Mersinliler, Koronavirüs İle Mücadele Süreci Bittikten Sonra Çiçeklerle Bezenmiş Bir Kentle Karşılaşacak

Mersin Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi (MERSİNDEN KOOP) bünyesinde çalışmalar yürüten kadınların yetiştirdiği mevsimlik çiçekler, Mersin’in birçok noktasını güzelleştirmeye başladı.

22 Nisan 2020 Çarşamba, 10:06
Mersinliler, Koronavirüs İle Mücadele Süreci Bittikten Sonra Çiçeklerle Bezenmiş Bir Kentle Karşılaşacak
-

Kadın, emek, kooperatifçilik ve kent estetiği kavramlarının hayat bulduğu çalışmalar sayesinde Mersin daha renkli bir hale bürünüyor. Mersinliler, Koronavirüs mücadelesi bittikten sonra çiçeklerle bezenmiş bir kent ile karşılaşacak.
MERSİNDEN KOOP’un ‘Kadın Üreticilerin Plastik Örtülü Seralarda Çiçek Yetiştiriciliğini Destekleme Projesi’ kapsamındaki çalışmaları meyvelerini verdi. Bu kapsamda yetiştirilen 500 bin çiçek, Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı tarafından kentin park ve bahçeleri, refüjleri ile dikey bahçelerine dikilmeye başlandı. Çiçek açmaya başlayan fideler Mersin’in her köşesini süslüyor.
Mersin Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi (MERSİNDEN KOOP) bünyesinde çalışmalar yürüten kadınların yetiştirdiği mevsimlik çiçekler, kentin pek çok noktasını güzelleştirmeye başladı. Kadın, emek, kooperatifçilik ve kent estetiği kavramlarının hayat bulduğu çalışmalar sayesinde, Mersin daha renkli bir hale bürünüyor.
500 bin çiçek toprakla buluşuyor
MERSİNDEN KOOP’un ‘Kadın Üreticilerin Plastik Örtülü Seralarda Çiçek Yetiştiriciliğini Destekleme Projesi’ kapsamındaki çalışmaları meyvelerini verdi. Kooperatifin yetiştirdiği çiçekler, Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı tarafından kentin park ve bahçeleri, refüjleri ile dikey bahçelerine dikilmeye başlandı. Yaz sezonu için başlatılan çalışmalar kapsamında Mersin Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı, 500 bin çiçeği kentin pek çok farklı noktasıyla buluşturuyor. Mersinliler, Koronavirüs süreci bittikten ve rahatlıkla evlerinden dışarıya çıkmaya başladıktan sonra, çiçeklerle bezenmiş bir kent ile karşılaşacaklar.
Kadınlar keyifli çalışma ortamları ile de dikkat çekiyor
Kadınların emek emek dikip, sulayarak, bakımlarını yaptığı fideler, yetişmeye ve kadınların ellerinde çiçek açmaya devam ediyor. MERSİNDEN KOOP bünyesinde tohumdan başlayarak çiçek yetiştirmeye devam eden kadınlar keyifli çalışma ortamları ile de dikkat çekiyor. Fideleri ve tohumları toprakla buluşturan kooperatif bünyesindeki kadınlar bir taraftan türkülerini söylerken, diğer yandan dikimlerini gerçekleştiriyor. Kooperatif bünyesinde birbirinden güzel ve renkli çiçekleri üreten kadınlar, birliğin, beraberliğin ve dayanışmanın en güzel örneğini sergiliyor.
Tohumlar kadınların ellerinde çiçeklendi
Kadınlar tarafından ilk etapta kadife çiçeği, vapur dumanı, balık ağzı ve petunya gibi çiçek tohumları fide haline getirilip, fidelerin daha sağlıklı ve rahat büyüyebilmeleri için yapılan ve şaşırtma adı verilen yöntem ile çiçekler bulundukları yerden farklı bir toprağa alınmışlardı. Bakımları ve gübreleme işlemleri titizlikle yapılan fidelerin çiçek açması sağlandı ve artık Mersin’in sokakları, caddeleri bu çiçekler ile renkleniyor. Yaklaşık 2 ay gibi bir sürede ilk fideleri çiçek açtıran kadınlar, çiçek yetiştirme çalışmalarına devam ediyor. Yeni fidelerden olan gazanya, zinya ve ateş çiçeği gibi çeşitlerin şaşırtmaları yapılıyor.
Ayrıca, tüm dünyada ve ülkemizde yaşanan Koronavirüs tehlikesinden dolayı kadınlar esnek zamanlı bir sistem ile çalışmalarını sürdürürken, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına son derece dikkat ediyor. 1 dolu, 1 boş şeklinde çalışan kadınların, her türlü önleme uyarak çalışmalarına olanak sağlanıyor.
Şahin: “Koronavirüs ile mücadele sağlıklı bir şekilde bittikten sonra, Mersin halkı dışarı çıktığında çiçekli bir kent görecek”
Mersin Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanı Göher Şahin çalışmalarla ilgili bilgi vererek, “Kadınlarımız burada yazlık mevsimlik çiçek olarak kadife çiçeği, zinya, vapur dumanı, ateş çiçeği, gazanya dediğimiz mevsimlik çiçeklerin üretimini yapıyorlar. Bir kısmını tohumdan, bir kısmını da fide olarak getirip burada şaşırtmalarını yapıp, ilaçlamalarını, gübrelemelerini, bakımlarını yapıyorlar. Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak amacımız, kadın kooperatiflerini, kadınları desteklemek ve kooperatifçiliği teşvik etmek. Sayın Başkanımız da zaten kooperatifçiliği ve kadın girişimciliğini son derece önemsiyor. Mersin Kadın Kooperatifi’nden mevsimlik çiçeklerimizi, yazlık bitkilerimizi temin etmeye başladık. Biz de bu mevsimlik çiçeklerin kentin farklı noktalarında refüjlerde, göbeklerde dikimlerini yapıyoruz. Şu an Koronavirüs ile ilgili mücadele nedeniyle herkes evinde. Bu mücadele sağlıklı bir şekilde bittikten sonra Mersin halkı dışarı çıktığında çiçekli bir kent görecek. Biz de bu doğrultuda çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Burada şuna vurgu yapmak istiyorum. Burada kadın var, emek var, kooperatifçilik var ve kent estetiği var. Bu doğrultuda çalışmalarımızı hızlı bir şekilde yapmaya gayret ediyoruz” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Uzaya Mersin Üniversitesi İmzası: Ülkemizin İlk Astronotu Alper Gezeravcı Uzaya Götürdüğü Yörük Kültürüne Ait Nesneleri İlk Kez Mersin Üniversitesi’nde Açıkladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Turgut Reis Mahallesi’nde Kurulan İftar Sofrasına Misafir Oldu
Başkan Seçer, MEP İle Bir Araya Geldi
Mersin İkinci Yüzyılın Parlayan Yıldızı Olacak, Mersinliler Mersin’de Yaşamanın Mutluluğunu Hissetmeye Devam Edecek
Akkuyu NGS’de Çalışan İşçileri Taşıyan Servis Silifke’de Kaza Yaptı, 23 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden Tarsus Gaziler Mahallesi’nde İftar Programı
Carettalar, Yalovaspor’u Yine Yeniden Mağlup Etti
Büyükşehir’in ‘Minikbüs’ Projesiyle Öğrenciler Kenti Geziyor
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Forum AVM’de Kurduğu Etkinlik Alanında Vatandaşların Mersin’i Yeniden Keşfetmesini Sağladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak, Nusratiye Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi Üzerinde Faaliyet Gösteren Esnafı Ziyaret Etti