Mersin’in Otopark Çilesi Bitecek

Mersinliler’in yıllardır çözüme kavuşturulmasını beklediği otopark sorunuyla ilgili Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, müjdeyi verdi. Tevfik Sırrı Gür Lisesi yanına yapılacak olan otopark projesinin detaylarını paylaşan Seçer, “Mevcut otopark projesini tadil ediyoruz. 2 katlı, yaklaşık 400 araçlık otoparkın projesi biter bitmez ihaleye çıkacağız” dedi.

26 Eylül 2019 Perşembe, 17:45
Mersin’in Otopark Çilesi Bitecek
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Yapılacak otoparkın üzerinde bir de kent meydanının yer alacağını belirten Seçer, kent merkezine kazandıracağı yeşil alanın da müjdesini vererek şu ifadelere yer verdi. “Otoparkın üst tarafına da Kent Meydanı yapacağız. Mümkün olduğunca yeşil alan içerisinde, çocuklarımızın oyun oynayabileceği, vatandaşımızın gelip dinleneceği bir alan olacak.”
Mersin Büyükşehir Belediyesi kentin öncelikli sorunlarından olan otopark sorunu için ilk adımı attı. 6 ay gibi kısa bir sürede Mersin için ürettiği projeleri ve çalışmalarıyla adından sıkça söz ettiren Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, kentin yıllardır çözülmesi beklenen otopark sorunu için düğmeye bastı.
Trafik ve park sorununun yoğun olarak yaşandığı Tevfik Sırrı Gür Lisesi’nin yanında yapılacak olan otoparkın ilk detaylarını anlatan Seçer, “Mevcut otopark projesini tadil ediyoruz. 2 katlı yaklaşık 400 araçlık otoparkın projesi biter bitmez ihaleye çıkacağız” diyerek, Mersinlilerin uzun yıllar beklediği projenin müjdesini verdi.
“Çok çabuk yapılıp bitirilecek bir otopark olacak”
Yıllardır Mersinliler’in gündeminde olan otopark sorununa çözüm bulmaya kararlı olduğunu her fırsatta dile getiren Başkan Seçer, kısa süre içerisinde otopark projesini hayata geçireceklerini ifade etti.
Çarşı esnafını ve Mersinlileri büyük ölçüde rahatlatacak Tevfik Sırrı Gür Stadı’nın yanında yapılacak otoparkın detaylarını paylaşan Şeçer, “Tevfik Sırrı gür Lisesi'nin yanındaki otoparkı inceledik. Orası için yeni bir proje hazırlıyoruz. Yaklaşık 400 araçlık, 2 katlı bir otopark projesi hazırlıyoruz. Çok çabuk bir şekilde yapacağımız bir otopark olacak orası. Projesini bitirip, hemen ihaleyi de başlatacağız. Otopark üzerinde bir de Kent Meydanı yapacağız” dedi.
Altı otopark üstü kent meydanı
Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlık çalışmaları son hızla devam eden Tevfik Sırrı Gür Lisesi yanında inşa edilecek otopark projesinde ayrıca bir de kent meydanı yer alacak. Yeşil alanla donatılacak olan meydanda çocuk oyun alanları, açık hava satranç alanı, mini basketbol sahası, tırmanma duvarı, gösteri alanı, anıt alanı ve kafeterya yer alacak.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Alata Mahallesinde Meydana Gelen Kazada Fatih Ş. Hayatını Kaybetti
Akdeniz’de Geleneksel Türk İslam Sanatı Eserleri Sergisi, Sergide; Hat, Tezhip Ve Naht Sanatından Çok Özel Eserleri Görmek Mümkün
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Mersin Sanayi Sitesi Yönetimini Ziyaret Etti
Seçer, Sosyal Konut, Metro, Müftü Deresi Yaşam Vadisi Ve Afete Dayanıklı Ve Hazırlıklı Kent Projelerini Anlattı
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer Otomotiv Çalışanları İle İftar Yaptı
Başkan Vahap Seçer Toroslar Ve Akdeniz Karış Karış Gezildi
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti