buradayız diyen Dilaver Gür, “Mersin'de bulunmaktan çok büyük bir onur duyduk. Mersin benim bildiğim yer, çocukluğum, gençliğim. İyi ki buradayız. Burada söyleşi yaptık. Çok güzel oldu, sıcak ilişkiler oldu. Arkadaşlarımızın çoğu ilk defa Mersin'e geliyor. Mersin’i çok güzel buldular. Belediye Başkanımız ile görüştük. Onun da samimiyeti gerçekten çok güzeldi ve Mersin'de bulunmaktan mutluyuz diyebilirim” ifadelerini kullandı.
Gezmiş; “Mersin halkına sevgi ve saygılarımızı yolluyoruz
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın davetinden dolayı Mersin’e ilk defa geldiğini belirten Hababam Sınıfı filmlerinin ‘Postal Rıza’sı Ercan Gezmiş ise, “Mersin’i duyuyordum. Muhteşem güzel bir şehir. İnsanları ve halkı da çok güzel karşıladı, mutlu olduk. Çok güzeldi. Biz yaklaşık 18 senedir Türkiye'nin her yerinde söyleşiler yapıyoruz. Ama dün Mersin'deki söyleşide inanılmaz sorular aldık. Her yerde, her zaman söylüyorum; Hababam Sınıfı oyuncusu olmaktan çok büyük bir onur duyuyoruz. 45 senedir gittiğimiz her şehirde, herkesten çok büyük sevgi görüyoruz. Bizler de o sevgiye layık olmaya çalışıyoruz. Mersin halkına sevgi ve saygılarımızı yolluyoruz” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Meteoroloji’den Aşırı Sıcak ve Toz Taşınımı Uyarısı, 23 Nisan Salı Gününden Sonra Kavrulacağız
Mersin’in Tarsus ve Yenişehir İlçelerinde Meydana Gelen İki Ayrı Kazada 3 Kişi Hayatını Kaybetti, 6 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir’in Çocuk Gelişim Merkezlerinde ‘23 Nisan’ Coşkuyla Kutlandı
Yenişehir Barbaros İlkokulu Öğrencilerinden Seçer’e Ziyaret, Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Çocuklarla Bir Araya Geldi
23 Nisan Dolayısıyla Mersin’e Gelen Romanyalı Çocuklar, Danslarıyla Büyüledi
MSK’nın Süper Lig Yolu Galibiyetlerle Dolu, Çayırova’yı 79-67 Yendi
Mersin Büyükşehir Ve Tarsus Belediyesi Ekiplerinden Ortak Cadde Yıkama Çalışması
23 Nisan Coşkusu 7’den 70’e Büyük Bir Heyecan Ve Coşkuyla Sürüyor, Uluslararası Çocuk Festivali’nde Mersin’in Dört Bir Yanından Çocuk Sesleri Yükseldi
Başkan Seçer, ‘Yerel Yönetimler Çalıştayı’nın Son Gününde Seçim Başarısının Formülünü Anlattı
Mersin Büyükşehir’in 1. Uluslararası Çocuk Festivali Tüm Coşkusuyla Başladı