Mersinli Gazinin Naaşının Mersin’e Getirilmesi İçin Cenaze Nakil Aracı Tahsis Edilmedi

Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde yaşayan ve burada hastanede hayatını kaybeden terör gazisi olan Avni Ay’ın cenazesinin Mersin’in Anamur ilçesine getirilmesi için cenaze aracının verilmediği iddia edildi.

07 Ağustos 2019 Çarşamba, 10:15
G: 07.08.2019 - 10:29
Mersinli Gazinin Naaşının Mersin’e Getirilmesi İçin Cenaze Nakil Aracı Tahsis Edilmedi
-

(MersinHaber.com) - 1987 yılında Diyarbakır’da vatani görevini yaptığı sırada mayına basarak ayağını kaybeden Mersin’in Anamur ilçesine kayıtlı olan Avni Ay, Antalya’nın Gazipaşa İlçesinde tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Terör gazisi Avni Ay’ın ailesi gazi Ay’ın cenazesinin defnedilmesi için memleketi Anamur ilçesine bağlı Karaağa Mahallesine cenaze aracıyla götürülmesi için belediye yetkililerden yardım istendi.

İddialara göre Antalya Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar İl Müdürlüğü, il dışı olduğu gerekçesiyle cenaze aracını vermediği ve bunun üzerine ailenin girişimiyle Anamur’dan Esnaf ve Sanatkarlar Odasına ait cenaze aracı Antalya’nın Gazipaşa ilçesine giderek uzun bekleyişin ardından gazi Avni Ay’ın cenazesi alarak memleketi Anamur ilçesine bağlı Karaağa Mahallesi defnedildiği öğrenildi.

Konuyla ilgili Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde yaşayan Mustafa Mustafaoğulları olaya tepki göstererek şunları söyledi: “Gazipaşa Devlet Hastanesinde vefat eden gazimiz Avni Ay’ın cenazesinin defni için Anamur’un Karaağa Mahallesine götürmek istedi. Bu belirtilen köy Gazipaşa sınırında olup 10 km mesafede olan bir köydür. Mezarlıklar Müdürlüğü, il dışına araç veremiyorum demiş. Anamur’dan Esnaf ve Sanatkarlar Odasına ait cenaze aracı gelip köye götürüp merhumu baba toprağına define ettik. Bir gazi hakkında rahmetine kavuşuyor ne Gazipaşa Mülki İdare Amirine nede Gazipaşa Garnizon Komutanına bildiriliyor. Bu cenaze aracı çözüm noktasında neden yetkililerden yardım istenmiyor. Üstüne üstlük ölen şahıs bir gazi bir gaziye bir cenaze aracını çok gören Antalya Büyükşehir Mezarlık İşleri Müdürlüğü, 10 km ötede bir köy il dışıdır diyerek cenaze aracı verilmemesinin izahı yok. Oturduğunuz makamlarda hizmet değil mazeret üretecekseniz o makamları işgal etmeyin. Ayrıca bu konunun bir daha yaşanmaması için sayın Büyük şehir Belediye başkanı ile görüşüp çözüm üretmek gerekmektedir. Çünkü ilçemizde ve ilimizde bildiğiniz üzere yakın ve uzak illerden yaşayan birçok vatandaşımız var ve bu yaşayan vatandaşlarımızında aynı uygulamaları bir daha yaşamaması için gerekli girişimlerin hızlı şekilde yapılmasını gerekir. Ayrıca gazimize yapılan bu davranışın sorumluları hakkında gerekenin de yapılmasını dilerim .Bu ayıp hepimize yeterli diye düşünüyorum.” İfadelerini kullandı.

Öte yandan yaşanan olayla ilgili yetkililerden herhangi bir açıklama gelmedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali Gala Yemeğiyle Sona Erdi
Play-Off’a Kalan Carettalar’dan Baskan Seçer’e Tebrik Ziyareti
Mersin Büyükşehir Ekipleri, Çamlıyayla’da İlaçlama Çalışmalarını Sürdürüyor
Büyükşehir’in Uluslararası Çocuk Festivali İle Mersin Sokakları Karnaval Alanına Döndü, Mersin’in En Coşkulu, En Renkli Festivali: Uluslararası Çocuk Festivali
Başkan Seçer, Çocukların Bayram Neşesine Ortak Oldu, Mersin Büyükşehir İle Özlenen Bayram Günleri Yeniden Yaşatıldı
Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Çocuklarla Bir Araya Geldi: “23 Nisan Demokrasiyi Ve Egemenliğin Kayıtsız Şartsız Millete Ait Olduğunu İfade Ediyor”
Mersin’de Coşkulu 23 Nisan Kutlaması, Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Düzenlenen Törene Katıldı
Seçer, CHP Mersin İl Başkanlığı’nın 23 Nisan Kutlama Programına Katıldı
TADEKA’da Merhum Ressam Mehmet Karaçor Anıldı
Büyükşehir’in Kır Çiçekleri Mersin’e Döndü, 23 Nisan’da Geleceğin Aydınlık Yüzü Kır Çiçeklerinden Yeni Bir Başarı