Mersin-Toroslar İnönü İlkokulu 3. Defa AB Erasmus+ Projesi Kazandı

Mersin-Toroslar İnönü İlkokulu 2016 teklif çağrısı döneminde AB Erasmus+ Stratejik Ortaklıklar Projesi kapsamında üçüncü defa hibe almaya hak kazandı.

11 Ekim 2016 Salı, 14:13
Mersin-Toroslar İnönü İlkokulu 3. Defa AB Erasmus+ Projesi Kazandı
-

Mersin-Toroslar İnönü İlkokulu 2016 teklif çağrısı döneminde AB Erasmus+ Stratejik Ortaklıklar Projesi kapsamında üçüncü defa hibe almaya hak kazandı.
 
3. defa Erasmus+ projesi kabul gören ve hibe almaya hak kazanmalarını pasta keserek kutlayan okul yöneticileri:  “Every Student is Important” isimli projede amaç,  Avrupa ve tüm dünyada ayrımcılığa karşı  farkındalık oluşturma, çoklu bakış açısı geliştirme, demokratik toplum yapısını benimseme, önyargılara ilişkin eleştirel düşünmeyi sağlama, hümanist bir yaklaşımla her türlü ayrımcılığı reddetme  becerileri ve tutumları geliştirme;  ayrımcılığa maruz kalan öğrencilere bütünleştirici eğitim planları hazırlama, çok kültürlü eğitim modeli geliştirme; yalnız okul içinde değil, aileler ve paydaşları da bu sorunun çözümünde etkili hale getirmektir. 2016-2018 yılları arasını kapsayacak olan bu projenin ortakları Türkiye(Mersin ve Kütahya), İspanya, Litvanya, Kıbrıs Rum Kesimi'dir.
 
         Proje etkinlikleri esnasında  ve sonunda, öğrenciler yüksek motivasyon,  yabancı dilde iletişim becerisi, hoşgörü, sevgi, kültürel çeşitliliğe saygı,  farkındalık, ayrımcılığı reddetme becerisi,  işbirlikçi duygu ve özgüven kazanacaklar ve bu değerleri hayat boyu benimseyerek gelecekte dünya barışına katkıda bulunacak bireyler haline gelecekler. Projeye katılan öğretmenler ise ortaklarla birlikte çok kültürlü eğitim stratejileri ve sorun çözmeye dayalı iyi örnekler geliştirme, esnek müfredat geliştirme, yeni yaklaşımları öğrenme  gibi beceriler kazanacaklar.
 
        İnönü İlkokulu müdürü Hakan ŞİMŞEK ve proje koordinatörü Seher DÜZGÜN, proje faaliyetlerinin okula renklilik ve hareketlilik kazandırdığını, iki yılda üçüncü defa AB Erasmus+ projesi kazanmanın sevincini ve gururunu yaşadıklarını, gelecek yıl için de iddialı olduklarını söylediler. Projenin ilk buluşması Kasım ayının son haftasında İspanya'nın Linares kentinde gerçekleşecek. " dediler.
 

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti
Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Nisan Ayı 2. Birleşimi Gerçekleşti, 2023 Yılı Faaliyet Raporu Oy Çokluğuyla Kabul Edildi
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu’ndan Mersin İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk’e Ziyaret
Mersin’in Tanınan İsmi Gazeteci-TV Programcısı Ahmet Özdemir Hastaneye Kaldırıldı
Mersin Mezitli Soli’de Kaldırımda Duran Bank 2 Kişi Tarafından Çalındı
Mersin Büyükşehir’in Maharetli Ustaları Ekipmanları Baştan Sona Yeniliyor, Maharetli Ustalar Maliyeti Azaltıyor Kesintisiz Hizmet Sağlıyor
Başkan Seçer’den İlçe Belediye Başkanlarına Ziyaret: “Her Zaman Yanı Başınızdayım”