Mersin’in Gönüllüleri Artarak "Gönül Dağı" Oluşturuyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin kadın ve aile konularında yürüttüğü çalışmalara gönüllü katılım sağlayan vatandaşların sayısı hızla artıyor.

24 Ocak 2020 Cuma, 11:01
Mersin’in Gönüllüleri Artarak "Gönül Dağı" Oluşturuyor
-

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, bünyesinde kurduğu Gönüllüler Şube Müdürlüğü ile kadın ve aile konularındaki çalışmalarda gönüllü faaliyet yürütecek vatandaşların başvurularını almayı sürdürüyor. “Mersin’e Gönlümü Verdim” sloganıyla geçen yılın Aralık ayında yapılan ilk toplantının ardından Akdeniz ve Mut ilçelerindeki muhtarlar ve ilçelerde ikamet eden kadınların katılımıyla “Kadın ve Aile Hizmetlerine Gönüllü Katılım Toplantısı” gerçekleştirildi.

Silifke, Toroslar ve Mezitli İlçelerinde yaşayan kadınların katılımıyla sürdürülen toplantılara Meral Seçer, Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Rıza Özdemir ve Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanı Şerife Hasoğlu Dokucu katıldı.

Kısa zamanda kadın, çocuk ve aile konularında ciddi yol kat edildi

Silifke İlçesi’nde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Meral Seçer, yaklaşık bir yıl önce Silifke’ye yaptığı ziyarette kadın ve çocuklarla ilgili projelerinden bahsettiğini, aradan geçen zamanda ise yaptıkları çalışmalarla ciddi mesafe kat ettiklerini dile getirdi. Meral Seçer, şöyle dedi:“O zaman Kadın ve Çocuk Daire Başkanlığı’nın kurulması, kadınların el emeğinin değerlendirilmesi, kadınların, çocukların ve ailelerin daha refah seviyesinin yükseltilmesi için projelerimizi, planlarımızı ve programlarımızı size anlatmıştım. Şimdi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı kuruldu. Gönüllülük projesi ile amacımız kadınların el emeğinin değerlendirilmesi, aileyle, çocuklarla, sosyal konularla ilgili mahalledeki sorunların ve bilgilerin direkt Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi’ne ulaştırılması, bununla ilgili doğru çözüm yollarının bulunmasının hızlandırması.”
“Gönüllülük bizim toplumumuzda yer etmiş bir duygu”
Silifke’nin ardından Toroslar ve Mezitli İlçelerinden katılımcılarla gerçekleşen toplantılarda, ilçeler bazında gerçekleştirdikleri toplantıları sürdüreceklerini vurgulayan Meral Seçer, “11 Şubat’a kadar tüm ilçelerimizi tamamlamış olacağız. İlk toplantımızda ‘Mersin’e Gönlümü Verdim’ sloganıyla yola çıktık ve gönüllülük için ilk imzayı attım. Gönüllülük bizim toplumumuzda yer etmiş bir duygu. Komşuların birbirine yardım etmesi, yardımseverlik, hiçbir karşılık beklemeden bir şeylere dokunmak bizim toplumumuzun genlerinde olan bir duygu” diye konuştu.
“Birbirimizle el ele vereceğiz, kaynaşacağız”
Gönüllü kadınlarla işbirliği içerisinde mahallelerde kadın ve aile konularında yaşanan sıkıntıları lokal bazda tespit etmek ve hızlıca çözüme kavuşturmak istediklerini vurgulayan Meral Seçer, “Kendi mahallenizde çocukla, aileyle veya kendinizle ilgili her türlü talepleri bildirdiğinizde bu işleri birbirimizle el ele vererek, kaynaşarak, ilçelerimizdeki gönüllü gruplarımızla bir araya gelerek en hızlı şekilde çözmeye çalışacağız, sosyalleşmenin artmasını sağlayacağız” dedi.
“Bu çalışmayla daha net ve doğru bilgiler elde ediyoruz”
Meral Seçer, yapılan toplantılar sayesinde birtakım sonuçlar elde ettiklerini de belirterek, “Yaptığımız son 4 toplantıda ortak bir sonuç çıktı. Mahallelerde ve ilçelerde iyi kötü neler yapıldığı, neler üretildiği, kadınlarımızın nasıl yaşadığı, yaşamlarını nasıl sürdürdükleri konusunda bilgimiz var. Ama bu çalışmalarımızla biz, sizlerden daha net ve doğru bilgiler elde ediyoruz” dedi.
Çalışmalar gönüllülerle işbirliği içinde yürütülecek
Muhtarların ve kadınların söz alarak fikirlerini ve projelerini paylaştığı toplantıda, kadınların ortak talepleri arasında ürünlerini değerlendirebilmek için satış alanlarının oluşturulması yer aldı. Mahallelerin sorunlarının çözümünde muhtarların yürüttüğü çalışmaların yanı sıra kadın ve aileleri ilgilendiren hukuk, eğitim, sağlık ve üretim gibi konularda gönüllülerin üstleneceği görevlerden de bahsedildi.
Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Rıza Özdemir, belediyenin asli görevlerini yerine getirirken muhtarlarla işbirliğini sürdüreceklerini dile getirdi. Özdemir, Büyükşehir Belediyesi’nin sürdüreceği çalışmalarda gönüllülerin desteğiyle kadın ve aile konularında yaşanan sıkıntıları hızlıca çözüme kavuşturmak istediklerini belirtti.
Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanı Şerife Hasoğlu Dokucu ise şu ana kadar yaptıkları çalışmalardan söz ederek, yapılacak olan yeni projelerin müjdesini verdi. Dokucu, yeni projelerde çalışmaları gönüllülerle el ele vererek yürütmek istediklerini ifade etti.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”