Mersin’in Her Köşesi Kaliteli Yollarla Tanışıyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ekipleri, il genelinde gerçekleştirdiği ‘Kaliteli’ yol çalışmalarını, Erdemli ilçesine bağlı Hacıhalilarpaç Mahallesi sakinlerine de ulaştırdı

24 Kasım 2022 Perşembe, 10:57
Mersin’in Her Köşesi Kaliteli Yollarla Tanışıyor
-

Vatandaşların uzun süredir şikâyetçi olduğu yol, Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından hem genişletildi, hem de yenilendi.

Uzunbağ: “Tarihinden bu yana buralarda böyle bir yol görülmedi”

Çalışmalar hakkında bilgi veren Mersin Büyükşehir Belediyesi Erdemli Koordinatörü Vedat Uzunbağ, çalışmaların sadece belli bölgelerde değil, Erdemli’nin 71 mahallesinde büyük bir titizlikle sürdüğünü belirterek, “Daha yapacağımız çok iş var. Hacıhalilarpaç arasındaki yolumuz, bir bölümü stabilize bir bölümü sathi kaplama ve dar bir yoldu. İki araba zor geçiyordu. Burada yaptığımız çalışmayla sadece asfalt yaparak yolu yenilemedik, aynı zamanda yolu genişleterek daha rahat bir hale getirdik” dedi.

Elvanlı-Hacıhalilarpaç arasında 3 kilometre civarında sıcak asfalt, Hacıhalilarpaç-Karayakup Mahallesi arasında yaylacıların ve köylülerin yoğunlukla kullandığı ara yola da 7 bin 200 metre sathi kaplama yaptıklarını aktaran Uzunbağ, “Köylülerimizin, vatandaşlarımızın memnuniyetini görüyoruz. Tarihinden bu yana buralarda böyle bir yol görülmedi. İnsanlar hem yakıttan, hem araçlarına yapacakları masraflardan kurtuldular. Elbette vatandaşlarımız çok daha iyisine layık. Yol çalışmalarımız, belediyemizin diğer hizmetlerinde olduğu gibi aralıksız devam edecek” diye konuştu.

Muhtar Nergiz: “Başkanımız sayesinde yolumuz kaymak gibi oldu”

Hacıhalilarpaç Mahallesi Muhtarı Hüseyin Nergiz, yolun medeniyet demek olduğunu ve şu anda ‘Kaymak gibi’ yollara sahip olduklarını belirterek “Yol medeniyet demektir. Hacıhalilarpaç halkına medeni duruşundan, yol genişletmedeki yardımlarından dolayı teşekkür ediyorum. Büyükşehir Belediye Başkanımız sayesinde, şimdi yolumuz kaymak gibi oldu” şeklinde konuştu.

“Bundan iyisi olmaz, bundan iyisi can sağlığı”

Kendisinin öğrenci servis taşımacılığı yaptığını ve yolun eski halinden ötürü sık sık aracında masraflar oluştuğunu söyleyen mahalle sakinlerinden Durmuş Ali Kuzucu, “Bu yolu günde dört sefer kullanıyorum. İnanın arabamın ön düzenleri, yamadan dolayı çok rezil durumdaydı. Ama şu anda çok güzel bir yola kavuştuk. Yani ne diyebilirim; bundan iyisi olmaz, bundan iyisi can sağlığı” dedi.

“Bahçelerimizden ürünlerimizi daha rahat taşıyoruz”

Hacıhaliarpaç Mahallesi’nin ömründe görmediği hizmeti, Vahap Seçer’in başkanlığı döneminde gördüğünü söyleyen Ümit Öztürk, “Ne konuşayım, şey her şey ortada. Hacıhalilarpaç ömründe görmediği yolu, Vahap Seçer sayesinde gördü. Tarlalarımız değerlendi, bahçelerimizden limon getirirken daha rahat getirir oldum. Önceki yolumuz iyi değildi, sıcak asfaltı gördü ömründe. Daha öncesinde Elvanlı sınırına kadar yine Vahap Başkanımız getirmişti, şimdi de devamını getirdi” ifadelerini kullandı.

Bölgede çiftçilik yapan ve yolun yenilenmesinin birçok konuda kendilerine avantaj sağladığını dile getiren Mustafa Cangin ise, “Biz yıllardır bu yollardan gidiyoruz. Yolumuzun yenilenmesi ile ne değişmedi ki? Zamandan tasarruf ettik ve daha rahat gelip gider olduk” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan İşçi Kıyımı Söylentilerini Net Bir Dille Yalanladı
Başkan Seçer, Mersin Halkıyla Bir Araya Gelmeyi Sürdürüyor
CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç Seçim Çalışmalarını Sürdürüyor
Carettalar Gölgaşı Bld. Ted Ankara’ya Fark Attı, MSK’nın Galibiyet Serisi Sürüyor
Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, 31 Mart Seçimlerindeki Rakiplerine Seslendi
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Now Tv’de İlker Karagöz’e Konuştu
Büyükşehir’den Mersin’in Doğu Girişine Gerdanlık Gibi Yol, Liman Yolu Yenilendi
Mersin’in Mut İlçesinde Devrilen Tarım Aracının Sürücüsü Hüseyin Bozca Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer, Atıksu Arıtma Tesisi Ve Tarımsal Destek İçin Gülnarlılarla Buluştu
Mersin Büyükşehir, Sokak Canları İçin Gönüllülerle İş Birliğine Devam Ediyor