Mersin’in Tüm Yeşil Alanlarının Kış Bakımı Yapılıyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı, yaz mevsiminin sona ermesi ile birlikte yeşil alan bakımlarını hızlandırarak, kenti kışa hazırlıyor.

24 Ekim 2022 Pazartesi, 11:57
Mersin’in Tüm Yeşil Alanlarının Kış Bakımı Yapılıyor
-

Mersin genelinde Yenice sınırından Anamur sınırına kadar sorumluluk alanlarında; ağaç ve çalı budaması, gübrelenmesi, ilaçlanması işlemlerinin yanı sıra park, bahçe, refüj ve diğer yeşil alanlarda çim biçme ve ot temizliği işlemlerini yürüten Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Sonbahar mevsimiyle birlikte çalışma temposunu artırdı.
Ağaç ve çalılarda budama işlemi yapan ekipler, çalılarda şekil budaması yaparak bitki formunun düzgün gelişmesini sağlıyor. Gübreleme ile bitkinin mevsimine ve ihtiyacına göre doğru besin takviyesini almasını sağlayan ekipler, hastalık ve zararlılara karşı bitkiyi korumak için de ilaçlama işlemini yapıyor.

Polat: “Rutin çalışmaların yanı sıra kış hazırlığımızı da yapıyoruz”

Kent genelinde kapsamlı bir şekilde yeşil alan çalışması yapıldığını belirten Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı Yapım ve Onarım Şube Müdürü Cihan Polat, “Mersinimizin güzelleşmesi için rutin olan çalışmalarımızın yanında, palmiyelerimize ve diğer ağaç türlerimize kış hazırlığımızı yapıyoruz. Daha yeşil bir Mersin için, ekip arkadaşlarımızla beraber Mersin’i güzelleştirmeye çalışıyoruz. Rutin yaptığımız işlerin içerisinde şekilli budamalar ve şehre daha güzel bir görüntü verebilmek için, derli toplu ağaç budamalar da yer alıyor” dedi.

Mersin genelinde 3 milyon metrekareye yakın bir yeşil alanın olduğunu vurgulayan Polat, “1 milyon 800 bin metrekarelik dört merkez ilçedeki yeşil alan içerisinde; budamamızı, bitkilerin bakımını, ilaçlamasını yapıyoruz. Gelen misafirlerimizin ve Mersinlilerin daha yeşil bir Mersin içerisinde olması için, Büyükşehir Belediyesi adına yapılması gereken işlerin hepsi belli bir program dahilinde yapılıyor” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali Gala Yemeğiyle Sona Erdi
Play-Off’a Kalan Carettalar’dan Baskan Seçer’e Tebrik Ziyareti
Mersin Büyükşehir Ekipleri, Çamlıyayla’da İlaçlama Çalışmalarını Sürdürüyor
Büyükşehir’in Uluslararası Çocuk Festivali İle Mersin Sokakları Karnaval Alanına Döndü, Mersin’in En Coşkulu, En Renkli Festivali: Uluslararası Çocuk Festivali
Başkan Seçer, Çocukların Bayram Neşesine Ortak Oldu, Mersin Büyükşehir İle Özlenen Bayram Günleri Yeniden Yaşatıldı
Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Çocuklarla Bir Araya Geldi: “23 Nisan Demokrasiyi Ve Egemenliğin Kayıtsız Şartsız Millete Ait Olduğunu İfade Ediyor”
Mersin’de Coşkulu 23 Nisan Kutlaması, Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Düzenlenen Törene Katıldı
Seçer, CHP Mersin İl Başkanlığı’nın 23 Nisan Kutlama Programına Katıldı
TADEKA’da Merhum Ressam Mehmet Karaçor Anıldı
Büyükşehir’in Kır Çiçekleri Mersin’e Döndü, 23 Nisan’da Geleceğin Aydınlık Yüzü Kır Çiçeklerinden Yeni Bir Başarı